:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 257
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Президентът на Хърватия



Колинда Грабар-Китарович пристига днес у нас по покана на нашия държавен глава Росен Плевнелиев. Състоянието на двустранните политически и търговско-икономически отношения, регионалното сътрудничество, енергийната сигурност, миграцията, сътрудничеството в борбата с тероризма са сред темите, които ще обсъдят двамата президенти. През април 2015 г. Плевнелиев бе първият държавен глава, който направи официално посещение в Хърватия след встъпване в длъжност на Колинда Грабар-Китарович, припомнят от пресофиса на "Дондуков" 2.



4 наши екопроекта



са финалисти в конкурс на Европейската комисия за наградата "Натура 2000". Това съобщи коалицията "За да остане природа в България" на фона на атаките, че екоорганизации трошат нахалост европари. Призът се присъжда на най-успешните проекти, допринесли за опазване и управление на европейската екологична мрежа. Единият от финалистите е проектът на "Зелени Балкани - Стара Загора" за възстановяване на белошипата ветрушка. По другия - "За Балкана и хората", 5 организации предоставят подкрепа на селски стопани със стада и пчели в зони от "Натура". Финалист е и WWF с проекта за опазване на дунавските есетри в България и Румъния, както и проектът за опазване местообитанията на най-рядката европейска водолюбива птица - малката белочела гъска.



Колко са 7-годишните деца



с наднормено тегло и затлъстяване проучва националният център по обществено здраве и анализи. В третото изследване са включени 3500 ученици в първи клас. Данните от последното проучване от 2013 г. показват, че с наднормено тегло сред 7-годишните са 32.4% от момчетата и 28.6% от момичетата, като от тях 15.7% от момчетата и 12.2% от момичетата са със затлъстяване. Сравнението на данните от първото проучване от 2008 г. сочи, че за 5 години (до 2013 г.) затлъстяването при момчетата се е увеличило с 2.9%, а при момичетата нивата са се запазили.
702
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД