:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Местан учредява партията си след среща с Давутоглу

Не стана ясно в какво качество и по чия покана бъдещият лидер на ДОСТ е на посещение в Турция
СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР НА ДОСТ
Лютви Местан и колегите му положиха венец пред мавзолея на Ататюрк. Върху венеца стои името на още неучредената партия ДОСТ.
Дванадесет дни преди да учреди новата си партия ДОСТ, Лютви Местан направи посещение в Турция, в рамките на което днес ще се срещне с премиера Ахмет Давутоглу. Няколко часа по-рано той е разговарял и с лидерите на двете парламентарно представени опозиционни формации Девлет Бахчели на Партията на националистическото действие и Кемал Кълъчдароглу - на Републиканската народна партия. Това се разбра от съобщение на новата формация до медиите. От него обаче не става ясно дали Давутоглу ще приеме Местан като глава на правителството в Анкара, или като председател на управляващата Партия на справедливостта и развитието. До редакционното приключване на броя посолството на Турция в София не отговори на запитване на "Сега" по чия покана е визитата на Местан и в какво качество бъдещият лидер на ДОСТ отива в южната ни съседка.

Според съобщението на ДОСТ странното посещение е започнало с полагане на венец в мавзолея на основателя на републиката Мустафа Кемал Ататюрк, а гостите са били "посрещнати от почетен караул и по-нататък церемонията протече съгласно изискванията на държавният протокол". "Сега" не получи отговор и на въпросите дали Местан ще има други срещи с официални длъжностни лица и дали почетният караул е обичайна протоколна практика или става дума за караул пред мавзолея на Ататюрк.

Самият Местан обяви в интервю пред BITelevision преди няколко дни, че "ДОСТ вече била учредена, макар и формално учредяването да предстои" на 10 април. И допълни, че на форума очаква 1000 души от цяла България, Западна Европа и Турция. Което показвало, че има "реална социална основа за учредяването на нова партия".

В делегацията в Турция бяха още напусналите ДПС депутати Хюсеин Хафъзов, Айдоан Али, Шабанали Дурмуш, кметът на Джебел Бахри Юмер и Зюрфедин Хаджиоглу от Федерацията на балканските турци.

Лютви Местан бе изключен от ДПС в края на миналата година на спешно заседание на Централния съвет на партията в Боянските сараи между Коледа и Нова година. Мотиви за крайната мярка не бяха обявени, само бе цитиран почетният председател на ДПС Ахмед Доган: "Такава ще е съдбата на всеки, който се изправи срещу националните интереси на България". Драмата в движението започна след реч на Доган по време на новогодишното тържество на партията. В нея Доган определя като гаф декларацията в подкрепа на сваления от турската армия руски изтребител, изчетена от Местан в пленарната зала на парламента.

--------ЕДИНОМИСЛИЕ

Всички структури на ДПС настояват за лидер на партията да бъде издигнат Ахмед Доган. Изключение прави столичната организация, която още не е провела заседание. Преди време габровската организация издигна единия от сегашните съпредседатели на движението Четин Казак, но той обясни, че това е по-скоро "изява на желание". Националната конференция на ДПС е на 24 април. Вчера самият Доган навърши 62 г. и хората от най-близкото му обкръжение очакваха на празненството по случай рождения ден Сокола да намекне дали би се върнал като лидер на ДПС.
7
1524
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
29 Март 2016 19:50
Ний за тос партиа жигера си дааме....
30 Март 2016 01:19
Не стана ясно в какво качество и по чия покана бъдещият лидер на ДОСТ е на посещение в Турция

Хубаво е българските медии да задата този въпрос на г-н Местан, както и българското контра-разузнаване.
30 Март 2016 09:08
"Не стана ясно в какво качество"
Как какво, като част и препоръка на БОСТАН.
30 Март 2016 09:21
Не стана ясно в какво качество и по чия покана бъдещият лидер на ДОСТ е на посещение в Турция


В качеството си на настоящ народен представител, посещаващ съседна на България страна с група народни представители.

Това да ви е дертът!
30 Март 2016 09:27
Има едно такова македонско течение у нас дето се опитва от години да стане политическа партия ама на, не им върви и толкоз. Да се ползва опита там и за турското(течение)!
30 Март 2016 11:29
В момента неоосманистка Турция си създава турска партия у нас. Това е очевадно за висчки. С изключение на българските институции, чиято работа е да предотвратят това, а не да го толерират.
31 Март 2016 15:37
В момента неоосманистка Турция си създава турска партия у нас. Това е очевадно за висчки. С изключение на българските институции, чиято работа е да предотвратят това, а не да го толерират.
.............................................


В България и сега има две турски партии - ДПС и НПСД на Касим Дал и Корман Исмаилов, част от РБ.
И двете управляват в момента, нищо че едната се прави на опозиция.
С новата на Местан целят разширяване на агентурната мрежа.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД