:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 226
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

София пусна със закъснение комбинирана карта за туристи

Офертата за пътуване в градския транспорт вече върви с отстъпки в 50 обекта
Почти една година след предвидения в общинската наредба срок Центърът за градска мобилност е пуснал новата карта "София", предназначена за гостите на града. С нея срещу 20 лева може да се пътува три дни без ограничение във всички видове транспортни средства и да се ползва отстъпка при билетите за вход в музеи и галерии в града, както и в редица други обекти.

Картата трябваше да се предлага от 1 октомври миналата година, но е пусната в продажба експериментално едва преди 4 месеца, "за да се види дали има интерес към нея". От ЦГМ вчера не можаха да кажат пред "Сега" колко такива карти са продадени досега. За карта "София" липсва информация на видни места - съществуването й е описано в подменю на сайта на ЦГМ, включително и в английската му версия. Там трябва да проверят и евентуалните й потребители къде могат да се снабдят с нея, като възможността не е особено голяма - гишетата за продажба на билети и карти. Пак на сайта е и единственото място, където има информация какви отстъпки могат да се ползват и къде.

Към момента вече 50 заведения за хранене, музеи, книжарници, галерии, места за спорт и развлечение предлагат отстъпки за посетители с карта "София". С нея например се ползва 50% намаление за входовете на Ботаническата градина при БАН и на музея "Земята и хората". Билетите за "Музейко" и "Витоша ски" пък биха стрували с 20% по-евтино. Тази информация от началото на следващата година ще се предлага в брошура към всяка продадена карта. От ЦГМ очакват засилен интерес към комбинираната оферта по време на европейското председателство.

ИНИЦИАТИВА

Над 31 600 души са поискали въвеждане на нощен градски транспорт в София. Толкова подписи са събрали от гражданската инициатива "Спаси София", съобщиха оттам пред "Сега". Инициативата по събирането им започна през юни. В началото на декември се очаква проектът да бъде внесен за гласуване от Столичния общински съвет. Идеята е той да бъде коментиран преди приемането на бюджета на Столичната община за 2018 г.
1
1137
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
27 Ноември 2017 20:41
Пожелавам на авторката да отиде например в един от най-турисгическите градове - Рим - и там да потърси как да се снабди с "Ромапас", пък после пак да пише.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД