:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 550
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Спортното министерство е възлагало поръчки без конкурс

Възлагане на обществени поръчки без да е открита съответната процедура е едно от нарушенията, установени при одита на Министерството на младежта и спорта (ММС) от Сметната палата. Проверката е за период 1.I.2003 - 30.IХ.2003.

"Не е открита процедура за възлагане на обществена поръчка за изготвяне на проект "Младеж 2002", за който министерството сключва на 29.12.2002 г. два договора с фондациите "Изследване на младежта" и "Галъп Интернешънъл Институт". При тези договори не е приложен Законът за обществените поръчки", констатира одитът.

Друго нарушение е, че "контролът по разходването на средствата, предоставени на спортните организации от набирателната сметка на министерството не е достатъчно ефективен". За отпуснатите средства на спортни федерации и клубове не са били представяни в срок разходно-оправдателни документи. Отчитани са и необосновани разходи за "Други дейности по спорта и физическата култура" и "Централни държавни органи по култура, спорта и туризма". Констатацията е: "в министерството не се извършва ефективен вътрешен контрол."

Оказва се още, че в ММС няма разписани вътрешни правила и процедури за назначаване на служителите и не са утвърдени критерии за техния подбор.

Сметната палата е открила, че някои спортни имоти към ММС не са преактувани според чл.68 от Закона за държавната собственост. А при отдаването под наем на някои имоти и части от тях (търговски обекти) е допуснато договориране без да проведен конкурс и на занижени цени спрямо пазарните. Не са санкционирани наематели с незаплатени консумативи и услуги за продължителен период. Договори са сключвани, независимо че наемателите не са с предвидените от закона спортни, образователни и хуманни дейности. Неоснователно са удължени сроковете на някои наематели с изтекли договори. А и след изтичане на удължените срокове същите продължават да ползват имотите.

За капак не е спазена разпоредбата на чл. 12, ал.1 от Закона за държавната собственост и не са застраховани имотите към ММС, които са публична държавна собственост.
2
1003
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
06 Февруари 2004 22:44
И ти ли, Лучано
09 Февруари 2004 10:57
El_Barbudo : какви са били очакванията ти ? че е по-различен ли ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД