:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

4-ма гръцки топтерористи на свобода по време на Атина'04

Разходите за игрите - над 3 млрд. евро, държавният бюджет в опасност
Четирима членове на гръцката ултралява терористична организация Революционна народна борба (ЕЛА) ще са на свобода по време на олимпиадата (13-29 август). Това стана ясно, след като съдът в Атина реши да прекъсне заседанията си за периода 6 август-1 септември и присъдите срещу обвиняемите ще бъдат произнесени след края на игрите.

----------

Христос Цигаридис, Костас Агапиу, Ирини Атанасаки, Ангелетос Канас и Михалис Касимис бяха арестувани на 1 февруари 2003 г. Обвиненията срещу първите 4-ма са за непряко участие в терористични дейности, притежаване на взривни материали, непряко съучастие в две убийства (на полицай и съдия) и още 70 опита за убийство. Те ще изчакат на свобода присъдата поради законовите ограничения за срока на задържането им - 18 месеца. Петият - Касимис, остава в ареста поради обвинение в пряко съучастие в опита за убийство на бившия председател на най-големия гръцки синдикат - ГСЕЕ, Йоргос Рафтопулос и може да лежи в затвора до живот.

ЕЛА е най-старата терористична организация, действала през периода от 1974-1995 г. Първият й атентат е взривяването на 8 американски автомобила в Елевзина на 29 април 1975 г. Според полицията ЕЛА е отговорна за 11 убийства и близо 250 бомбени атентата.

Многонационален батальон на НАТО за борба с химически, биологически и радиоактивни заплахи започна вчера настаняването си в Гърция. Той ще бъде базиран на север в крайбрежния курорт Халкида.

Поради небивалите мерки на сигурност разходите около организацията на игрите се очаква да надскочат 3 млрд. евро при първоначално предвидени 1,4 млрд. Това се превръща в сериозна заплаха за бюджета на Гърция и ще има негативен ефект върху държавните финанси. В резултат от тази есен правителството ще възприеме по-строга фискална политика.
669
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД