:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 289
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Румънска шампионка по гребане хваната с допинг

Румънската олимпийска шампионка по академично гребане от Сидни 2000 Виорица Сусану бе хваната в употреба на непозволени стимуланти от местната антидопингова комисия. Изследването на 28-годишната неколкократна световна шампионка е дала положителен резултат в първата проба, втората още не е отворена. Сусану трябваше да гребе в Атина на осморка, където взе златото в Сидни, и в двойка.

Още 111 проби бяха направени в Румъния. Само още една от тях е положителна. Предполага се, че е на лекоатлетка. Мащабната акция бе предприета заради големите допингскандали с румънци на игрите в Сидни. Там с непозволени стимуланти бяха спипани златната медалистка по гимнастика Андреа Радукан, световната рекордьорка по мятане на чук Михаела Мелинте и щангистите Матеаш и Чихарян. Наказанието за допинг в Румъния е аут до живот от олимпиади.

Бившият световен шампион по колоездене на писта Джоби Дайка (Авл) също е по съмнение за Атина. Това стана, след като ексшампионът на писта за юноши Марк Френч, наказан да не участва на олимпиади до живот заради допинг, натопи и съотборниците си, включително и Дайка, че ползват непозволени препарати.
734
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД