:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 188
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Жесток опит за убийство влиза в черната италианска хроника

Българин гази момиче край Рим

Смята се, че престъплението е замислено в средите на проституцията
Опитът за убийство на живееща в Италия българка в новогодишната нощ от бившия й български приятел предизвиква оживени реакции в пресата най-вече заради предполагаемата връзка със света на проституцията в страната, предаде вчера Би Би Си. Независимо от твърденията на арестувания 30-годишен мъж следователите разследват версията, че опитът за убийство е бил замислен именно в средите на проституцията, с които се смята, че е свързан неназованият българин.

В новогодишната нощ той отишъл с колата си до жилището на бившата си приятелка в Ладисполи, градче до Рим, известно като средище на голяма част от българските имигранти. След като я убедил да излезе, той я прегазил два пъти с колата си. Сега момичето е в кома.

Българинът поддържа тезата, че е извършил престъплението от ревност, тъй като момичето не искало връзката им да продължи. Той искал само да я сплаши и на практика инцидентът станал случайно.

В предновогодишното си слово италианският премиер Джулиано Амато каза, че стотици момичета, подтиквани към проституция, са били спасени и поставени под социална закрила. Сред тях има и много българки, отбелязва кореспондентка на Би Би Си.

Италианските магистрати в градчето Чивита Векия край Рим не приемат версията на българина заради многобройните улики срещу него и заради особено жестокия начин, по който е извършил престъплението.
463
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД