:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 273
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Берлин: Русия да си плаща борчовете

Германия прикани Русия да обслужва съвестно външния си дълг, тъй като стабилният икономически растеж на страната позволява това, предаде Ройтерс.

Повод за призива, отправен от правителствения говорител Бела Анда, са намеренията на Москва да се договори за преструктуриране на дълга си към Парижкия клуб на държавите-кредиторки, който възлиза на 48 млрд. долара, а половината от него е към Германия.

В сряда представител на руското финансово министерство заяви, че Москва дължи около 1,5 млрд. долара за първите 3 месеца на т. г. на Парижкия клуб. Задълженията на Русия за цялата година към клуба са в размер на 9 млрд. долара, но правителството не е предвидило тези средства в бюджета си за 2001 г., надявайки се на преструктуриране на дълга.

Някои членове на клуба, в т. ч. и Германия, обаче не са склонни на отстъпки и обръщат внимание на високите цени на петрола, който е основната експортна суровина на Русия. Според говорителката на финансовото министерство Андреа Хермансен позицията на Германия по въпроса се споделя както от Парижкия клуб, така и от МВФ.
2
719
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
06 Януари 2001 03:41
Абе "Сега", четете по внимателно чуждата преса! Става дума за дълга на бившия Съветски Съюз, който е поет от Русия! Нека авторите на такива непълни информации, да се подписват за да имаме впредвид техният непрофесионализъм, като четем статиите им. А най - добре ги уволнете своевременно за да не петнят иначе доброто име на вестника ви!
07 Януари 2001 23:26
Очевидно някои хора още ги трясват условни рефлекси, когато се спомене думата "Русия". Е, Русия, Русия, Русия, Русия, Русия, Русия, Русия, Русия, Русия, Русия. Продължавайте така вкъщи докато звукосъчетанието ви се стори безсмислено. Опитайте и с "комунизъм", "СССР" и т.н. - вие си знаете най-добре.
А колкото до конкретния случай, Пройчо, прочети някой и друг учебник по международни финанси. Помага, уверявам те.
Интересно защо въпросите по дълга на Русия се повдигат сега от такъв форум на пазарлъка като Парижкия клуб. Да не би нещо в Русия да се е променило наскоро?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД