:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Йорданов щял да наказва виновни за подслушванията

"Ще има наказания, ако се установи, че служби на МВР не са унищожавали събрана със СРС информация, оказала се негодна за съд - както е по закон", обеща вътрешният министър Емануил Йорданов. Той обаче се закле, че засега няма данни за подобни нарушения.

Главният секретар на МВР все още уточнявал конкретните нарушения, визирани в доклада на прокуратурата. Чак после щели да се вземат мерки. В доклада, цитиран от "24 часа", е записано, че в ДОТИ (Дирекция "Оперативно-техническа информация" и ДОИ (Дирекция "Оперативно издирване") са създадени своеобразни централни регистри, а натрупаната със СРС информация не се унищожава, макар да няма пряко отношение към борбата с престъпността.

По закон всички данни без доказателствена стойност, които не стават за пред съда, трябва да се унищожават. За последните 2 г. само в 100 от 10 034 случая използването на СРС е осигурило доказателства за съда.

Откак Йорданов е министър само случаите на използване на СРС са около 4 000. "Когато съм подписвал разрешения, гледал съм всичко да е наред", увери Йорданов. Той бил готов да участва и в заседание на Висшия съдебен съвет, за да се изяснят въпросите.



-----ЗАДЕН ХОД------

МВР се е отказало да вкарва в НС проектозакона за обществения ред и сигурност преди края на мандата му, обяви вчера министър Йорданов. Въпросният закон трябваше да уреди статута на спецслужбите. Той обаче фигурира в обявената само преди дни актуализирана програма на кабинета.
542
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД