:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 332
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Бонев: Започва нова гангстерска война

Макарона давал пари на СДС през 1996-а
- Започва ли нова гангстерска война в България?

- Не само последното убийство на Емил Димитров-Макарона, но и атентата в Бургас с две жертви, взривът в Амбасадор, опитът за убийство на Поли Пантев с гранатомет, взривовете и убийствата във Варна, говорят че, най меко казано, има обезпокоителни признаци. Говори за това, че в подземния свят има напрежение, което МВР не е в състояние да овладее. Колкото по-бързо бъдат взети мерки в тази насока, толкова по-бързо ще бъде успокоено обществото. Разбира се ако не е изпуснат момента за това.

- Убитият Емил Димитров има ли някаква, според ваши данни, макар и опосредствана връзка с взрива в Бургас или с този в "Амбасадор" или пък, че е завлякъл пари на ВАИ холдинг, които са го финансирали, за да прави завод за DVD, какъвто слух беше разпространен?

- Версиите ще бъдат издигани от следователите. Аз искам да припомня някои неща. През 1997 - 98 година бяха положени много усилия да бъде извадена страната от списък 301 като производител на пиратски дискове. Това стана факт през есента на 98-а. Един от хората, чиито престъпен бизнес беше спрян беше Емил Димитров-Макарона, който имаше фабрика за дискове в Ботевград. Проверката, която извърши икономическа полиция на РДВР-София беше ознаменувана с едно абсурдно дело срещу работника, водил разработката. Подп. Диков година трябваше до ходи по прокуратура и следствие, докато го оправдаят. Макарона беше човекът, който заедно със служители на НСБОП направи възможно да бъде документирано вземането на 70 000 долара от бившия шеф на икономическа полиция на СДВР Михаил Димитров.

- Значи ли това, че е сътрудничил на полицията?

- Тези факти бяха изнесени публично тогава. Той сътрудничи на следствието.

Нещо друго. Много малко хора знаят, че Макарона през 1996 г. е ходил на "Раковска" 134 при Иван Костов. Завел го е кирил Радев и ги е оставил да си говорят на четири очи. Радев може да потвърди за тази среща.

- С каква цел е била тя?

- Темата очевидно е била финансиране.

- Започва ли отново гангстерска война, повтарям първия си въпрос?

- Моята преценка като се старая да съм максимално обективен, е че започва.

- Каква е причината сега?

- Икономически интереси. Досега висаджии бяха близки до управляващите, но ги изместиха олимпийците, а те са свързани със СИК. Моето убеждение, е че това е една от причините.

- Има ли според вас връзка между рокадите в митниците и финансирането на политически партии?

- Преди да се направи тази рокада, заявих че се уволняват от митниците служители, които отказват да дават пари за изборите. Типичен беше случаят в Русе. Смените там бяха направени преди да бъде назначен, отстраненият сега Лъчезар Апостолов. Рокадите сега бяха след това мое изявление, направено в Пловдив. Ако по този начин ще се вслушват в думите ми бих ги приветствал. По същият начин се вслушаха като им казах за Александър Божков, за Едит Гетова, за Марин Маринов.

- А за Константин Таушанов?

- За него не се вслушаха в думите на никого. Да се върна на митниците. Част от хората, които сега са назначени ги познавам и мога да кажа добри думи за тях. Ако управляващите са решили да скъсат малката опашка на гущера, за да прикрият голямата, лесно можем да си обясним сега и схемите.

- Значи ли това, че са се освободили от компрометираните и не е ли това опит да се проработят нови контрабандни канали. - Има нови канали, които работят. Едни от тях са тези за фалшиво Марлборо, които минават през България и стигат до Косово, а оттам към Италия. В този канал участват хора от "Олимп".
 
Емил Димитров-Макарона е излязъл от фитнесцентъра "Майорка" на ул."Кораб планина" 36 в столичния квартал "Лозенец.
939
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД