:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Горан Свиланович: Искаме да сме като вас

Активист от ДОС става посланик на Белград в София
Снимка: Велислав Николов
В България демокрацията е стабилна, скоро всеки гражданин ще усети макроикономическата стабилност, искаме и ние да тръгнем по същия път, обяви югославсият външнен министър Горан Свиланович след среща с Надежда Михайлова. Нашата обща цел е влизането в ЕС, добави Свиланович и подчерта, че ако обединят усилията си държавите от региона ще могат по-бързо да се доберат до членството.

Михайлова и Свиланович подписаха спогодба за реадмисия. Двамата са се уговорили да бъдат взети мерки за по-безпроблемно преминаване на границата, както и за бъдещо сътрудничество между вътрешните министерства в борбата с организираната престъпност и корупцията.

Свиланович лично е повдигнал въпроса за българското малцинство в Югославия и в разговора си с Михайлова, и в този с президента Петър Стоянов. Отношението на Белград към нашето малцинство е коренно променено, констатира Михайлова и припомни трудностите от времето на Милошевич.

Съвсем скоро в София ще пристигне новият югославски посланик - Чедомир Радойкович, който е член на ръководството на Гражданския съюз на Сърбия. Досега мисията бе на ниво временно управляващ.

Свиланович обяви, че темата за съдбата на Милошевич не е била повдигана, но бе категоричен, че бившият югопрезидент трябва да бъде съден в родината си. Юговъншният министър се срещна още с премиера Иван Костов, и парламентарния шеф Йордан Соколов.
948
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД