:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 304
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Предсрочни избори в Черна гора на 22 април

Предсрочните парламентарни избори в Черна гора ще бъдат произведени на 22 април, реши късно в сряда парламентът в Подгорица. От резултатите до голяма степен ще зависи дали републиката ще остане съставна част на СР Югославия, посочват световните информационни агенции.

Предстои на 31 януари скупщината да гласува съкращаване на мандата си, който по принцип изтича през май 2002 година. Председателят на парламента Светозар Марович свиква специална сесия на парламента идната сряда за гласуване на предсрочното разпускане на скупщината.

По предложение на президента Мило Джуканович победителите на парламентарните избори ще насрочат дата за референдум за държавно-правния статут на Черна гора. Срокът за това обаче не е определен, въпреки че управляващата Демократична партия на социалистите (ДПС) искаше датата за референдума да бъде фиксирана още отсега и да е непосредствено след парламентарните избори.

ДПС би искала републиката да се сдобие с независимост до средата на тази година. Тя обаче среща отпора на опозиционната в Черна гора Социалистическа народна партия, която влиза в състава на югославското правителство.
339
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД