:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,919,242
Активни 235
Страници 2,144
За един ден 1,302,066

Белград мисли за компромис с Хага

Има идея за закон за сътрудничество с трибунала
Югославският министър на правосъдието Момчило Грубач спомена за възможността да бъде приет закон за сътрудничество с Международния съд за военните престъпления в бивша Югославия, по време на срещата си с главния прокурор на трибунала Карла дел Понте. Това изявление е първият официален знак, че Белград е готов да сътрудничи ефикасно с международния трибунал, отбелязва АФП.

Дел Понте, от своя страна, връчи на министъра заповедите за задържане и вече известните обвинения на трибунала срещу югославски граждани.

Досега властите в Белград изтъкваха факта, че конституцията забранява да бъдат екстрадирани обвинени югославски граждани. Новият сръбски премиер Зоран Джинджич нарече нереалистично искането на Дел Понте да бъдат предадени на трибунала обвинените от него бивши югославски ръководители. На срещата си в сряда с нея югославският външен министър Горан Свиланович настоя процесът срещу Милошевич и останалите обвинени във военни престъпления да се състои в Белград.

В съобщение на югославското министерство на информацията се цитира министърът на вътрешните работи Зоран Живкович, който казва: "наше задължение е да задържаме престъпниците и да ги съдим". Той добавя, че е по-приемливо тези престъпници да бъдат съдени в Югославия в сътрудничество с трибунала в Хага.

Координаторът на Пакта за стабилност Бодо Хомбах каза, че помощта за Югославия не трябва да се свързва с екстрадирането на Милошевич в Хага. Според него една подобна връзка би могла да застраши процеса на демократизация в Югославия. По-важно е да се съсредоточи вниманието върху развитието и засилването на демокрацията в СРЮ, което рано или късно ще доведе до екстрадирането на Милошевич, смята Бодо Хомбах.
2
417
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
26 Януари 2001 08:54
тази луда крава вместо да следи Слобо да види нато за урана...нали обеща.,...с половин уста..
26 Януари 2001 10:50
ААА! ЯВНО В ТОЗИ ВЕСТНИК ИМА ГЕРОНТОФИЛИ! КАКВО ТОЛКОЗ ПИШЕТЕ ЗА СТАРАТА КОЩРАМБА! ТАЗИ БАБА ЧИЧОЛИНА Е САМО ЗА ИЗВРАТЕНИ ВКУСОВЕ, А НЕ ЗА ЧИТАТЕЛИ НА ЕЖЕДНЕВНИК!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД