:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,692,703
Активни 387
Страници 11,321
За един ден 1,302,066

А в България нямало гангстерска война

Какво става в държавата, министър Йорданов? Или да питаме пресцентъра на бандитите?
Министърът и юфката
Интересно какво трябва да се случи в тази държава, за да признае МВР и особено неговият ръководител Емануил Йорданов, че бандитите изскочиха от окопите и си правят каквото искат. На Емануил окото му не мига! Нито от адския взрив в луксозния столичен хотел "Амбасадор", нито от другата бомба, дето направи на парчета високопоставен представител на СИК в Бояна.

Бандити хвърлиха граната по входа на бургаска дискотека и убиха други двама. Голяма работа, че два дни по-късно съвсем показно бе разстрелян човек, за когото отдавна под сурдинка се говори, че е "ухо" на МВР.

Абе какво са някакви си 160 взрива за 2000 година, изпотрошили колите, прозорците и жилищата и на хиляди невинни граждани.



Много важно,



че босът на "ВИС" отишъл и набил някакъв си Слави Бинев. Или пък че стреляли с гранатомет по Поли Пантев. Или пък че гръмнали мерцедеса на Цветин и джипа на Руснака. Че хвърлили бомба в суперлуксозната автокъща срещу сградата на националното радио. Че обрали пощенски клон в центъра на София или тотопункт в Плевен.

А на Йорданов даже му е смешно. Когато вчера журналисти го помолиха за коментар около убийството на Макарона, той развеселено отвърна: "Какво ви е толкова мъчно за някакъв си Макарон? Какво ще правите, като убият Юфката? Ха-ха".

Изглежда нищо особено не се случва в държавата.

А, случва се. Наскоро министърът обясни, че престъпността не се е увеличила, че няма война между правоохранителните органи, че бомбите на практика са новогодишни фойерверки, че вече бил свикнал с всекидневните нападки срещу МВР и не им обръщал внимание, че нямало да коментира въпроси, които искали да го принизят до шеф на РПУ и не са му на нивото.



Всъщност какво става?



Престъпността ескалира. Дори по време на прословутата гангстерска война преди 5-6 години имаше по-малко жертви и по-малко показност от страна на бандитите. И защото няма нужда да си гений, за да кажеш, че между институциите, призвани да се борят с бандитите, не само няма синхрон, ами направо всекидневно се водят някакви странни и необясними престрелки и войни. И защото не може вътрешният министър да се прави, че не знае какво всъщност се случва в държавата и да отбива всеки въпрос с реплики от рода на "няма да коментирам", "няма да ви кажа, защото е следствена тайна", "не се занимавам с несериозни въпроси", "ами то какво да очакваш от опозицията", "извършва се проверка", "ще ви кажа, като хванем престъпниците", "нямам информация, ще проверя", "всеки може да си говори и твърди, каквото иска" - и все от този сорт.

Е, добре де, ама ние откъде да разберем какво в действителност става в България, как да научим дали да се пазим сами, когато държавата не иска и не може да ни пази, как да предположим, кога ще гръмне следващата бомба или ще избухне поредната престрелка, че поне да имаме някакви шансове да оцелеем.



Може би трябва да питаме пресцентъра на бандитите?



Вече не ни е до шеги. Защото какъв министър на вътрешните работи е този, който се занимава само с броенето на поредния застрелян или взривен бандит, който не може дори да се извини на разплаканата майка на застреляния полицай и да защити собствените си служители, камо ли да отговори защо българските граждани са обект на безконтролно следене и подслушване. Както не може да обясни като как някои наркодилъри се държат, сякаш са си платили патентния данък, и продават дрога на няколко метра от кабинета му.

А ние, гражданите и данъкоплатците, които не се

возим на бронирани беемвета и нямаме лична охрана,

искаме:

Да знаем какво става в държавата ни, да не тъпчем по трупове по улицата, да не изнасилват, колят и душат децата ни, да не ни чупят прозорците с бомби, да не убиват полицаите, да не ни подслушва държавата незаконно, бандитите да бъдат прибрани и да си стоят в затвора, а не да се гърмят и стрелят покрай нас, полицаите да ни пазят, а не да бъдат разстрелвани. Толкова ли е нагло това от наша страна?

Между другото - дали премиерът все още държи на изказването си, че вътрешният министър е неговото тайно оръжие?
794
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД