:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Мрежата

Въвеждат нови стандарти за Интернет-рекламата

Банерите в сайтове ще се заменят от по-големи прозорци
Тази седмица Internet Advertising Bureau (IAB) представи новите стандарти за реклама в мрежата, съобщи CNET. Тази стъпка бе предприета, за да се възвърне интересът на компаниите към рекламирането в Интернет, който доста охладня през изминалата година. "Става все по-очевидно, че ни е необходима по-мащабна реклама, която да привлича повече вниманието на клиентите и да носи повече приходи", заяви вицепрезидентът на IAB и изпълнителен директор на Phase2Media Ричи Класберг.

Нововъведените рекламни прозорци повече наподобяват рекламите в останалите медии. Стандартите на IAB предвиждат 7 варианта на нови рекламни прозорци. Два от тях ще са от вида skyscraper (120 x 600) - правоъгълни прозорци, които ще се поставят в долната част на уебстраницата. Другият вид са т. нар. wide skyscraper (160 x 600). Подобни са на skyscraper, но с по-големи размери. Large rectangle е с размери 336 x 280 пиксела. Pop-up ad (250 x 250) е стандартът за "плаващ" рекламен прозорец.

Инициативата на IAB се разтълкува като опит на организацията да се превърне в орган, регулиращ пазара на Интернет-рекламата. В момента в тази организация членуват гиганти като America Online, Walt Disney Internet Group, DoubleClick, Excite@Home, MSN, New York Times Digital, Yahoo и CNET. "Новите технологии ще позволяват рекламата да се изпълни с чувство", обяснява нововъведението Класберг. "Ние сме далеч от мисълта, че банерът е вече мъртъв. Той все още е доста ефективен, но сега се нуждаем от нещо по-голямо", уточнява още вицепрезидентът на IAB. Организацията има намерение в бъдеще да преразгледа и приетите стандарти за изработка на използваните досега банери. В момента има 8. Според представителите на организацията няма никакъв смисъл от банери с размери 392 x 72 пиксела, които се използват много рядко в сайтовете. Първата компания, която започна да въвежда променената реклама, е CNET Networks. Новото е в използвания флаш, който позволява на потребителя да се премества в прозореца, без да излиза от сайта на CNET.

Иновацията в тази компания естествено накара и конкуренцията да се замисли. В момента към подобна стъпка са се насочили и в сайта на The New York Times и Snowball.com.



Снимка: CNET.jpg
568
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД