:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Шегобиец подмени страницата на Макдоналдс

Посетителите на сайта на McDonalds се натъкнаха на пародийни кадри, направени от анонимен автор, нарекъл се Fluffy Bunny, съобщи The Register, цитиран от CNews. Пародията е с гастрономично-еротичен уклон. Знаменитото M на ресторанта е нарисувано като женски гърди. Самото название McDonalds е трансформирано в нецензурен израз. Там, където обикновено се помества информация за авторските права, са били отправени специални благодарности към някои хакерски групи и отделни личности, станали известни с атаките си срещу сайтовете на големите компании.

В момента този "образец" на дизайна може да се види в архива на страницата Alldas.de. В случая обаче не става дума за класическа хакерска атака към сайта на Макдоналдс. Шегобиецът е проникнал само в DNS-сървъра на McDonalds и е подменил в него данните, съответстващи на McDonalds.co.uk. В резултат посетителите на официалния сайт са били отпратени към пародийната страничка, разположена на сървъра на един от американските университети. За целта е използван много прост метод - широко огласената в мрежата "дупка" в програмата BIND (Berkley Internet Name Domain), с която работят DNS-сървърите. Интересното в случая е, че вместо традиционно да атакува сървъра на McDonalds, работещ под Microsoft IIS 4, авторът на пародията е предпочел DNS-сървъра под Linux.
821
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД