:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 286
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

М. Христов пред 1/2-финал за УЕФА

Българинът наритан здраво при победата с 1:0 над ПСВ
Снимки: Ройтерс
Мариян Христов е с единия крак на полуфинал в турнира на УЕФА, след като "Кайзерслаутерн" победи с 1:0 у дома ПСВ "Айндховен" в първия 1/4-финал. Националът игра 90 минути, показа много силна игра и завърши срещата с жълт картон. Христов бе в основата на единствения гол, след като центрира в 31-ата мин. отляво към Олаф Маршал, който бе спънат от датския защитник на гостите Ян Хайнце. Британският рефер Греъм Пол веднага свири дузпа, която Хари Кох реализира. През останалото време холандците упражниха страхотен натиск и само невероятната игра на 20-годишния вратар на "лаутерите" Роман Вейденфелер бе причина тимът му да запази минималния аванс. В 63-ата мин. Христов изведе в чудесна позиция египетския национал Хани Рамзи, но той пропусна. Играчите на ПСВ пък ритаха здраво Христов през целия двубой и се наложи на нашия национал да му бъде оказвана на 2 пъти медицинска помощ. "Целта ни беше да отбележим гол и успяхме, но победата си дължим най-вече на вратаря", сподели треньорът на "Кайзерслаутерн" Андреас Бреме.

В друг 1/4-финал "Барселона" би трудно с 2:1 "Селта" на своя "Ноу Камп". Каталунците поведоха с 2 гола на Клуиверт, но гостите успяха да достигнат до изгоден резултат с попадение на Пабло Койра, въпреки че бяха с човек по-малко от 23-ата мин., когато бе изгонен халфът Вагнер.

"Порто" и "Ливърпул" пък завършиха 0:0, а Майкъл Оуен на 2 пъти изтърва сам срещу вратаря Овчинников. "Порто" е опасен тим и не трябва да се отпускаме на реванша на 15 март", каза наставникът на "Ливърпул" Жерар Улие.
 
Роби Фаулър
752
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД