:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 228
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Живко Виденов остава на 12-о място на 60 м с препятствия

Р. Димитров 5-и в тройния скок на световното

Италианецът Камоси сензационен шампион в Лисабон
Снимки: Ройтерс
Световният вицешампион от Севиля`99 Ростислав Димитров остана 5-и в тройния скок на шампионата на планетата в зала в Лисабон (Порт). Вчера Рости записа най-доброто си постижение във втория опит - 16,91 м, но после не успя да премине границата от 17 м. Шампион стана Паоло Камоси, който записа 17,32 м - национален рекорд. 27-годишният италианец победи олимпийския първенец и световен рекордьор Джонатан Едуардс (Вбр), който пък успя да изкопчи сребърния медал едва в последния си опит - 17,26. Едуардс притежава резултат N1 за сезона - 17,60 от турнира в Самара миналия месец.

Бронзът остана за друга сензация - австралиеца Ендрю Мърфи, който два пъти счупи най-доброто постижение на Зеления континент и се спря на 17,20. Предишната най-добра марка на Австралия бе на бившия световен рекордьор на закрито Кийт Конър. Немецът Чарлз Фридек, шампион от Севиля`99, остана на 4-о място с най-доброто си постижение този сезон - 17,13.

Хърделистът Живко Виденов повтори класирането си от миналото първенство и стигна до 1/2-финал на 60 м с препятствия. В серията и на 1/2-финала той направи фалстартове, което му коства психическата концентрация. В първото бягане Живко завърши 5-и, с равно време (7,75 сек) с испанеца Монтесиньо, който бе определен за 4-и с фотофиниш. Въпреки това той продължи напред като един от губещите с 4-ма най-добри времена. На полуфинала Живко имаше най-добра стартова реакция - 0,117 сек, но изостана и пресече финиша седми за 7,77 сек. По време Виденов се нарежда на 12-о място.

Състезаващата се за Турция Нора Иванова-Гюнер пък стигна до 1/2-финал на 200 м, след като се класира втора в серията си с време 23,46 сек.

Късно снощи във финали участваха Таня Колева (овчарски скок) и Венелина Венева (скок на височина).
 
***
818
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД