:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Microsoft ощетява клиентите си заради вирусите

Новият Outlook отказва да приема прикачените файлове
Новата версия на популрния пощенски клиент Outlook 2002, която ще бъде включена в офисния пакет на Microsoft Office XP, реши радикално проблема с компютърните вируси.

Потребителите на новата версия няма да могат да прикрепят към писмата си файлове с над 30 от най-популярните разширения. Мярката е взета заради многобройните т.нар. "пощенски червеи", които напоследък се изсипаха като дъжд върху най-известната пощенска услуга на Microsoft. След появата на мощните пощенски вируси като Melissa и I love you, написани специално за Outlook, Microsoft пусна допъплнение към Outlook 97 и Outlook 2000, позволяващо на потребителя сам да блокира прикачените файлове, които му пристигат в пощата.

Вирусите се получават в пощата на потребителя, замаскирани с някакъв придружаващ attachement и примамлива тема на писмото. По-доверчивите потребители отварят файла и без да искат, "пускат" вируса в компютъра си, който пък се разпространява в пощите на всичките адреси, съхранени в адресната книга.

За да избягнат това, авторите на новата версия са прекратили достъпа до потребителските пощи на файлове с разширения .exe, .bat, .help, Java и Visual Basic скриптове, скринсейвъри, HTML-приложения и дори цифровизирани изображения. Това значи - почти всички видове формати, под прикритието на които може да бъде изпратен вирус.

Outlook 2000, разбира се, позволява да бъдат изпратени такива файлове, но блокира тяхното получаване. Тестовете на новата версия показват, че пощенският клиент безусловно блокира получаването на attachment-и, а самата система трудно може да се премахне дори и от компютърен специалист. Не е ясно обаче как трябва да реагират клиентите, които ползват старата версия на Outlook, когато изпращат прикачени файлове до потребители на новата версия.

Официалното представяне на пазара на новия софтуерен пакет се очаква най-рано тази есен.
453
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД