:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 287
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

10 души пращаме на световното

Тереза Маринова е лидер на атлетическия ни отбор
Само 10 спортисти (8 жени и 2-ма мъже) бяха одобрени от федерацията ни за участие на световното по лека атлетика в Едмънтън (Кан) от 3 до 12 август. Това е най-малобройната българска делегация откакто има първенства на планетата (от Хелзинки`83).

"Съставът е малък, но пък е качествен. Почти всички са потенциални финалисти. Ако атлетите достигнат и подобрят личните си резултати ще имаме медали", коментира генсекът на БФЛА Добромир Карамаринов.

България е печелила отличия от всички световни първенства. Сега най-големи надежди се възлагат на олимпийската шампионка Тереза Маринова (троен скок). Медал може да вземе и третата от първенството на света в зала от Лисабон'01 и лидерка в световната ранглиста Венелина Венева (скок на височина), която снощи участва на турнира в Монако.

В състава са още двойната еврошампионка на 100 м с препятствия Светла Димитрова, Даниела Йорданова (1500 и 5000 м) и вторият в света от Севиля'99 Ростислав Димитров (троен скок). "Вече съм здрав и постепенно навлизам във форма. Малко време имах за подготовка, но ще направя всичко възможно, за да защитя авторитета си", заяви Димитров, който дълго лекува травма.

В тима има две дебютантки - младата Гергана Стоянова (100 м с пр.) и Невена Минева (20 км спортно ходене). Останалите са Цветелина Кирилова (400 и 800 м), Таня Колева (овч. скок) и Живко Виденов (110 м с преп.). В понеделник ще бъдат определени и треньорите, които ще придружават тима в Едмънтън. Най-вероятно те ще са Христо Марков, Георги Димитров, Илиян Пищиков, Димитър Василев и Марин Дончев.

Максималната премия, която може да спечелят нашите е $60 000 + 30 000 лв. Първата сума дава ИААФ за титла, 20 000 лв. от БФЛА и 10 000 от ДАМС пък се полагат у нас за златен медал.
848
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД