:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 222
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Intel продуцира квалификационна програма за учители

Водещият производител на микропроцесори Intel създаде програма за интегрирането на компютърните системи в образованието. Проектът се казва "Образование за бъдещето" ("Teach to the Future " - http://www.intel.com/education).

Той стартира миналата година. До момента в него са включени повече от 10 страни. Идеята е високите технологии да бъдат включени в учебния процес, за да се повиши качеството на образованието. В момента в проекта участват около 200 хил. преподаватели от цял свят. Обучават се безплатно. Както съобщават от Intel, до 2002 г. в проекта ще бъдат включени още 24 страни. До 2003 г. се планира броят на учителите, обучаващи се по програмата на Intel, да достигне 400 хиляди от цял свят.

Програмата е преди всичко за работа в web, създават се Интернет страници, работи се по web-приложения и се получават методически указания за използването на технически средства в учебния процес.

Intel има намерение да вложи още 100 млн. долара в проекта под формата на оборудване и помощни средства за разработката на учебни планове.





Сн.intel-obrazov.jpg

Текст под снимка: Учителите, преминали програмата на Intel, могат адекватно да използват компютърните комуникации, за да преподават по най-новите интерактивни методи.
599
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД