:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,396,038
Активни 144
Страници 12,898
За един ден 1,302,066
Юпи

Българският Великден'2005 къса връзката с властта

От PR на Костов Българският Великден се превърна в идейна и кадрова банка на правителството на НДСВ. Днес стремежът на организацията е да се еманципира от властта
През последните години инициативата за брейн-сторминг на успелите българи от чужбина поизлиня, загуби блясъка и фанфарния шум от първите години.

Тази година те отново ще се съберат на 30 април, ден преди Великден. За първи път срещата ще се организира без каквато и да е финансова помощ от държавата. Целта на "великденци" е да скъсат пъпната си връв с властта и да се превърнат в пълноценен неин коректив, в стимулатор на гражданското общество.

Затова ибюджетът им е едва 7000 лв.- доста по-скромен в сравнение с щедрите 30 000, които правителствата осигуряваха за предишните форуми. Досега за участие в тазгодишната среща са се регистрирали 280 души от 20 страни. Дискусиите ще се въртят около пет основни теми: гражданско общество, съдебна система, образование, икономика и членството ни в ЕС. "Искаме да убедим хората, че само ако си правят труда да оказват натиск през цялото време, а не само на избори, техният глас ще има влияние в управлението. Трябва да изразяваме позициите си като граждани - колкото може по-често и по-гласовито", изразява позицията на днешните "великденци" членът на тазгодишния организационен комитет Красимир Гаджоков, системен инженер в Торонто, Канада. Той и още петдесетината редови членове на движението се срещат всекидневно на Интернет-сайта http://www.bgvelikden.org, за да разменят идеи по важните теми от българската политика. Последната им акция бе в подкрепа на интегралната бюлетина.

Те нямат политически амбиции, а от 2001 г. насам никоя политическа партия не е търсила контакт с тях. Сега обаче се задават избори и форумът отново се превръща в привлекателномясто за "пазаруване" на млади и компетентни кадриза управлението. "Не виждаме нищо лошо в това някой активен "великденец" да бъде кандидат за управленска позиция", споделя Гаджоков. Засега, обаче, никой от тях не е получавал подобно предложение. Макар и силно свързани с родината си, повечето задгранични български специалисти предпочитат да запазят работните си места там. За решението им допринася най-вече чувството за несигурност в България.

Над 700 000 наши сънародници емигрираха през годините на прехода в търсене на по-добър живот. Инициативата "Българският Великден" имаше за цел да върне някои от тях в родината като добре платени специалисти в администрацията, а други да използва като лобисти на България пред света. Акцията гонеше и чисто политически ефект - да повдигне рейтинга на все по-непопулярното тогава правителство на Иван Костов. Той беше авторът на революционната за 2000-та година идея. Или по-скоро автор бе разтропаният му PR Мишо Михайлов. Кръстник на инициативата стана Тончо Жечев - над 500 екземпляра от книгата му "Българският Великден или страстите български" бяха раздадени на първата среща с личното послание на Костов: "България има нужда от вас!". Знаме на първопроходците стана фланелката с надпис "Гордея се, че съм българин", развята от пасионарията на революцията и външен министър Надежда Михайлова.

На този първи Великден се родиха множество препоръки към правителството за подобряване на фискалната и образователната политика. "Великденците" помляха от критики административния произвол в България и срамните ни дипломатически представители из посолствата. Костов лично обеща да създаде европейска електронна поща, по която задграничните българи да си общуват с правителството и министерствата.Но... всеки Великден за три дни!Обещаните чудеса не се случиха, посланиците ни по света продължиха да резилят държавата, а лелките зад гишетата - да тормозят редовия данъкоплатец.

Изведнъж се оказа, че инициативата на премиера заработи срещу него. Фланелките "Гордея се, че съм българин" бяха заменени с други: "Срамуваме се от вас". Иронията на съдбата достигна своя връх, когато откритията на Костов станаха министри на царя.

Какво е останало днес от тогавашните възторжени "великденци"? Противно на общоприетото мнение, Българският Великден отдавна няма общо с онези десетина по-активни участници от първите години. За "великденци" те признават само Николай Василев и бившия председател на Агенцията за българите в чужбина Антон Пиралков, които помогнаха в организирането на годишните срещи през 2002-2004 г. Свързан с форума остава и Румен Борисов, председателят на Агенцията за икономически анализи и прогнози.

Милен Велчев е един от авторите на най-известното постижение на "великденските" форуми - 101 точки "Великден за България", част от които влязоха в икономическата програма на действащото правителство. Но след 2002-а Велчев не е показвал интерес към инициативата. Някои отранните "великденци" дефилираха за кратковъв висшите етажи на властта. Така стана с Любка Качакова, мимолетен заместник-министър на икономиката, която заяви наскоро, че се връща във властта след изборите. Така стана с Красимир Катев и Гати Ал Джебури, бивши заместник-министри на финансите. Павел Езекиев беше няколко години председател на Агенцията за чуждестранни инвестиции, а отскоро е изпълнителен директор на преобразувания неин наследник - Българската агенция за инвестиции. Активна "великденка" беше и настоящата заместник-министърка на икономиката София Касидова. Владимир Каролев си остана икономически експерт в Балканска консултантска компания.

Днешните "великденци" са съвсем други хора. Те заделят от ценното си време да правят нещо в полза на България през цялата година, доброволно и безвъзмездно. Това са хората, които продължиха "великденските" идеи в най-трудния момент - след като отшумя първоначалната еуфория и трябваше да критикуват "своите".

Новите "великденци" държат да се знае, че юпитата във властта не са представители на Движението и това е една от масовите заблуди сред хората. Оценката на Красимир Гаджоков за дейността на министрите-бивши "великденци" е противоречива: "Имат и положителни постижения, и провали. Опитаха се да направят полезни и съвременни неща, но срещнаха твърде много съпротива. От друга страна, те не показаха достатъчна политическа воля в някои възможности и не обърнаха достатъчно внимание на някои добри идеи".---каре---

Голяма потайност в обществените делаКрасимир Гаджоков, старши системен инженер в TELUS Mobility, Торонто, Канада, за плюсовете и минусите на сегашното правителство:"Най-големият минус за правителството е, че вдигна много очакванията, но не използва полученото голямо политическо доверие, за да ги изпълни. Това кара хората да бъдат твърде недоверчиви в политическия процес, отблъсква ги да участват в решенията за бъдещето, защото не вярват че нещо зависи от тях. Това правителство не намери воля и сили за истинска реформа на съдебната система, за да има по-голяма сигурност за обикновените хора и по-малко престъпност.

Други конкретни минуси са малкото и неефективни действия срещу корупцията; управниците се фокусираха върху данъчна събираемост вместо по-свободна среда за предприемачество; липсват сериозни стъпки за намаляване бюрокрацията и държавната администрация; и въобще твърде голяма е потайността в дела с голямо обществено значение.

За плюсовете: макроикономически и финансово България наистина върви стабилно нагоре. Проблемът обаче е, че тези подобрения много бавно и много малко се отразяват на обикновените хора.

Много добър е относителният икономически растеж (над 5% средно на година). България скочи на 13 място в света по привлекателност за инвестиции. Банките започнаха да кредитират охотно обикновените хора. Все пак успяха да приватизират БТК. Приходите от туризма вървят стремглаво нагоре. Намален беше данъкът печалба. Значително повишен беше кредитният рейтинг на страната. Намаля безработицата и не на последно място - властта продължи курса към НАТО и ЕС.---каре---

Из "Домашното на управляващите" в 101 точки, написано през 2001г.:- Запазване на валутния борд до приемането на България в ЕС

- Емитиране на еврооблигации.

- Бърза, тотална и прозрачна приватизация на останалите държавни активи.

- Незабавно разработване на национална стратегия за развитието на капиталовите пазари.

- Намаляване на данъка върху капиталовите печалби от 15% в посока 0%.

- Намаляване на данък печалба за фирмите от 15-20% в посока 0%. Или пълно премахване на данък печалба за фирмите (0%) при реинвестиране на печалбата. Запазване на данък до 15% при дивиденти или други форми на разпределение на печалбата. - Намаляване на ставките на ДОД, максимална ставка не повече от 29%. Определяне на по-малък брой ставки.

- Почти пълна "приватизация" на митническите дейности при запазване на държавния контрол.

- Еднократна възможност за легализиране на минали необложени доходи чрез заплащане на занижена ставка.

- Да се премине към бързо уедряване на земеделските парцели. - Поправка в Конституцията, разрешаваща на чуждестранни лица да закупуват обработваема земя.

- Продажба на БТК до края на 2001 г. или незабавно назначаване на професионален (международен) мениджмънт.

- Трети GSM-лиценз до края на 2001 г.

- Субсидирани нисколихвени жилищни кредити за млади семейства (с деца) за дълъг срок (макс. 20-35 г.).
 
Април 2001 г. - Любка Качакова получава синьо великденско яйце малко преди да развее фланелката "Срамуваме се от вас!"
 
В приветствено си слово Командира подреди "Българският Великден" на трето място в историята след извоюването на независима Българска екзархия и обединението на България.
 
Фланелката с надпис "Гордея се, че съм българин" стана знаме на първите "великденци".
77
2236
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
77
 Видими 
25 Април 2005 22:13
Великденци!Помияри.
25 Април 2005 22:27
А СЕГА от кого се срамува КАЧАКОВА?
25 Април 2005 22:28
тоа педал изпущи влако преди 4 години, па сега ни продава банички втора употреба
25 Април 2005 23:33
Добре, че партийните листи вече са запълнени. Иначе тежко ви и горко ако такива "юпита" се наместят пак във властта
25 Април 2005 23:36
Великденци - дойдоха да бозаят и те от майка България.
Не за друго.
26 Април 2005 01:00
Гаджоков,
Не се ядосвай-така сме ние тука, не е като в Медиапуул. Такава е средата-не ни забелязвай-предна линия, ходи се с каски и български бронежилетки. Желая успех, чета ви от години и общо взето съм съгласен с вас.
За друго ми е думата.
Няма ли кой да напише една статия за дясното, другари? Когато всичко там се тресе от писмото на Сугарев и интервюто на Костов, и те събират в невзрачни форуми по 16 страници коментари, ний се занимаваме с животоописания на бачо Кольо Джипов и с локумите за Прехода, дето ги знаем наизус и с кви ли не глупости. И за лявото толкоз пишете..
Аре стига ве-от четвъртък няма една свястна статия в тоя вестник!
Петьооооооооооооооо
26 Април 2005 01:06
Форумът е много по-представителен от великденци, да ма прощава Гаджоков.

***

Науме, мисля че си объркал в посоките. Сугарев и дясно? Може би Костов и дясно? Аре, моля ти се недей!
26 Април 2005 02:06
През 2000 година имах вазможността да представлявам Канада на конференция организирана от НАТО в БГ. Още тогава почувствувах неприязанта и недоверието на балгарите живеещи в БГ кам т.н. "Великденци". Имах две интервюта и двете започнаха с вапроса дали сам великденец. Когато казвах на журналистите, че не сам и нямам нищо общо ме гледаха с недоверие. Както и да е, това което великденци сваршиха или несваршиха впоследствие оправда широкото обществено мнение за тях. Сас сигурност между тях има родолюбци, свестни хора и добри професионалисти. Може ли обаче някои да обясни какви подбуди може да има един поне относително млад човек, наскоро напуснал страната си поради липсата на каквато и да е професионална и житеиска перспектива и успял на запад за да загарби новия си живот и да се варне в балгарската деиствителност. Любопитно е изявлението на старшия системен инженер от Торонто, че "Не виждаме нищо лошо в това някой активен "великденец" да бъде кандидат за управленска позиция". Това някак си не савпада с идеалните цели, оповестени малко преди това. Разсажденията му пак за инвестиционен реитинг на БГ и за големите икономически успехи звучат неправдоподобно изказани от специалист с неговата професия. Та проблемат на великденци е че на парво място трябва да докажат, че не са едни обикновени авантюристи тарсещи поле за изява, а искат наистина да служат на родината си. Иначе и този форум саществува от поне пет години. Този факт обаче и словесните битки вав форума едва ли са допринесли нещо положително за страната като цяло.
26 Април 2005 03:43
На кой форум, бе? На циганската декада ли?
26 Април 2005 07:20
Позакъснял си началник. Тея се оср..ха, едва ли някой ще ти обърне внимание. Я по добре си бачкай и не думкай толкова тъпана........
26 Април 2005 08:20
Поздрав на всички, вкл. на несъгласните и анатемосващите моята скормна личност и БГ Великден

Авторката на статията е предала много близко това, което бях й казал.
Разбира се няма как да предаде всичко.


По-горе имаше интересен коментар, който казва така:


Любопитно е изявлението на старшия системен инженер от Торонто, че "Не виждаме нищо лошо в това някой активен "великденец" да бъде кандидат за управленска позиция". Това някак си не савпада с идеалните цели, оповестени малко преди това


В казаното от мен след това мнение следва аргумент защо е така. Може и да накара някой да се размисли - знае ли човек - затова го давам тук:

По-добре хората да имат избор да гласуват за някой публично известен и показал открито позициите си по основните обществени въпроси, отколкото никому неизвестен кандидат.Old Emigrant:
вероятно бъркате годината По Великден 2000 г. се рповеде ПЪРВИЯ форум БГ Великден, и на него нямаше кой знае какви критики към правителството. Те започнаха СЛЕД като форума завърши, няколко месеца след това - писматаз за компенсаторките, за приватизацията на РВД, за ВЕЦ-овете.
Няма как по него време хората в България да са имали вече някакво отрицателно мнение към великденци. Н.Василев, Л.Качакова и другите влезли по-късно във властта се изявиха като активни ДОСТА СЛЕД фоурма през 2000 - най-вече в края на 2000 и началото на 2001 г.


Разсъжденията ми за инвестиционния рейтинг и МАКРОикономическите успехи на България са си точно на място - за тези, които са разбрали че в ОБЩЕСТВЕНИТЕ дела няма такова нещо като "спецциалист": всеки има право да изказва мненоие, да задава въпроси. Не се опитвам да давам мнения пои вътрешни болести - виж там наистина само специалистите имат право на мнение.


"Служим на Родината" си е много силен израз за нас, от Движение БГ Великден , и не смеем да се "кичим" с него. Опитваме се да правим нещо, което да е от полза. Понякога успяваме повече, понякога - по-малко, понякога се проваляме. Грешни сме - не твърдим че сме някакви всезнайковци дето всичко могат и знаят. Колко полза допринасяме - времето ще покаже и хората ще преценят.
Опитваме се и да събудим диалог - там където го няма или където има някакви сковани схващания - защото е по-важно да има противоречие отколкото скованост и примиреност.


Не се притеснявайте - нямам намерение да ставам "началник" на никого . Освен български, съм и канадски гражданин съм и не мога да заемам никакъв политически пост (вкл. зам.министър) в България, а и нямам намерение да се отказвам от канадското си гражданство скоро или да идвам да живея в България. Просто имам някакъв импулс който ме движи отвътре - това е. Е, мога да си позволя и времето за това, безспорно. Много добре знам как ежедневните елементарни нужди в България изсмукват силите на голяма част от хората, и въобще не им се мисли за подобни неща. Разбирам ги и ги уважавам. Не ги виня.


Едно обаче не уважвам - анонимността по интернет-форумите, която позволява безотговорни клевети и простащина. Който е толкова отворен и велик, защо го е страх да застане с името си когато говори по обществени въпроси?
Ха сега де ?


Красимир Гаджоков, http://www.bgvelikden.org
26 Април 2005 08:39
Гаджоков,


Проявявах интерес към вас (става дума в обществен и морален план ).

Но вече имаме светлия пример на НИКИТО ВАСИЛЕВ, който се учи по целия свят и дойде като млад професионалист, за да съсипе каквото можа. По-голям некадърник от него не познавам - вервай ми.

Любка Качакова, която се прояви като манекенка с една фланелка и залезе.

Милен Велчев, за който още не се знае какво точно спечели от сделката с дълга и колко време ще е нужно България да плаща магариите му.

Да не изреждам още...

Аз съм на 29 години и смятам, че младите хора трябва да са отвратени от политиката, за да си останат винаги млади и красиви. Иначе става зле. Виж примера с Никито Василев. И не се разграничавайте. Става дума за възраст и за можене, не толкова дали си великденец или нещо друго.

Не можеш да ме убедиш, че вие няма да сте същите, гаче ли седнете зад бюрото.

Редактирано от - цуцурко на 26/4/2005 г/ 08:44:41

26 Април 2005 08:42
Old Emigrant,
ето ти поне две причини, поради които млад и успял човек ще се върне в БГ и ще загърби "новия живот" (това пък клише отде ти дойде)

1.Навсякъде извън БГ той е чужденец. Завинаги.
2.Ако правилата на играта се уеднаквят, тук могат също да се изкарват добри пари
3.Life-style пич. Ако си забравил -няма к'во да ти обяснявам
26 Април 2005 08:46
Става въпрос за подлоги.Откърмени и отгледани като подлоги.Снимките много точна го отразяват.
Малко са тези който знаят , че Качакова и Качаковци-първото нещо което направиха е да прикрият криминалното грабене.
Качакова и Качаковци трябва да бъдат изритани.
На Костовашките лумпуни трябва да се покаже червен картон.
Това са все копелета направени от мафията и внедрени да защитават откраднатите и заграбени пари.
Как само мърсят тази красива дума.Великден.

26 Април 2005 08:47
ТЕЛУС ваобще не оперира в торонто, имат няколко представителства и толкоз. интересно каква ли инженерна деиност развива този момак?
26 Април 2005 08:50
Абе , Хунвейбин Сталински
Ти що си толкоз лют бре?
26 Април 2005 10:10
Г-н Гаджоков от първата снимка е един средностатистически български емигрант. Направи ми добро впечатление с мислите си.
Господата от долните снимки обаче с разперените потници - Качакова, Костов и Михайлова, както и тези, които ако си бяха останали в чужбина нямаше за 800 дни бързо и несимволично да станат собственици на хотели за сметка на държавата, Тези господа са ми достатъчни, за да разбера престъпната същност на организацията "Български Великден".
Апропо, кой преуспял българин в чужбина би искал да си губи времето и средставата за държавата на Черепа, мутрата Борисов, Усмихнатия кмет и подобните им. Аз гледам делата, не красивите думички в саита на великденците.
26 Април 2005 10:32
А къде го Българският ВИДОВДЕН??[/b][/size=2]

Редактирано от - bot на 26/4/2005 г/ 10:47:04

26 Април 2005 10:33
vs
Хубав комплимент си ми чинил .Заслужаваш отговор.
Само заради докараните радиоактивни тютюни от Италия , в хиляди товонове-след 89 год./няма да казвам коя/ Сталинската лула трябва яко да запуши.Та нали някой казват днес бил станал Чернобил.
Сега разбрали какво е качак-ова.Какви неща , чрез такива като нея, са прикрити и укрити.И това е най малкото.Че даже се борят и Великден да ни направят.По бързо възкресението да настъпи.

А ти , че си интимна VъS ка е ясно.
26 Април 2005 10:42
Преди няколко месеца, когато преливах от енергия да влея свежи сили в политическите борби, се свързах с Гаджоков.
Обменихме си доста мейли и доста поспорихме.
Обаче се отказах от участие във Великден, защото не ми хареса мирогледа на Гаджоков.
На него всичко му беше ясно, лесно и правилно, с малки петънца тук там.
Аз определено считах и продължавам да считам, че с настоящите политици и политика на затваряне на очи пред истината за положението у нас, правим фатални, непоправими грешки, които ще изплащат и праправнуците ни...да оставим, че ние си ги плащаме вече като попове-визирам народа в България.
А Гаджоков доста усукваше ту да съм му била давала конкретни примери, ту като му дам, извърти и каже, че ама това е един частен случай и не бива да се обобщава.
С други думи теглих чертата и установих, че ако дойде примерно на власт, той ще продължи да си затваря очите за всичко нелицеприятно с идеята, че или това е част от прехода и необходимо зло, или че навсякъде е така.
+
Може да са малки дребни камичета в обувките за вас, г-н Гаджоков, ма знаете, че малките камичета там превръщат целия планински преход в ад.
Знаете израза-Почни с дребните неща, големите сами ще дойдат.
Знаете, но не го прилагате...
26 Април 2005 10:57
В България американските граждани са номер 1. Самият факт, че живееш там те прави някяк по-умен.
26 Април 2005 11:10
тяхната кауза е като приказката за стълбата - завършва със широко затворени очи
26 Април 2005 11:18
На мен Гаджоков ми харесва. Като се яви във форума става едно шумно и весело, все едно се е явил селския идиот – Мунчо. Може да му кажете каквото си поискате, той каквото си знае, това си бае. Иначе, с две думи “Българския Великден” е “тяло без дух”, и този дух както и духът на СДС Ваньо Костов си ги държи в бутилки в мазето на драгалевската къща.
26 Април 2005 11:19
Българският Великден, преди изобщо да е започнал да разисква каквото и да било, да поиска прошка от хората, за това че от неговите редици излезоха недоразумения като Малкия Мук, Глупка, и останалите "юпита", които се включиха активно в доразграбването на България през последните 4 години и прикриването на престъпленията на предишните управници.
26 Април 2005 11:32
Аз предлагам на тези хора от 7те хил. лв. дето са си ги събрали за мероприятието, да отделят 3000 за проучване на родословните дървета до 2-ра степен на успешно реализиралите се до момента великденци. Да сравнят със своите и ако преценят шансовете си като реални...
26 Април 2005 11:35
Как каза един познат...тия с тия юпита да се радват ако не ги замерят с камъни.
Докато се помнят юпишките, великденци нема пасат из наште тучни ливади.
26 Април 2005 11:54
Ms Rigby

Редактирано от - Forza NATO на 26/4/2005 г/ 11:55:17

26 Април 2005 11:58
Миналата година бях лектор на една от проявите на "Великдена".
"Гола вода и кал в ушите" - както казваше един приятел - ниво под нулата, няк'ви студентчета-популистчета от България, четвърти-пети курс, нито един сериозен експерт в каквато и да е било област.
Дошли само да се покажат пред камера, да си разкажат фантазиите и вечерта на приема да се напият!!!
26 Април 2005 12:03
Преди време се регистрирах в сайта на “Великден” за да пиша във форума или им изпратя своето мнение по въпроса.Регистрацията е задължителна в този сайт. Получих писмо от майл-робот, че потвърждение за регистрацията ми ще бъде изпратено след 10 дни, но така вече 4 месеца не я получих .За сметка на това майла ми се използваше най-арогантно и неприятно за мен, Великденчетата да ми изпращат покани за техни мероприятия.
Преди време отправих предложение до Великденчетата да се опитат да направят и предложат някаква програма от икономически и законодателни мерки за подпомагане връщането на част от емиграцията ти- никакъв отговор нито реакция !До преди две седмици виждах в сайта на Великден, горе в дясно, призив да се помага на настоящето правителство с всички сили.
Какво промени посоката на течението на г-н Гаджоков ? Наближаващите избори ли и вече ясната представа, че народът български не иска повечето от жълтите на власт?Или примамени от възможността за бъдеща коалиция БСП-НДСВ?
За мен” Великденчета” като Гаджоковци с нищо не се различават от т.н.” юпита” , които бяха внедрени във властта от С.К. и заради които целия български народ е намразил думата “юпи” и от там изпитва неприятно чувство към българската емиграция, която пък от своя страна 99% няма общо с българските “юпита”?
Това са хора движещи се по течението на властта без морален политически ориентир.Които рано или късно се изхвърлят зад борда от обществото.!


26 Април 2005 12:20
Не мож се регистрираш на сайта им.
Първо требе си платиш членски внос и после да те допуснат.
Не си платил, нанайси участие.
26 Април 2005 12:28
По улиците на София може да видите двойки добре подстригани момчета с бели ризи, черни панталони и черни вратовръзки (не, не са колеги на Уил Смит), които ти тикат в ръцете някакви листовки и книжки, за да те приобщят. От теб се очаква разбиране и финансово подпомагане. В нещо подобно се превръща и амбициозният "Български Великден". Нищо ново. Още Остап Сюлейман Берта Мария Бендер Бей, синът на турския поданик твърди:
"Идеите-наши, парите-ваши". Балъците намаляват, но никога не свършват.
26 Април 2005 12:40
Горното мнение без "допълнителното форматиране", което сайта ми осигури:

А кой е казал, че великденците са длъжни да се отчитат пред вас?

Нито българите, живеещи в чужбина, нито останалите членове на БГ Великден сме се захванали с това заради такива като вас. Целият този спор, който го водите за България, дали била неспасяема дупка, дали всичките политици били маскари, дали няма как човек да успее без връзкарство и т.н. няма АБСОЛЮТНО никакво значение.

Ако в един момент реша, че сте прави, ще напусна страната в същия момент и повече дори българска медия няма да прочета. А хора като вас се срещат масово - мрънкащи не защото вярват в това, което казват, а защото изпитват мазохистично желание да се чувстват по-морални, разрушавайки и обезмисляйки живота си. И отчаяно желаят някой като мен и Красимир да ги убеди, че не всичко е безмислено и скапано. (и, както виждате, той е доста по-милосърден от мен в това отношение)

Факт е, че вие, ако емигрирате, ще ограничите приноса си за БГ с оплюване на който ви падне във форумите. Факт е, че не сте способни и не бихте се уредили никъде без връзки. Факт е и че не сте компетентни извън конкретната си професия и не можете да давате коментари извън нея. Но това, че вие проектирате собствените си качества върху други хора не означава, че те ги притежават.

---------------
bgvelikden.org
26 Април 2005 12:57
Голямо самочувствие Петърчо, няма защо ?! Също като оня на снимката позиращ се като холивудска звезда? Сега емиграцията била виновна, че заминава, въпреки твоето и на Гаджоков "усилие" ?!
Да те попитаме тук, разбираш ли заминаващите мотиви на българската емиграция ? Не заминава ли тя за това, че в България няма елементарна възможност да живее, да си вади хляба, да си развива и реализира бизнес идея, да получи от някъде подкрепа, да се пребори с мутри- собственици и работодатели?
Какво вие направихте през 4 годишното си живуркане да реализирате някакъв проект чрез правителството, хвалещи и обсипващи го с цветя и поклони до земи ?? Няма ли да направите отчет за работата си и дарените пари пpед “членовете” си или поне пред “почитателите cи”? Ще направите ли оценка на това отиващо се правителство и кога –сигурно последни, след другите?!
А и още по сигурно е, че Гаджоков и ти не се родеете с настоящите мотиви за бягството на българската емиграция – щото не сте от нея ?Редактирано от - antiyuppie на 26/4/2005 г/ 13:11:15

26 Април 2005 13:01
Velikden is a yesterday's newspaper. Съвременният интелигентен човек гласува за новата партия от Хелзинки.
26 Април 2005 13:05
Така е Кракатау ! И жълитте са вече отшумяла и напълно овехтяла идея, като овехтелия образ на величеството !


Редактирано от - antiyuppie на 26/4/2005 г/ 13:11:52

26 Април 2005 13:08
26 Април 2005 13:12
Успелите българите в чужбина могат да помогнат на родината като инвестират в страната своите парични средства, контакти и ноу-хау. Никой от тях не е преуспял на запад като политик или държавник и затова няма как да ни даде адекватни съвети за управлението на страната. Вместо да раздават акъл на управляващите и да баламосват рибите в България да вземат да основат някакви предприятия, да привлекат капитали и технологии, да отворят нови пазари и да въведат нов стил на работа - така ще бъдат наистина полезни с нещо.
26 Април 2005 13:29
Евала, Петере!
Спести всички останали изказвания по ваш адрес.
Така лесни си смучете и останалите факти от пръстите, па и се борите на нож за тех.
26 Април 2005 13:30
Ку-Ку , западната българска емиграция е живяла и видяла много във високо развити икономически и демократично общества.Тя е носителка на огромен интелектуален потенциал- нови бизнес идеи, иновации и демократично мислене . Но в настояща България въобще не може да се инвестира- няма законодателство, няма държавен ред, корупцията като октопод е обхванала най-високите етажи на властта, гнило е тялото на държавата . В този случай всеки инвеститор рискува да си загуби вложените пари.
Единственият начин на българската емиграция да се завърне страната и приложи знанията си е -политическия . Да атакува Парламента по политически път и в Парламента заложи и реализира новия държавен ред, законодателство и изтъче основите на едно ново и демократично общество. Друг път няма!!!! Така тя ще изработи пътя си обратно към родината. Въпросът е друг, как да се пребори човек със сегашните мастити политически издънки, монополизирали политическия живот с едни и същи лица и порочни идеи вече 16 години и окупирали властта и Парламента. Тези нещастници от настоящата политическа класа се боят като дявол от тамян от българската емиграция и особено от западната? Не я искат да се върне , ще им развали постигнатото и непроменено статукво вече 16 години?!
Революция не се внася отвън, тя се започва отвътре- такъв опита и поуката на историята сиреч народът български в България трябва да помогне.
Жалко, че Великденчетата не разбраха тези пътища , а избраха да дават акъл и внасят идеи по познати, опорочени и отречени пътища!


Редактирано от - antiyuppie на 26/4/2005 г/ 13:33:27

26 Април 2005 13:56
Е, ама великденци изобщо не мислят като теб-те мислят, че всичко цъфти у нас и го чакат да върже.
Те виждат съвсем друга картинка на реалността, аз затова се отказах от тях.
За тях проблеми няма, всяко отклонение е в рамките на нормалното - то това ме извади от равновесие навремето.
И аз говорех за нуждата от революции и смяна на посоката, а Гаджоков ми викаше че не виждам правилно.
26 Април 2005 14:19
Никога не съм се интересувал особено от тия "великденски" прояви, защото от самото начало ми беше ясно какво ще излезе от тях.Между другото, снимките, особено тая на Манго, дето е горд че е българин, са гениални!.Та когато преди 6 години ме поканиха да участвувам, попитах кои ще бъдат там и след като ми казаха, отказах.Умряла история, типично търсене на път да се напълнят нечии гуши отново за сметка на брашнения чувал България.И неслучайно съм странял от подобни Петърчовци, Красимирчовчи и прочее парвенюта.Понякога съм се питал:аджеба, бивайки вълк-единак българин не правиш ли грешка?И ето го отговора днес сам си изплува във Форума-НЕ!Във формация от българи можеш да бъдеш или змия, или овца, или свиня, но никога нормален свободен човек, чиито лични стремежи не влизат в конфликт с добруването на другите и чиито амбиции и желания в живота не свършват с дебелата банкова сметка, скъпата кола и уважението(страхът?) на необразования неинтелигентен плебс.Български "Великден" ли?На куково лято.
26 Април 2005 14:24
Doktora
26 Април 2005 14:58
Докторе, ако така са събирали пари, просто не ми побира главата как е възможно? Откъде са видели този модел-шантиклер великденчетата? Дори и в богатите общества в Западна Европа и дори Канада, не може да се видят други да събират пари на улицата, освен пеещи трубадури и акции на Червен кръст ? Как им пръканала идеята да събират пари и то по този екстравагантен начин от най-бедния, доведен до свърх мизерия и с най-ниски доходи народ в Европа ? Какво предлагат срещу това на хората –реални идеи ли, лидери-холивудски звезди ли, халва ли, боза ли или една студена вода ? Немам думи ?Редактирано от - antiyuppie на 26/4/2005 г/ 15:01:03

26 Април 2005 15:07
Ех, колко мъка имало по този свят......
26 Април 2005 15:49
Peter-e, надувко, бъркаш от глупост ли, преднамерено ли, не е ясно.
1. Като требе да се изказваме само в рамките на професията си тоя пич да си инженерства бе, брат ми, да не би за това да говори?
2. Който иска да дава акъл как да се управлява една държава без да живее дори в нея трябва да се отчита, мойто момче, ама не за нещо друго, а за бъдещите си намерения. И не просто да изака една грандоманска кошница с розови яйца, а да каже като как да станат тия работи.
Иначе ако решиш да напускаш и да не се връщаш - е, ще плачем, но точно тогава няма да има нужда да се отчиташ пред никого, ама тия ни досъсипаха бе, брато заедно со свите другите апаши.
Великденци са си за срам, то си е ясно, ама най срамното е, че компрометираха идеята...
Сал Доган бей и той ше докара сега летото едни великденци, стой та гледай, ама на тех им плащат веднага и по по-малко, брат ми, по-евтино излизат.
А един такъв като тоя млад и компетнтен като дойде, па като си довлече младите и компетентни авери, опоскват един отрасъл, брато, за броени месеци, като EBOLA-virus са - докато има папат. После се разсърдват на някого за нещо и бегат (е-е-е, освен ако не са толкова компетентни, че да сменят отрасъла - те обикновено са с очила, нисък ръст и злоба в очите - това е от прекомерна компетентност).
Ти не се ли сещаш бе, аланкоолу, защо "късали със властта"? Ми идат избори бре! Те откъде да знаят утре кой ше кара каруцата!
Мисли бе брато, защо ти е тая куфелница...
26 Април 2005 16:45
И Великдените са два, апропо
http://www.bgvelikden.info

Открийте разликите и Познайте кой е истинският!
26 Април 2005 16:47
Великденчета-Червенотиквеничковчета
26 Април 2005 17:04
Апропо някой дали знае какво стана с тоз човек Кумеца? Къде се попиля туй богатство?
26 Април 2005 17:12
aальоооо markus дане би да ни мислиш за по-будала от теб ? Сега пък излезе , че Гаджоков е и в двата Великдена ?http://www.bgvelikden.info/modules.php?o p=modload&name=News&file=article&sid=3&mo de=thread&order=0&thold=0Редактирано от - antiyuppie на 26/4/2005 г/ 17:13:26

26 Април 2005 17:13
EBOLA-virus са - докато има папат
Я дай брато малко разяснения за тоа вирус.
Да не пасне едно към едно с наште управляващи тикви.
Че е по-модерно да им викам ебола-вирус, отколку паразити.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД