:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 237
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Девет големи болници с нови директори?

Кабинетът поиска допълнителна информация за дълговете на лечебниците
Най-вероятно здравното министерство ще уволни директорите на 9 от най-големите болници у нас заради лошо управление. Вчера кабинетът прие доклада на МЗ за състоянието на университетските болници, собственост на ведомството, и мерките за реформа в тях.

Министрите са дали принципната си политическа подкрепа на предложените от Радослав Гайдарски законодателни промени, преструктуриране на системата и подобряване на мениджмънта. Те обаче са били шокирани от някои данни за задлъжнялостта на болниците и са поискали допълнителна информация за това. Тя ще бъде обсъдена на оперативно заседание на кабинета идната седмица.

Според запознати като част от мерките за реформа МЗ се кани да смени директорите на "Св. Екатерина", "Пирогов", Александровска, Националната кардиологична болница, ИСУЛ, университетски лечебници в големите градове в провинцията.

Днес ще обявим мерките и мотивите за действията си, казаха вчера от здравното министерство. Оттам не коментираха информацията за смени в 9-те болници.

Тези болници са натрупали 120 млн. лв. дългове при общо 190 млн. лв. за всички над 200 лечебници в страната, сочат проверките, които МЗ назначи на общо 16 големи здравни заведения. Наскоро министър Радослав Гайдарски обяви, че борчовете са натрупани, защото с парите е плащано за ремонти, а не за лечение. Той обяви, че ще поиска политическа подкрепа от кабинета и парламента за промените в болниците. Според мен ръководствата на 9-те болници трябва да се сменят, обяви преди седмица Гайдарски.

Назначената финансова проверка в "Пирогов" не е открила нарушения, съобщи междувременно БНР, цитирайки Министерството на финансите.



ПРОМЯНА

Неосигурените ще си плащат за лечение в болница от 1 януари, припомниха вчера депутатите от здравната комисия в парламента. Причината е, че от догодина здравната каса поема изцяло финансирането в болниците. По закон касата не може да плаща лечението на неосигурени и те ще трябва да си платят. Досега практиката беше неосигурените да се отчитат в болниците по диагноза, която се плаща от здравното министерство, така че на практика хората без вноски получаваха лечение, твърдят експерти. Вчера депутатите в здравната комисия увеличиха до края на годината срока, в който бедните българи без здравни вноски могат да подадат молби за разсрочване на дълговете в НОИ. Комисията прие на първо четене такава промяна в закона за здравното осигуряване.
14
1118
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
03 Ноември 2005 23:01
Егати червената метла! Да не стане като с МВР -то.

Редактирано от - Дългия на 03/11/2005 г/ 23:04:06

04 Ноември 2005 00:06
Аз и вчера ви казах - Баба Яга размаха червената метла яко!
04 Ноември 2005 00:10
Комунягите създават хаос в цялата държава!
Как си позволяват тъпаци бюрократи да уволняват масово специлисти?....Ужас!
Болниците трябваше отдавна да се приватизират за да не става здравето на народа плячка на комунистическа алчност и невежество!
Коя майка ще повери детето си на Станишевци и Парвановци?
Демагогската комунистическа шаика вън от болниците!
04 Ноември 2005 02:55
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 04/11/2005 г/ 10:41:11

04 Ноември 2005 03:00
Radikali , доктор Чирков доколкото знам си има частна клиника, така че това не го касае.
04 Ноември 2005 05:27
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 04/11/2005 г/ 10:41:32

04 Ноември 2005 07:50
Радикали и тзамбурко, позволете ми да дам мнение. Аз работих при него 10 години: 1986 - 1996 г. Във форума мисля има още един, но ще го оставя да си признае сам. Но както и да е. Професор Чирков е бластящ хирург и много добър човек. Познават го дори тук, в болницата, в която Господ ми помогна да бъда - Ст. Люк'с Епископъл Хоспитъл, Хюстън; болницaта-легенда в световната сърдечно-съдова хирургия. В нея болница оперираха Петър Младенов през 1985 или 86 година. Съпровождаше го известния също така тук, негов ученик, по-късно станал му враг (типично за нас) - Людмил Бояджиев - шеф на Сърдечно-съдова хирургия, 3-та градска болница. Но приказката ми беше за Чирков. За съжаление, този човек се корумпира страхотно. Още от Бай Тошово време той беше галеното дете на режима и на него му се отпускаха неконтролируеми средства. Сякаш другите болници не съществуваха. Чирков свикна да разполага с много пари и беше се обвързал с най-опасните елемнти на обществото като Шабан, баща и синове и по-късно Илия Павлов. От мои много добри приятели знам как чрез поставено лице си е искал пари. Нещо недопустимо за човек като него. Та, накратко, това е истината за него: блестящ професионалист, но корумпиран. Той не е способен да контролира държавни пари. Ще намери начи да ги намести някак си.
04 Ноември 2005 09:59
Вярвам на мнението на "Чичо Д-р". Чирков е галеното дете на всички режими. Може да е много добър хирург, но не е добър мениджър. Това се отнася и за останалите. Управлението на парични средства е цяла наука и няма нищо общо с медицината.
04 Ноември 2005 11:31
Когато някой иска да въведе ред , според вас е червена метла?
Какво искате вие, да продължават да рушат Бялгария както продажното СДС?
04 Ноември 2005 11:56
Няма значение каква е метлата. Държавата е пълна с купища боклук, който е крайно време да се маха. Който не е доволен - метла!
04 Ноември 2005 12:19
Болниците трябва да се приватизират и да отговарят сами и по отделно за финансите си!
Не уволнения а приватизация!
Чирков е продукт на комунистическата мегаломания и свръхцентрализация!
Споменава че "спасил" човек с операция струваща 300 000(или бяха 400 000)лева!"Не си ли заслужава" ? пита тои в едно интервю.
Е не си заслужава като лишиш стотици дриги от средства да се лекуват!
04 Ноември 2005 12:57
ФЛьорци пак първо пишеш после мислиш, те ги уволняват като директори заради несправяне с мениджмънта на болницата, а иначе си остават на работа като лекуващи лекари, хирурзи или каквито са там, и така трябва да е, повечето са много добри лекари но лекари не администратори
04 Ноември 2005 17:27
Докторе, не съм лекар, но това което знам за Чирков, напълно се покрива с твоето мнение. Все пак ти твърдиш, че е добър човек? Гледах го по БТВ преди ден, нагъл и безпардонен, заяви, че сам се назначава и уволнява, бил велик, но не колкото Жан Пол Сартр, създал не само съвременното българско, но участвувал в създаването на германското здравеопазване кво да се прави? Широко скроен човек, може би? Хора ли сме или фелдфебели...
04 Ноември 2005 20:03
Папагал, ти си близо до истината!
Наи добрите болници в света са частни и директорите им са специалисти по финанси и манажемент.И да, запомни го това: по МАРКЕТИНГ!
Незнам за лекар да е директор на болница в Америка.В управата влиза и лекарски съвет съставен от директорите на отделенята!Влиза и "обществен борд" съставен от местни бизнесмени и обществени деятели !
Ако директорите в наще болници са лекари то отстраняването им е оправдано!
Лекарите са прословути като лоши менажери!
Още по лоши менажери са политиците!
Хаоса и негодността в здравеопазването ни се дължи сега както и преди на комунистическата ни бюрокрация!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД