:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 340
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Респект" роди терор, но не за престъпността

Аферата около убийството на Чората доказва, че при никакви обстоятелства гражданите не трябва да дават извънредни права на МВР и прокуратурата
Понякога ми дожалява за мутрите. Ама за кратко. Само когато чета за правосъдие и когато се срещам със служители на МВР, които са силно решени да респектират.

Когато преди близо два месеца убиха банкера Емил Кюлев, полицаи и политици поискаха повече правомощия, за да се справят с престъпността. Министър Румен Петков заговори за "закон, който позволява оперативност и категоричност на МВР, прокуратура и съд". Също се появи и желанието на прокуратурата да има "специален режим".

И настана времето на "Респект". Тежко въоръжени полицаи излязоха на кръстовищата, а бандитите по списък бяха канени на екскурзия за 24 часа в районните арести. Оня ден министърът отчете първите си сто дни. Престъпността е намаляла. Аплодисменти!

Масово хората харесват идеята за здравата ръка, защото смятат, че човешките права са причината, поради която престъпниците се разхождат свободно по улиците. Точно затова, затворени зад стените на апартамента или къщата, вторачени в телевизора, те харесват имена като "Респект", "Комар", "Блъди Мери" (но това поради друга причина).

Хората обаче много грешат. По време на такива операции докладите наистина отчитат намаляване на престъпността, но в същото време показват и едно много грозно лице на държавата - злоупотребата с власт. Винаги съм се чудел как точно правят така докладите, че те да ме успокояват, а в същото време да се чувствам някак си прецакан. Ден след отчета гледам вестниците - пребит сержант, отнето му е оръжието; полицаите убили Чората правилно; задигат джипа на треньора на "Литекс" Любко Петрович. Отчетът е история, престъпността продължава.



Тежката ръка на "Респект"



Човек очевидно не трябва да си задава въпроси, защото понякога отговорите, които се появяват сякаш от нищото, може и да не му харесат. Собственото си виждане за това какво е "Респект" за полицаите ми разви един сержант на КПП Ребърково (близо до Мездра). В такива напрегнати дни на борба с престъпността, преди да се кача на колата, си мия зъбите, режа си ноктите, гладя си панталона, слагам си колана и гледам да спазвам всички знаци, особено ако знам къде са. Човек не знае дали няма да го отстрелят погрешка.

Сержант Станков ме спира и след като обстойно оглежда колата, ме глобява за това, че не съм свалил старата винетка, която си отлежава до новата. Отчетът на МВР пораства с още едно санкционирано нарушение. Нормално в такива дни, но повече ме впечатли разговорът с него, отколкото самата глоба.

"Знаете ли, че така не трябва?", "Не! Честно, не знаех", "Ами сега какво ще правим, знаете ли, че трябва да ви глобя"... Според мен това е една от причините, според които полицията не може да се справи с престъпността: постоянно се пита "какво да правим". Ами как "какво"! Ако има престъпление, трябва да се санкционира, ако е някаква заблуда или недоразумение - помогни на човека, нали това е едно от задълженията на МВР - превенция.

Преди да се реши дали 10 или 50 лева са по-подходящи за тежкото нарушение, си говорим: "Смятате ли, че умишлено съм извършил това нарушение и то застрашило ли е някого по пътя?" Сержантът мълчи. "Това ли е "Респект"?" Този път не мълчи: "Да, населението трябва да бъде респектирано, такива са изискванията на министъра." "Но това е отчетност." "Да, отчетност е, но вие не знаете какво ни е на нас. Нарежданията са, че при мен постоянно трябва да има спряна кола и по възможност да бъде обръщана нагоре с краката, но хората да знаят, че полиция има."

Не, сержант, това не е полиция. Това е терор. От цялата история аз не съм респектиран, а погнусен.



Аз не вярвам на обясненията на МВР



Повечето акции на министерството започват с идеята да се справят с престъпността, а се израждат в садистичен терор над невинни хора. Историята с винетката ме подсети, че по време на правителството на Иван Костов МВР твърдеше, че да има стикери по стъклата е опасно за движението. Вследствие на което спукваха шофьорите заради малките лепенки, които стояха на стъклото. Това се случваше точно по същото време, когато на държавните коли се появиха гигантски стикери - "НСО", "Народно събрание", "Правителство РБ". Естествено ние знаехме, че никаква заплаха не са лепенките за движението, а просто разчистване на сметки със СИК и ВИС-2. Сега на стъклото на колата на всеки стоят минимум по два задължителни стикера, а в скоро време сигурно там ще се изписва и ДНК-то на хората, за да не би някой да е престъпник по рождение.

Отчетностите са за пред парламента и за личната биография на някой министър. Има доста по-надеждни критерии от простата статистика, които показват състоянието на престъпността.

Да приемем, както отчита МВР, че търговията на наркотици например е намаляла - заловени един-колко си хиляди хапчета амфетамин, кила хероин и прочее. Това означава, че пазарът трябва да реагира. Основен закон е, че ако нещо липсва, то цената му се качва. Обаче фактите говорят нещо различно. Хероинът, както писаха в "Новинар", падна рекордно - левче за доза. Същото се отнася за амфетките и коката - търговията им в София си върви, сякаш е минал пролетен повей над града. Единствено се е вдигнала цената на "тревата", но то е, защото я пушат основно ученици, пък те са много приказливи и невнимателни. Риск! Животът на улицата си продължава, а думата "респект" е част от новия фолклор на бандитите - в смисъл подиграват се, ако някой не е разбрал.

Убийствата? Сигурно са намалели и те. Но е факт, че ситуацията е патова -



един убит от мафиоти, един убит от полицаи



При това убийците и от едната, и от другата страна са на свобода. Легендата, че размазаният в Благоевград Чората бил се бил с полицаите, може да е сюжет от нова серия на "Зоро". Той е разплакал не една майка, но действията на МВР не са правосъдие.

Нормално е кражбите на коли да намалеят - скъпите коли се карат основно от политици и мафиоти (няма кой да ги краде), средният клас автомобили се застраховат задължително, като за този риск отговаря основно компанията на бившата СИК. Жигули вече никой не краде, а другите по-стари коли, както казват на улицата, най-много да ти я свият, за да се повозят.

Може и да се твърди, че много хора са арестувани покрай "Респект", но близо толкова са пуснати обратно на улицата. Затова повечето хвалби на МВР спокойно могат да влязат в конкурса на Кръстьо-Лафазановата "Смях в залата (съдебната)".

Престъпността е бизнес, и то много сериозен. Както неведнъж "Сега" е писал, ако искат да пречупят мафията, политиците трябва първо да отрежат престъпната си опашка, а след това да ударят финансово структурите на подозираните бандити. Но както виждаме, властта не може да вземе имотите на вече покойни престъпници, камо ли да се справи с живите.

И понеже МВР се пита "ами сега какво ще правим", а отчетите чакат, започва някакъв терор - превишаване на правата, пренатягане, престараване. Някой отнася глоба, друг - като Чората - отнася букета, историята - отчета, но престъпността си остава. Точно заради това на МВР не му трябват повече права, а повече контрол.
57
4144
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
57
 Видими 
15 Декември 2005 23:40
Е.. Емиле, бивали така. Контрол му трябвало на МВР, да намерят още един супер-Бойко и готово, той ще ги контролира като дебела учителка клас от детска градина ще ги контролира.
Права им дайте повече, че са им малко.Такава безнаказаност и в Ирак няма вече, направо сме световни първенци по произвол.
16 Декември 2005 00:08
Спахииски изби рибата ! Думи нямам , а и отдавна не съм чел истини във вестник като твоите !
16 Декември 2005 00:10
на тоа замалку да му теглим една ***** майна, обаче палецо от незнайко му стига, да не злоупотребяваме
16 Декември 2005 00:13
я па ти , он човеко каза ! а ти ??
16 Декември 2005 00:42
На Спахийски му дожалява за мутрите.
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 16/12/2005 г/ 10:28:14

16 Декември 2005 00:50
Да, г-н Спахийски. Напълно сте прав за терора. И понеже не се вижда решение на проблема - предлагам свое:
1. Разрешаване на наркотиците и проституцията като в Холандия. Да не може полицията да си намира у който трябва и у който не трябва и когато си поиска наркотици.
2. Разпускане на Народното събрание и забрана на политическите партии както през 1934-та. Няма майтап. Със сегашното правителство, което хем го има за ЕС и САЩ, хем го няма за нас - българите, какво ни е? Даже може и без правителство - има си мисия на МВФ и на СБ, Има си и посланик на САЩ. Ние обикновените хора обещаваме да си плащаме за гражданската отговорност и без полицейски проверки.
3. Разрешаване на носенето и употребата на огнестрелно оръжие - като нямаме закони и общество, да се доверим на рекламата на Колт - бог създаде хората, Колт ги направи равни. Пък после естествения подбор наистина ще остави най-добрите (не стрелци - бизнесмени исках да кажа). И ченгетата няма да смеят с коли без номера и цивилни да буйстват. Изобщо защо да не опитаме а?
16 Декември 2005 01:17
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 16/12/2005 г/ 10:27:50

16 Декември 2005 01:31
Когато някой вярваш нарушава 10-те Божи Заповеди, това съвсем не означава, че религията е виновна или лоша;
Почти същото е, когато полицаят по време на служба нарушава или изопачава заповедите на своя началник и своеволничи, и това също съвсем не би трябвало да означава че, министърът е виновен или мероприятието Респект е противообществено.
Всичко това не пречи обаче, журналистите да пишат по чести такива статии от възпитателен характер, даже е похвално. Но много е важно също така авторът да показва и набляга на главната си идея и причинността на самото явление,
за да остане доволен читателят и да не изсъска
“Абе балканска му работа”!

Редактирано от - SultanBg на 16/12/2005 г/ 01:34:42

16 Декември 2005 02:10
Щом като има толкова много мутри, които на всичко отгоре се хилят като пачи, когато ги арестуват и щом като не можем да ограничим само техните права ще ограничим общите граждански права, докато се свърши с тях. Правата на полицията - после. И хората (или поне 90 % от тях) изобщо не ги интересува това комунизъм ли е, фашизъм ли е, или там какъвто етикет ще му сложи някакъв умник. А че има полицаи които не са стока има. Ама то и измежду камариерките и компютърните инженери има единици, които не са стока. Но това е oftopic, демек друга тема.
16 Декември 2005 02:18
Кого още ще убият полицаите?
Ченгета счупиха ребрата на 75-годишен старец в Пловдив и никой не беше наказан за това

[ 2005-12-16 ]-В."НОВИНАР"
На фона на извършеното от полицаи убийство в Благоевград остана незабелязан един друг случай. Преди седмица в Пловдив полицаи пребиха в къщата му 75-годишен старец. Счупили са му няколко ребра. Според собствените признания на стареца пред телевизията той, проснат на земята, им викал, молил се, но те продължавали да го ритат.
Какъв психопат трябва да си, за да риташ 75-годишен старец? Какъв трябва да си, след това да призоваваш да не нападаме полицаите, защото те трябвало да имат самочувствие?
В някоя европейска страна такъв случай ще се раздуха от всички медии. Министър, полицейски шефове ще дават обяснения, ще паднат 2-3 оставки. Тук - мълчание. Министърът и институциите ги защитават. В България полицаи убиват и това даже не се разследва.
Какво ще стане, след като прокуратурата отказа да разследва убийството, извършено от полицаи в Благоевград? Много просто - полицаи ще убият още хора при задържане, опит за съпротива и т. н. Съвсем съзнателно...
..................................
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук

Редактирано от - paragraph39 на 16/12/2005 г/ 02:21:42

16 Декември 2005 02:31
Пара - разбра ли какво си постнал бе брат ????
Нъл си комунист , атакист , социалист ???
Защо не защитаваш стареца а ???
16 Декември 2005 02:34
Добра статия. Кво се карате на човека. Аз имах подробно премеждие. Влязох в забранена улица но видях знак едва 10 метра след като влязох. Ами познайте. Нямаше никакво извинение, от полицая за това че не са сложили знака на кръстовището. Просто другарите изпълняваха плана за края на месеца.. Та да им ........... на полицаи и на бандити. Да се трепят......
16 Декември 2005 03:03
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си




Редактирано от - bot на 16/12/2005 г/ 10:29:20

16 Декември 2005 03:18
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си


Редактирано от - bot на 16/12/2005 г/ 10:29:56

16 Декември 2005 03:31
Авраме не си бакалин ма карай !
Българчето е шашаво по рождение , то нищо не разбира докато разбере ! ©
16 Декември 2005 03:35
Да, господин Спахийски, проблема не е в наличието на човешки права, а в "специалното им тълкуване" от някои. Щото много крокодилски сълзи се изляха за правата на батето, каката, чората, мората, очите, ушите, барона....итн, ма никой нищо не казва за правата на човечеца блиндирал се зад метална врата и решетки на втория етаж в Младост2, нали? Не са еквиваленти тия права...пичове, вервайте ми
16 Декември 2005 03:45
Реших да се възползвам от амнистията(ха да видим колко ще трае) и да ви кажа:уБий ме, обичам те!Тва е принципа, пък вие си чешете езиците колкото ви душа сака.
16 Декември 2005 03:53
Бонго стари комунистически друже къде беше зацепил
16 Декември 2005 03:56
Кво искате от тез мутри, които са по върховете. Някакъв мижав БКПисторик е президент, пожарникар мутра е кмет на европейската столица, мушморок от мошеническата Кръгла маса е председател на НС, психар е главен прокурор, руско момче еврейче е премиер и алтав даскал е МВР министьр.Мазало.

Но така му се пада на стадото, кат гласува за камунизите сега го карат към кланицата
16 Декември 2005 03:59
Съжелявам, но правата на МВР и прокуратурата съвсем не ги определят гражданите. Върху тоя въпрос гражданите, вероятно, имат същи толкова въздействие колкото върху маршрута на голите охлюви.
Тоя автор съвсем съзнатално избягва проблема на демократичното държавоустройство и отговорността на избраниците.
(Може би щото ний си знаем, че демокрация нема и само се преструеме., белким ни аресат я у Европата, я у щатскиот департмент)
16 Декември 2005 04:46
*****

Кво искате от тез мутри, които са по върховете. Някакъв мижав БКПисторик е президент, пожарникар мутра е кмет на европейската столица, мушморок от мошеническата Кръгла маса е председател на НС, психар е главен прокурор, руско момче еврейче е премиер и алтав даскал е МВР министьр.Мазало.



Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си


Редактирано от - bot на 16/12/2005 г/ 10:30:55

16 Декември 2005 05:20
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си


Редактирано от - bot на 16/12/2005 г/ 10:31:12

16 Декември 2005 05:28
Айди па и вие не го хвалете ногу Гаспарини за да не ви отвее плявата !
как се вика он знае що го бият !
16 Декември 2005 06:08
Тоя откри топлата вода: "престъпността била бизнес", следователно и в МВР и полисмените са също бизнесмени...нап различни нива. Ха така, да се разберем за що иде реч, сами да си затворят "офиса"...ами - и!
16 Декември 2005 07:25
Румен Петков е престъпник!
С неговите изказвания и постъпки всеки съд в нормална държава ще го набута задълго в затвора!...На първото си заседание!
16 Декември 2005 08:30
Ден след отчета гледам вестниците - пребит сержант, отнето му е оръжието; полицаите убили Чората правилно;
Кое не е правилно?
Цяла сутрин по БТВ коментират случаят "Чората" и то с акцент "полицията убива" или "полицията раздава правосъдие на улицата".
Някъде бях чел, че най-много мръсни пари се перат чрез телевизията и футбола, а другаде, че един известен политик купил 50% от в."Новинар" за 10000 лв.
Така, че големият медиен шум е естествен, колкото и самият инцидент.

Редактирано от - Zmeja на 16/12/2005 г/ 08:32:44

16 Декември 2005 08:59
Змей аз пък гледам Асенчо Григоров, в некъв прес клуб на БНТ и той си приказва с три журналистки и двама журналисти и се оказа, че полицията квот и да направи все ще я критикуват, че или бие много и убива или не бие а я бият... Женска история: "И двамата сме еднакво виновни особено ти..." Кво може да измисли Асенчо нъл беше прес аташе на СДС...
16 Декември 2005 09:00
А пък на мен никога и по никакъв повод не ми дожалява за журналета като Спахийски. За последните 16 години се убедих, че с ибрикчии, политически помияри, мутри или просто олигофрени е пълна България.
16 Декември 2005 09:25
Понякога ми дожалява за мутрите.” – а на мен, г-н Спахийски, винаги ми е жал за обикновените хора (журналистите не ги слагам в това число!) и никога за мутрите. Deal-a добре го е казал, право в десетката. Правата на престъпниците са доведени до абсурд, защитата им от “журналисти” – също. Ето ви и пример: някой да си спомня седмици наред пишещото братство да си излива възмущението , че хванати бомбаджии бяха освободени “защото били ходили да бракониерстват риба и от там били следите от взрив”? По вероятно и този случай да не си спомняте вече – тогава нямаше “размазаният Чората” в няколко десетки материала по медиите.
Бих отминал материала с “детска му работа” (синът ми, като беше малък, имаше навик да хленчи. Като го попиташ “Какво искаш” отговаря подсмърчайки “Не зна-а-ам.”) ако не съм също от потърпевшите. Не тези от статията, а тези от мнението на Deal-a!
А от “Респект” очевидно има полза – “В такива напрегнати дни на борба с престъпността, преди да се кача на колата, си мия зъбите, режа си ноктите, гладя си панталона, слагам си колана и гледам да спазвам всички знаци, особено ако знам къде са.
16 Декември 2005 09:26
Авторът е употребил прекалено силни думи и изрази. "Терор", "погнуса", "грозното лице на държавата", "садистичен терор", "спукваха шофьорите"... Няма никакъв терор, ами отвсякъде има дИмУкрациЪ, безотговорност, корупция, произвол, простотия, безхаберие. В МВР отдавна няма служба, няма уставен ред, няма отговорно ръководство на отделните звена, няма грамотни и отговорни шефове, няма читави професионалисти, няма и просто порядъчни служители. В момента обаче нападките срещу министерството и служителите му се водят злонамерено и като кампания, затова не би слудвало да се влиза в схемата на костов и правозащитната смрад.
16 Декември 2005 09:41
"....Ама защо ще ме правят мен на луд, бе. Ама как така ще ми носят топла бира, бе.."
16 Декември 2005 09:56
Освен силните думи има и едно космическо преобръщане на реалността.
ТЕРОРА на мутрите над народа е очеваден.
България е бандитска и престъпна страна и държава.
Казват го от Европа.Казват го американските шефове.
Този видим и наистина отвратителен терор е преиначен в ТЕРОР от ПОЛИЦИЯТА над народа.
Това е гигантска манипулация.
Престъпника става светец.Тези които го озъптяват стават престъпници и убийци.
Каква е причината за тази синхронизира по всички медии акции ще проличи.
Една от тях е ясна от сега.
Влизането в Европа има обратен на очакваният ефект.
На мутрите по добре няма да стане.Пред голяма част от народа поне теоретично се открива възможност да се избавят от тази страна , тези мутри и реалният терор –като я напуснат.
Блокирането на правозащитните органи с внушения , че те са терористите и убийците в тази страна-друг прочит няма
16 Декември 2005 10:00
аФторот много се е изсилил. Зпочнал от Чората и стигнал до венетките.
За радост на олигофрените във Форума Гъзпърдини-Алтафини и FL.
Големи сълзи изплакнаха журналята за този Чора.
Не че с полицията нещата са много наред. Ама някой опита ли се да сложи ред в тези работи и първи журналята надават вой. Оправянето няма да стане и не може да стане за ден два и без такива издънки.
Аз пак ще дам за пример случая в Маями, който цялата общественост в САЩ прие този случай за нещастен случай въпреки, че таам си е имало целенасочена стрелба.
Въобще прави впечатление, че каквато и инициатива да се подеме от някой да се оправи нещо, журналята първи започват да реват, то не е така, ами така.
16 Декември 2005 10:24
Садистично убийство е, най.вероятно с бойна палка, затова е необходима хипотезата за опасен престъпник. След ударите по главата с нея дори и да е бил оцелял човекът щеше да е пълен инвалид. Aко се спазваше закона бандитизъм в полицията нямаше да се случи. Без граждански контрол гражданите са застрашени за живота си, това е. Въпрос с понижена трудност.Кюлев мутра ли беше

Редактирано от - Пейчо Пеев на 16/12/2005 г/ 10:40:19

16 Декември 2005 10:43
Ето заради такива статии продължавам (от време на време) да чета вестник "Сега"
16 Декември 2005 11:14
..'убава статия , но имам малко забележки..За разликата м/у Кюлев и Чората..Просто такава няма.Полицията..Очевадно е че бие, ама защо се сещат само при убийство на бандит?!И за стикерите и И. Костов: това беше от добрите неща в управлението му.Все пак, авторът трябва да прави разлика м/у стикер на ВИС и СИК и съответно на Нар. събрание и Президентсво..Въпреки, че сега нещата се поразмиха де Сегашните стикери на застрахователите, дето им викат благоговейно 'маркиране' са си чисто техническо стредство за да се гарантира рекета на бандитите..На кого е необходима датата на изтичане на застраховката да се огласява публично на стъклото на автомобила?!Редно е 'борците' с/у престъпноста от калибъра на Р.Петков да се заинтересуват от този дребен факт..
16 Декември 2005 11:15
Главният пазител на законността беше казал "Държава на мафията или държава на Мусолини". Е, успешно правим държава на Мусолини, само че с мутри.
16 Декември 2005 11:46
Ето докъде ни докара оня мръсник Костов:
Вампирско убийство стана в първите часове на 14 декември в тервелското с. Честименско. Осъжданият за кражби 20 годишен Богомил Йорданов пийнал добре в селската кръчма , след което влязъл в дома на 70-годишния Панайот Георгиев с цел да го разграби. Старецът обаче го усетил и хванал брадвата. Богомил бил заклет костовист и знаел хватки и след кратка борба успял да отнеме брадвата посредством една от тях. Обзет от гнусна злоба той се зарекъл да изпие кръвта на бедния старец. Отначало го заклал с брадвата , след което го съблякъл, разпорил му корема, завил червата около краката, срязал пениса му на две и изхвърлил крайник в съседен магазин за китайски стоки.
16 Декември 2005 11:46
“Вашингтон пост”: Джордж Буш е разрешил подслушване на заподозрени, без да иска съгласието на съда
16 декември 2005 |
Агенция "Фокус"
Вашингтон. Само няколко месеца след 11 септември 2001 г. Джордж Буш тайно е разрешил на Агенцията за национална сигурност да подслушва американски граждани и други жители на САЩ в търсенето на следа от терористите, без съответните разрешения от съдебна инстанция, съобщава в днешния си брой вестник Вашингтон пост. Според президентски указ, подписан през 2002 г., Агенцията е следяла международни телефонни разговори и електронни съобщения на стотици, а може би дори и хиляди души в САЩ.


16 Декември 2005 11:56
Дрън-дрън, та пляс! Измислици на Емилчо, най-вероятно платена статия против МВР!!!
"ако било недоразумение или заблуда, трябвало да му се помогне на човека". Ало, Спахийски, незнанието на закона не е оправдание за неговото неизпълнение, по "заблуда" или "недоразумение" може и да убиеш човек, и какво - трябва да ти се помогне?
Друга голяма глупост - "средния клас коли задължително се застраховали" - що пък да е задължително? Това беше преди десетина години. Аз бях застрахован при Бул Инс, след това ги напуснах, и какво - никой нито ме е заплашвал, нито нищо ... Иначе кражбите наистина на коли наистина са намаляли - за последните две-три години не съм чул на някой познат (поне 100 човека познавам с коли) да му е открадната колата!
16 Декември 2005 11:58
И още нещо - докога ще занимават цялата държава с тоя бандит Чората, дето си е получил каквото е търсил!
16 Декември 2005 12:03
Ето, че заветната цел на кондрокефалос Румен Петков и подобните му е на път да бъде постигната. Никой не задава основния въпрос, причина всъщност да започне т. нар. операция "Респект" - кой и защо уби Емил Кюлев и кога убиецът ще бъде хванат? Пък и от Европа все по настойчиво питат, къде пряко, къде косвено...
16 Декември 2005 12:31
И глухите чуха и слепите видяха.
Който не е успял да види тука "двубоя" между Христо Калчев и Алберт.
Силна позиция на крайно нелевия "интелектуалец" Калчев.
Да се готвел Доган ... Натиснете тук

Редактирано от - volog на 16/12/2005 г/ 12:32:57

16 Декември 2005 12:32
Съгласен съм с Емил Спахийски. Това не е полиция. И т.н. "Респект" много бързо стана "Антиреспект". Това е следствие от факта, че начело на МВР стои един не особено интелигентен и силно комплексиран човек, когото помията на промените е изтласкала нагоре и той е започнал да се мисли за политик. Този същият министър, г-н Румен Петков, каза по повод убийството на т.н. "банкер" Емил Кюлев, че то било посегателство върху държавността. Какво да говорим. Държавата се крепи на такива като Емил Кюлев и като Илия Павлов. А интересно на какво се крепи Румен Петков? Както изглежда, и той на такива като тях.
16 Декември 2005 12:37
тема за размисъл:
http://bitovo.info/images/358.jpg
16 Декември 2005 12:51
VOLOG,
БЛАГОДРСКО!- за линка към интервюто "Хр. Калчев- Коритаров".
16 Декември 2005 12:55
И друг път съм го писал- с показни акции няма да се постигне "разгромяване на престъпността".Несъмнено по улиците е необходимо присъствие на полиция дори да е само за спокойствието на гражданите-т.е. когато ни потрябва полицай да можем да го намерим за няколко минути. Незабележимо присъствие, ако може така де се нарече.А за всички е ясно , че престъпността няма да я разбият униформените сержанти по кръстовищата, така че това натоварване на полицейската машина е излишно.Ако ще се показват мускули има фитнеси и конкурси-акъл трябва акъл, пари, продажници, агенти, добри икономисти, юристи високо квалифицирани ченгета-тесни специалисти и политическа чистота, воля, морал.
16 Декември 2005 13:24
ЗИТО,
АБСОЛЮТНО съм съгласен с тезата ти!
И аз от много време тук повтарям:
"НА ПРЕСТЪПНИКА НЕ МУ ДАВАЙ ЗАТВОР, А МУ ВЗЕМИ МОТИВА ДА Е ПРЕСТЪПНИК!"/П39/
Сиреч, и да ги съдят и да ги убиват- без Съд и присъда!- престъпници ще има, щом могат СВОБОДНО и БЕЗНАКАЗАНО да ПОЛЗВАТ придобитото от тях, чрез Престъпление, ИМУЩЕСТВО/ движимо, недвижимо, пари и т.н./- което, всъщност, е Мотивът на Престъпника да извършва Престъпления!!!
Единственият Начин да се ограничи Организираната Престъпност/Мафията/ и НЕорганизираната Престъпност Е: КОНФИСКАЦИЯ на Имуществото на всеки, на който законните Доходи са очевидно много по-малки от размера на Имуществото му и на Разходите му!!! Както и НЕконфискация на ГОЛЯМО по размер имущество и ГОЛЕМИ по размер Разходи, щом и ЗАКОННИТЕ Доходи са СЪОТВЕТСТВАЩИ на размера на Имуществото и Разходите!
Иначе, на мястото на всеки осъден или убит престъпник ВИНАГИ ще се появява НОВ/и/! КАЗАХ!
"НА БРАКОНИЕРА НЕ МУ ВЗЕМАЙ ВСЕКИ ПЪТ ВЪДИЦАТА, А МУ ВЗЕМАЙ ВСЕКИ ПЪТ РИБАТА!" /П39/ . Много скоро той ще загуби ИНТЕРЕС да бракониерства, нали?! КАЗАХ!



Редактирано от - paragraph39 на 16/12/2005 г/ 13:28:10

16 Декември 2005 14:14
ЗИТО, така е. Само дето това си остава една мечта.
16 Декември 2005 16:50
Таванът на компетентност на някои журналисти/ и форумци/ е доста нисък.Затова се шири безотговорното критикарство.Авторът на статията ни поднася факти, доста тенденциозно подбрани, за да ни внуши своето гледище.От случайна среща с ъс сержанта от КПП Рибарково /дали наистина там има КПП?/ , без да потърси мнение от други, обобщава какво мислят полицаите за операция респект.Твърде много станаха писанията , в които "истинта" се извлича от "факти" откъснати от цялото на разглежданото явление.Не случайно хората, които застават очи в очи с организираната престъпност, смятат, че медиите отразяват борбата с това явление пристрастно, неадекватно, търсейки сензацията.Доморасли политици и "рицари" на перото, навлезли в тази професия по чорапи, използуват словото за тотално оплюване и омаскаряване на и без това незавидната ни държавност.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД