:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Депутатите - арбитър за отпадъците от електроуреди

Георги Божинов
Парламентарната комисия по околна среда и водите ще покани представители на бизнеса да обсъдят на среща оползотворяването на отпадъци от електроуреди. Това обяви вчера председателят на комисията Георги Божинов на международен семинар, посветен на европейското законодателство за управление на отпадъците.

На срещата депутатите и представители на браншовите организации на производителите и асоциациите на вносители на електроуреди ще разговарят за възможността да се отложи срокът за влизане в сила на наредбата за оползотворяване на отпадъци от електроуреди от 1 юли, за което фирмите вече няколко пъти настояваха. Бизнесмените искат новите правила да влязат в сила от 2007 г. В противен случай според тях електроуредите у нас ще поскъпнат поне с 10%. МОСВ обаче е категорично против отлагането на наредбата.

Заедно с бизнеса народните представители ще умуват и кой е най-удачният вариант за създаване на организация, която да събира екотаксите от всички фирми и да изпълнява техните задължения, каквато е практиката в Белгия. Според Божинов създаването на подобна единна организация може нормативно да се регламентира.
1
1570
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Юни 2006 23:53
Бравос на Мигленчето - такива неща натвори с нейната инициатива да подписва всички евро-директиви без да иска отлагателни клаузи. Егати и преговарящия
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД