:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 341
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НДСВ иска касиране на вота в Пещера

Драмата с изборите в Белово приключи с подписване на протоколите
Снимка: Юлиян Савчев
Столичният кмет Бойко Борисов доведе новоизбрания градоначалник на Пещера Стелиян Варсанов на първа копка на пробива "Скопие", за да му покаже как трябва да работи. На хората пък показа първия успех на ГЕРБ на избори.
НДСВ ще внесе жалба в Централната избирателна комисия с искане за касиране на частичните избори за кмет на Пещера. За това намерение съобщи секретарят на партията Владимир Дончев в Пловдив. Вотът бе спечелен след балотаж от кандидата на БСП, ГЕРБ и ДРОМ Стелиян Варсанов. От царската партия протестират срещу явното и грубо купуване на гласове в ромските махали в полза на Варсанов. Според Дончев това е причината за рязкото увеличаване на активността в сравнение с първия тур. Тя стигна рекордните 69 процента.

Дончев допълни, че депутати и лидери на НДСВ са били свидетели на десетки случаи на раздаване на пари с прякото участие на шефа на ДРОМ Илия Илиев. Жълтите разполагали с неоспорими доказателства и списък от десет души, които са били купени да подкрепят Варсанов. Раздаваните суми били между 20 и 30 лв. "Това води до разделение между българи и роми и до така наречения ефект на "циганизация на вота", коментира още Дончев.

Последните данни на Общинската избирателна комисия в Пещера сочат, че Стелиян Варсанов води с 57,26 на сто пред Васил Филев, издигнат от НДСВ, десните партии и "Атака". Филев събра 42,74% от гласовете. Разликата между двамата претенденти е 1850 гласа.

"Не смятам, че НДСВ има основание да иска касиране на изборите в Пещера, няма място за притеснение", коментира Стилян Варсанов. Той гарантира, че хората му не са купували ромски гласове. По думите му симбиозата между ГЕРБ и БСП проработила в Пещера, защото изборът бил мажоритарен.

Междувременно драмата с вота в Белово приключи. "Всички членове на Общинската избирателна комисия са подписали протокола от проведените в събота избори", съобщи председателят на ОИК Владимир Бонджов. Той добави, че предстои да се изготви и решение, което ще бъде представено в ЦИК. За кмет на Белово бе избран независимият Васил Атанасов, подкрепен от БСП, БЗНС-НС, ДПС, ГЕРБ и "Атака". Той убедително спечели с 68,51% от гласовете пред опонента си от НДСВ Ангел Стоев. Разликата между двамата е 1710 гласа.

По-късно обаче четирима членове на ОИК не подписаха протокола за вота, тъй като в една от избирателните секции бяха намерени 11 бюлетини в повече. На свое заседание в неделя вечер ЦИК задължи всички членове на комисията да парафират протокола от изборите, тъй като това се изисква от закона.

"Първото, което ще направя като кмет, е да се подготви план за излизане от кризата на Беловската община - последствията от наводненията, нови работни места, инвестиции и борба срещу корупцията", обеща Васил Атанасов.
 Стелиян Варсанов
9
2043
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
27 Юни 2006 06:54
"циганизация на вота" - ми хареса. Понеже е трудно да се каже ромизация на вота.......
27 Юни 2006 07:01
" Като не целуеш попа по брадата целуй по -доле ?! " БГ поговорка !
27 Юни 2006 07:55
А четири по сто със салата, не иска ли НДСВ!?!? 1850 гласа разлика как мисли да я стопи?!?
27 Юни 2006 08:14
Като плати една двойна както другите са платили единична гроздова и разводнена при това за да не се напият че ще се изколят ?!?!
27 Юни 2006 09:48
Така е, НДСВ първи започнаха. Пробваха най-напред на парламентарните избори миналото лято, отначало с малко пари, видяха че работи, в резултат на това впоследствие на местните заложиха на масовото купуване на гласове. Лошото е, че за 20-30 лева масово продаваха гласовете си БЪЛГАРИ, не само цигани. И на предишни избори през последните 15 години е имало случаи на купуване на избори в ромски махали. Но досега това често ставаше с по 2 кепабчета и с по 5-10 лева. В Пещера НДСВ-ейците играха много хард - по 20-30 лева за глас, като по този начин дадоха своя принос за развитието на българската демокрация, залагайки на МАСОВОТО КУПУВАНЕ НА БЪЛГАСКИ ГЛАСОВЕ. Затова и избирателната активност беше толкова висока. Иначе кой щеше да излезе да гласува?! В община Пещера не живеят само цигани в крайна сметка. НДСВ пусна духа от бутилката, а сега се сърди. Народът го е казал - с техните камъни по техните глави.
27 Юни 2006 09:51
По-късно обаче четирима членове на ОИК не подписаха протокола за вота, тъй като в една от избирателните секции бяха намерени 11 бюлетини в повече. На свое заседание в неделя вечер ЦИК задължи всички членове на комисията да парафират протокола от изборите, тъй като това се изисква от закона.

Значи има няма нарушения подписват и толкоз С тези избирателни закони нищо чудно, че все най-големите ла-на изплуват отгоре
27 Юни 2006 11:46
Зщо бойко Картофа не обелва и дума за забраната на ДПС - чумата за България?
27 Юни 2006 14:47
Представителите в районите на НДСВ - на всичките си избори са давали на на ръка по 50 лв. за да се гласува за тях.
27 Юни 2006 17:13
И сега пак ли наново ще се гласува?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД