:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 344
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Полицай е ранен при опит да бъде задържан



50-годишен рецидивист в момент, когато нападал столичанка в жк"Толстой" вчера преди обед. Криминалистите били изпратени в района да заловят обявен за издирване мъж с влязла в сила присъда. Към 10 часа те чули викове за помощ, на които светкавично се отзовали. Забелязали между жилищните блокове как мъж в момента нападал жена, съборил я на земята, като й нанасял удари - най-вероятно, за да я ограби. При опит да бъде задържан, нападателят извадил нож и нанесъл порезни рани на един от служителите на реда. Незабавно бил арестуван. При последвалата проверка се изяснило, че извършителят е 50-годишният Т.М., криминално проявен. През 2004 г. Софийският градски съд го осъдил за опит за предумишлено убийство по хулигански подбуди и му наложил наказание "лишаване от свобода" за срок от 3 години условно с петгодишен изпитателен срок. Апелативният съд обаче редуцирал през 2005 г. присъдата на една година и шест месеца, като престъплението е преквалифицирано като средна телесна повреда.



17-годишен младеж загина при жп катастрофа



край радомирското село Кондофрей вчера. Малко преди 9 часа влакът София-Кулата блъсна лек автомобил "Лада" със софийска регистрация на жп прелеза край Кондофрей. Прелезът е неохраняем, със светлинна и звукова сигнализация. Там участъкът е прав и влаковете се движат с висока скорост, уточниха жп служители. От удара колата е изхвърчала встрани от пътя, а влаковата композиция е спряла на около 500-600 метра от прелеза. С множество травми в пернишката болница е настанен 31-годишният Васил Методиев Огнянов.



Най-рано до 15 дни ще са ясни причините за аварията



в магазин "Билла" в София, съобщиха вчера от Дирекцията за национален строителен контрол. В петък след проливния дъжд над София се срути част от покривът на "Билла" в кв. "Хаджи Димитър". При инцидента пропаднаха около 20 кв. метра от покрива на магазина, отворен преди около два месеца, и пострадаха дете и жена. От петък ДНСК е издала заповед за забрана на достъпа до строежа, а от понеделник е сформирана техническа експертна група за обследване на аварията, като паралелно ДНСК прави и вътрешно разследване на случая.
4
2265
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
27 Юни 2006 00:22
Ей от такава информация да му призлее на човек...Баси присъдата за опит за убийство е получил тоя! Каква е била обосновката на съдията - ще го пуснем да пробва пак и като го направи като хората ще му разкатаем фамилията", може би? Сага по новия НПК какво ще го правят като си признае? Година даже няма да получи вероятно. Дано поне ножа да му задържат, може да го забави малко, след като излезе. Бахти държавата...
27 Юни 2006 09:18
Ако в най-демократичната държава на планетата Земя - САЩ, такъв насилник рани полицай с нож при задържането му, вднага ще бъде разстрелян, от партньора му полицай. Закона и общественото мнение ще са на страната на полицайте! А, видяхте какво става у нас, ако полициата действа, както трябва!
Нашият закон не се различава от този на САЩ, но, у нас има журналисти като Коритаров, Бареков, Инджев, Инфандиев, С.Петрова, В. Сидеров и други плямпала, които ежедневно със професионална вещина хулят законоохранителните органи и се явяват в яростна защита на криминалният контингент, създавайки им не само медиен комфорт. Те плашат съвсем съзнателно служителите на МВР с Хелзински комитети, Отворени общества и Международни съдилиша, преследвайки една цел - разграждане на България и предоставяне на ресурсите и на ползвателите на техните журналистически услуги! А, нас обикновените хора ни правят на "канарчета"!
27 Юни 2006 13:13
В САЩ, ако преследвано лице се опита да приближи полицай, повтарям: да приближи на разстояние по-малко от 6 фута, то служителят на реда има право да го "спре", като стреля в него! А ако онзи извади оръжие или използува предмети от околната среда, които могат да се използуват за нападение, то полицаят стреля! Ако субектът реши да използува пистолет или нож е разстрелван на место!
Това е най-правилната демокрация при подобни ситуации Made in USA, of course. How's it going, Mr. "Minister of Internal Affairs"!


Редактирано от - The Spy на 27/06/2006 г/ 13:16:43

27 Юни 2006 13:37
Освен това "Европейската Конвенция за Правата на 'Човеците'" заявява категрично, че всеки може да бъде убит при определени условия уточнени в "SECTION I ARTICLE 2
......................................... ......................................... ..........
Deprivation of life shall not be regarded as inflicted in contravention of this article when it results from the use of force which is no more than absolutely necessary:
(a) in defence of any person from unlawful violence;
(b) in order to effect a lawful arrest or to prevent escape of a person lawfully detained;
(c) in action lawfully taken for the purpose of quelling a riot or insurrection.
......................................... ......................................... ..................."
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД