:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 301
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Румяна Тодорова остава директор на здравната каса

Румяна Тодорова
Без изненади протече конкурсът за директор на здравната каса. Сочената за фаворит д-р Румяна Тодорова, сегашен и. д. началник на НЗОК, беше избрана от комисията по избора на началник на касата. Тя е класирана на първо място с оценка 5.38, съобщиха от касата. На второ място е бившият шеф на НЗОК д-р Димитър Петров, а на трето - икономистът Християн Танушев, който дори не беше допуснат до устното препитване, тъй като не успя да прескочи летвата от 4.50. Тримата трябваше да представят писмена разработка на тема "Предизвикателствата на НЗОК на сегашния етап от развитие на здравната реформа и нейната роля за тяхното решаване."

На писмения изпит Тодорова получи 5.25, а Петров - 4.75. При събеседването обаче двамата имаха равен резултат - по 5.50. В комисията по избора влизат членове на Управителния и на Контролния съвет на касата. Шеф е директорът на НАП Мария Мургина.

Според запознати изборът на Тодорова беше предрешен. Тя има политическа подкрепа в управляващата коалиция да остане директор на здравната каса. Тодорова е и сестра на депутатката от БСП Илияна Йотова. Директорката на касата е кожен лекар, била е шеф на кожния диспансер в София 8 години. През 2004 г. става зам.-шеф на районната здравна каса в София, през април беше назначена за зам.-шеф на националната каса, а след оставката на бившия директор Иван Букарев през май - за и. д.

Димитър Петров пък беше депутат от СДС, в предния парламент беше съветник на шефа на здравната комисия тогава Атанас Щерев, а на последните избори се яви като кандидат-депутат от "Евророма". Петров беше директор на НЗОК през 2003 г.

В понеделник решението на комисията по избора ще бъде представено на УС на касата, който трябва да го одобри и да подпише договор с новия директор.
4
2335
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
23 Август 2006 01:23
Е, може ли такава нагла шуробаджанащина.
Това също е най-неподходящият избор от гледна точка на концепциите. Тая иска да ми вдигне здравната вноска и пак да получавам същата калпава услуга.
От сега почвам да крещя: ОСТАВКА!!!
23 Август 2006 09:13
Бре, бре, бре. То едни оценки, то едни изпити. Много е интиресно обаче кои са изпитващите, та, ако тая кака се провали да знаем кои са я сложили там. Щото много провали станаха там.
23 Август 2006 19:36
Естествено!Винаги най добре се представят роднините на управляващите.
Защо ли изобщо провеждат конкурси , като резултатите от тях са известни предварително...
23 Август 2006 19:49
В комиисята, която провежда изпита за ръководител на институцията, участваха трима представители на изпълнителната власт. Председател беше директорът на Агенцията по приходите Мария Мургина, членове са Яна Пальова от министерството на финансите и Калин Славов, който е съветник в Министерския съвет. Другите членове в журито са Николай Николов от съюза на предприемачите "Възраждане" и Евгени Желев - кмет на Стара Загора.

Това са хората, които трябва да държим отговорни за грешният избор.
Сега да видим Руменчо Овчароф (любовникът на Йотова) какви услуги ще им прави на тия за благодарност.

Редактирано от - KZB на 23/08/2006 г/ 19:58:21

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД