:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 305
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Генералитетът вади имуществото си на светло

Висшият команден състав на въоръжените сили и шефовете на изпълнителните агенции към МО ще обявят имуществото и доходите си. Това съобщи министър Веселин Близнаков. Декларациите ще бъдат публикувани в интернет до 10 дни. Министърът обясни, че няма да наказва или уволнява хората, които не желаят да осветлят състоянието си.

Към МО има четири агенции на директно подчинение на министъра. Имотни декларации по обществения регистър ще трябва да подадат: Стоян Стоянов - шеф на "Военни клубове и информация" - към нея са 52 клуба в страната, които отдавна са превърнати в хотели, военният тв канал, строежът на Националния армейски комплекс, информационният център (бивш ресторант "Покойника") и др.; Николай Цонев - изп. директор на ИА "Социални дейности на МО" - при него са хотелите и морските и планински почивните бази. Цонев стана известен с това, че осигури за миналата Коледа почивка в Тайланд на хора от МО и ГЩ.

Доходите си трябва да осветли и Цоко Панталеев - изп. директор на ИА "Държавна собственост на МО". Към тази агенция са все още около 600 военни обекта с отпаднала необходимост, които подлежат на продажби и замени. Зачислено е и движимо имущество на армията, което изпада от строя. Декларация ще подаде и изп. директор на ИА "Изпитания и контролни измервания на въоръжение, техника и имущество" инж. Иля Христов.

По данни на "Сега" един от изброените директори е собственик на луксозен "Мерцедес" и "Ламборджини".

Запознати пък твърдят, че "единодушното" решение за деклариране на имотното състояние е дошло от министър Близнаков и то е било насочено най-вече към дирекциите, а не към генералите. Министърът призна, че предстои да се укрепи вътрешното звено за финансов одит към ведомството, както и да се оптимизира работата на структурите, работещи срещу корупцията - Военна полиция и служба "Сигурност".

--------

УЛТИМАТУМ

Ако израелската фирма "Елбит системс" не навакса закъснението по изпълнението на договора за ремонт и модернизация на вертолетите Ми-17 и Ми-24 от нашите ВВС до 18 октомври, договорът ще бъде прекратен, заяви още Близнаков. На 18 юли той е разпоредил да бъде изпратено писмо до израелската фирма с предупреждение за евентуалната мярка.

От 18 август пък "Елбит" трябва да плаща всекидневно неустойка от 0,05% от стойността на договора.

Близнаков отбеляза, че има достатъчно желаещи фирми, които могат да ремонтират и модернизират хеликоптерите ни, ако договорът с "Елбит системс" бъде прекратен.
3
1462
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
23 Август 2006 10:32
Какво ли може да извади един генерал??
23 Август 2006 11:12
Генералите може и да нямат, но цивилните лапачи от висшия и средния ешелон са направили гушки като пеликани и добре си преживяват. Те да си декларират доходите.
23 Август 2006 14:35
"Ламборгини"-то на единия от шефовете на агенции си е негово от преди 10-ти ноември 1989 г., когато е бил капитан. Това си е негова слабост - купува и продава спортни коли, като сам ги възстановява. По едно време имаше и "Ферари". Но това са коли, купени когато са били по на 20 години и хобито му на монтьор може да сложи в джоба 80% от автомонтьорите в страната.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД