:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,542,277
Активни 127
Страници 17,068
За един ден 1,302,066
Писмо от България 1

Интернационалният дълг на България

България ще изпълни интернационалния си дълг, както се казваше през комунистическо. Само че тогава тя го изпълняваше през куп за грош, а сега наистина. От 550 войниците ни в задгранични мисии постепенно ще наклонят към 2000. На връщане от срещата на НАТО в Рига президентът Г. Първанов каза, че България ще увеличи присъствието си в Афганистан до една механизирана рота. Освен "колко", важно е и "къде" ще са войниците ни. Чух два отговора.

1. Военният министър В. Близнаков отрече да е разговарял за пращане на българска рота в Южен Афганистан. "Никога не съм казвал такова нещо, макар че някои пишат подобни неща. Говорим за Кабул. Някои се опитват, едва ли не, да работят против българския интерес и против НАТО. С някои внушения. Имам такова чувство."

2. ББС има друго чувство: "Принципът на НАТО е всички за един. Нападението над един е нападение срещу всички. За командващия многонационални сили е кошмар - като изпадне в беда контингент "а", той да не може да му прати на помощ контингент "б", понеже контингент "б" се бил спазарил да не ходи в рискова зона.

Натовски страни отказаха да участват в Афганистан; други участват условно. С уговорка, че контингентите им няма да ходят в южните райони, където войници от Великобритания, САЩ, Канада и Холандия се стрелят с "духовете" (През съветската окупация бойците на Аллах не бяха "талибани", а "муджахидини"; англосаксите ги наричаха freedom fighters, а съветските войници - "духи", не зная дали в смисъл на "парфюм" или "духове", защото, когато стрелят, ти не задаваш тъпи въпроси).

Условните участия са отколешни. Когато създаваха UN-Force, една скандинавска страна каза, че ще участва, ако нейните войници не бъдат пращани по места, където температурите превишават 39 градуса. Още не бяха измислени климатиците, но пак беше комично.

За разлика от ООН НАТО е военен съюз и не би трябвало да толерира откази от участие и условни участия. Но принципът всички за един, отдавна е нарушен. В натовския чадър зее дупка от 1974 насам, когато за Кипър се сбиха две натовски страни (Турция и Гърция). Имаше и остана дупка в довода на С. Паси, че влизайки в НАТО, България получава национална сигурност, генерирайки сигурност по света, без да е само потребител на сигурност.

Ако принципът "всички за един" е екстериториален (извън територията на блока), ние трябва да помогнем на нашите съюзници в беда в Южен Афганистан. Ако принципът е интратериториален (на територията на блока), НАТО трябваше да се намеси на о-в Кипър, когато се сбиха Турция и Гърция.

НАТО борави с множествени евентуалности (a wide range of contingencies). Но НАТО е без позиция по екстериториалните и интратериториалните contingencies.

През 1999 г. "Икономист" спомена вероятностите "поради етнически несъвместимости и междусъседски вражди да бъдат разцепени Македония, Албания, Босна "и България". Алиансът не е длъжен да отговаря на медийни аутсайдери като "Икономист" - неинформирани, игнорирани, с нулево световно влияние. Все пак, щеше ми се Алиансът да бе проговорил за евентуалното разцепване на България. Би ли го спрял? Насърчил? Или преглътнал, както преглътна Кипърската война?

Щом изнасяме сигурност по света, ще потребяваме сигурност. Еврокомисар за потребителите е М. Кунева.

Споменавам мрачни contingencies, а знам, че правилната позиция е: Всички наши съседи са наши доброжелатели, те никога не са пожелавали и никога няма да пожелаят парчета от България. Не ме е срам, що правя така? Защото, докато пиша, чувам великолепния дрезгав глас на Сачмо:

"Дърветата са зелени, небето е синьо, о, какъв прекрасен свят", докато дикторът на ББС обяснява: "А ние ще ви кажем, че светът е пълен с двуличия и с мръсни тайни. Кой дърпа конците? Слушайте нашата специална поредица Talking power."

Договорът от Ница предвиди 60-хилядна EU-Force. САЩ подкрепиха идеята. Ала всяка страна може да каже: "В тази конкретна операция няма да участвам". Или: "Ще участвам условно."

Дали кръстоносният поход на съчувстващите неокони (the Сrusade of the compassionate neo-cons) ще завърши с двойно поражение? По-добре и по-вероятно е САЩ и НАТО да си поделят провалите. В Афганистан - провал на НАТО. В Ирак - провал на САЩ. Макар че в политиката няма морал, поетична справедливост ще е САЩ да получат някаква благодарност от онези, които те закриляха през 50-годишната студена война.

Още по-добре би било провалите да не са два. Това е постижимо. Финансовите артерии между талибаните и световния наркобизнес ще бъдат прерязани, ако европейците и североамериканците легализират смешно евтините синтетични дроги. Както навремето, когато САЩ отмениха "сухия режим" и отпратиха в небитието бутлегърите и спийк-изитата и гангстерите. Но по ред причини, такова решение е невъзможно сега и в близкото бъдеще.

А Euroforce ще има едва когато националните военни бюджети бъдат заменени от европейски военен бюджет; националните армии - от многонационална евроармия. Накратко - когато ние в ЕС мъничко заприличаме на САЩ. Които тъй обичаме да мразим. Макар че ние не можем да мразим тъй, както мразят фанатиците.
161
8094
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
161
 Видими 
06 Декември 2006 00:49
НАТО май все повече заприличва на Варшавския договор - банда просяци, поведени от една супер-сила. Защото повечето западняци са само проформа в НАТО. Защо им трябва да си развалят рахатлъка, след като ги има източноевропейските мизерници.
06 Декември 2006 00:54
америка е успешен модел, не разбирам защо омраза, харесваш, или не, ще се изтеглят се от ирак, тази война е безнадеждна, същото е и с афганистан, върви съобщение за поредна взривена автоколона, вроден слугински ентусиазъм демонстрираме, пак сме най.преданни
06 Декември 2006 01:05
ЕС уж беше планувано да прилича на САЩ, а то прилича повече на шотландски pub. Всички влизат вътре, но никой не излиза. Едни пият бира, други пият вино, трети се бият, а четвърти вече са под масите. Бърбори се на различни езици, никой никого не слуша и никой не разбира другите. Седят по масите на групи и не пускат никой от друга група да седне при тях. Едни плащат в евро, други плащат в собствена валута, трети нямат и петак и само гледат да ударят кьоравото и да пият едно без пари. Гардовете уж трябва да пазят реда, но едни искат, други не искат, а трети направо си казват, че чакат САЩ да дойдат и да оправят бъркотията. Но Джимо е прав в едно - всички обичат да мразят САЩ и да ги обвиняват за махмурлука си.
06 Декември 2006 01:06
еееееееее ама искахте нато сега влезнахте и веднага почнахте да ревете не искате никаде да ходите то така не става момчета не така
06 Декември 2006 01:08
Зевзека
добре казано
06 Декември 2006 01:11
Ако принципът е интратериториален (на територията на блока), НАТО трябваше да се намеси на о-в Кипър, когато се сбиха Турция и Гърция.

06 Декември 2006 01:14
ее от време на време всички се сбивахме дето бехме от еди клас в ученически години същата работа
06 Декември 2006 01:16
статията е доста интересна но зевзека кърти мифки... евала за чертежа
06 Декември 2006 01:24
Stupido
кърти мифки щото казва истинатали ?
06 Декември 2006 01:31
maximus74, разбира се... зевзека е успял кратко с думи да "нарисува" карикатура... а както знаеш карикатурите всъшност са истини през призмата на хумора...
06 Декември 2006 01:34
така да
06 Декември 2006 01:38
maximus74 доколкото разбирам ти си от турски етнос... а в статията Димитри говори за НАТО като гарант на сигурноста на страната ни и едновремено с това за разни идеи за разделяне на България... та въпроса ми е ти как виждаш тези "contingencies"?
06 Декември 2006 01:39
ти как мислеше? защо казах че кърти мифки (лаф който научих тука у форумо )?
06 Декември 2006 01:42
/:/ "...Финансовите артерии между талибаните и световния наркобизнес ще бъдат прерязани, ако европейците и североамериканците легализират смешно евтините синтетични дроги."
......................................... ......................................... .....................................
Този път Димитри се ИЗДЪНИ !
По време на диктатурата на талибаните в Афганистан маковите полета там бяха почти унищожени и производството на наркотици там почти прекратено! След агресията на САЩ и НАТО в Афганистан и изгонването на талибаните от властта, маковите полета и производството на наркотици в Афганистан СКОЧИХА почти 6/шест/ ПЪТИ !!!
Апропо, "Ал Кайда" и талибаните в Афганистан НЕ с едно и също нещо !!!
06 Декември 2006 01:43
През 1999 г. "Икономист" спомена вероятностите "поради етнически несъвместимости и междусъседски вражди да бъдат разцепени Македония, Албания, Босна "и България".

Верно е, че и те "споменаваха" като Дмитри, но и те предвидливо, демек по ченгесарски, не казаха, колко %-та е "вероятността".
Последните години "Икономист" са прочу с прогнозите си за икономиката на България, които по правило са не сбъдват. Добре, че читателете им са с къса памет, та продължават да им верват, заради добрия английски.


06 Декември 2006 01:52
Джимо - президент!
06 Декември 2006 01:54
Генът ни еднакъв с турци, румънци и унгарци
Всеки четвърти български мъж прилича на прародителите си от преди 7 800 години

В. "МОНИТОР"-06.12.2006
..."Вторият резултат от нашето изследване е, че преди 2000 г. се е случило разселване, довело до формирането на три големи групи - славянска, западноевропейска и източноевропейска дунавска. В последната влиза съвременното население на България, Румъния, Турция и Унгария. Отдалечаването ни от славяните е станало на базата на големият поток от българи, появили се по нашите места ", допълни проф. Кременски.
Eкип от специалисти подготвя ново изследване, чрез което ще получат данни за произхода и разселването на българските жени. Така ще се получи една обща представа за българското население - откъде идва и кога е пристигнало на тези земи, каза пред "Монитор" проф. Кременски...
......................................... ..
ЦЕЛИЯТ МАТЕРИАЛ ТУК:
Натиснете тук
06 Декември 2006 01:54
параграфе, защо да се е издънил Димитри? според мене тънката мисъл на Димитри е да каже че легализирането и съответно канализирането на наркотиците че позволи цената да падне драстично и съответно ще накърни нечии интереси... защото ако с забрана можеше да се постигне хората да спрат да ползват наркотици, досега да е приключило всичко... но като забраняват нещо, то се превърща в забранен плд и съответно става ценно... и от там печлбата от него расте...
по логиката на наркотиците трябва да забранят пиенето и пушенето.
аз си мисля че ако медиите/власта/хората като цяло, решат и направят взимането на наркотици анти-модно и остаряло, лека полека нещата ще се изчистят. разбира се абсолютно спиране е невъзможно.
06 Декември 2006 02:01
STUPIDO,
"Издънката" на Димитри е, че слага талибаните в Афганистан ВЪТРЕ в наркобизнеса там! А те, докато бяха на власт, почти изкорениха маковите полета и почти спряха производството и износа от Афганистан на наркотици!!!
06 Декември 2006 02:05
Докато у нас "няма" пари за медицински услуги, тези от "Зачатие" реват, че няма пари за инвитро заплождане, а онкоболните осъждат държавата и после даряват парите на хора с повече надежда, то ние продължаваме да пилеем парите си за глупости. Ние дето уж се водим още здрави, решаваме че създания като Близнаков имат право да взимат министерска заплата и почести. В момента плащаме по 82$ на ден на наш войник в Ирак. Сами можете да се уверите от изказванията на нашия военен министър, какви са плановете на правителството ни в статията на Диян Николов във вчерашния брой на СЕГА. Ето и два цитата:
"Няма да има ново увеличение на командировъчните на бойците, които сега са 82 долара дневно", каза още Близнаков."

"Амбицията ни е следващата година участието в чуждестранни мисии да достигне около 650 - 680 души, обяви военният министър. Планово ще се увеличава съставът на чуждестранните мисии, докато достигне 1600 души."

Излиза, че амбицията на България е да плаща повече от 130 000 долара на ден за да могат синовете й да гинат по чужди земи, когато у нас даже не се работи по това да се раждат такива. А колко ще станат тези средства за седмица? А за година? Обърнете внимание, това са само парите за заплати, а въоръжението? А провизиите? И сигурно за разлика от хитрите американци, които безмитно ще си внасят храни директно от САЩ на летищата които им дадохме без пари и няма да купят почти нищо у нас, нито мито ще платят, ние и сега вярвам мощно инвестираме в Афганистанската икономика, като си купуваме провизии там или за Ирак в Ирак. Я нЕкой презокеански тарикат да провери, от къде се снабдяват войските ни с храна в Ирак да речем днес! Ооо бай Тодар гледам пак тука мъдрува.
И бай Тодаре, прав си ... и то не били 2000, а само 1600. Голяма разлика, изфаща ти пак Джимо, ей, Ко ша прая без тебе не знам.
Джимо, води възстание! Стига чака тоя тъп бабаит, бат'Бойко да се гаври за пореден път с тъпашкото българско племе.
06 Декември 2006 02:06
Български агент на ЦРУ свързал СССР с атентата срещу папата
В. "НОВИНАР"-06.12.2006

Български източник съобщил на американското Централно разузнавателно управление (ЦРУ) през 1985 г., че съветското военно разузнаване (ГРУ) е замесено в атентата срещу папа Йоан Павел ІІ, извършен четири години по-рано. Това разкри ветеранът от ЦРУ Мелвин Гудман в интервю за американското сп. "Мадър Джоунс", публикувано вчера...
......................
ОЩЕ- ТУК:
http://www.novinar.org/?act=news&act1=det&sql=MjExNzs2&mater=MjExNzsyNA== Target=_Blank id=url>Натиснете тук

Редактирано от - paragraph39 на 06/12/2006 г/ 02:07:33

06 Декември 2006 02:07
Геврек, не се ебавай с тия пикливи европейци, видяхме ги колко струват вече във войната на тероризма. Ти си подай една молба самосиндикално да не те приемат при тия изпедерастени кавали и си продължавай да аплайваш за зелени карти.

Редактирано от - el mojado на 06/12/2006 г/ 02:11:03

06 Декември 2006 02:07
с други думи САЩ върнаха власта на афганистанските нарко-барони? това ли казваш?

но хайде, лека и спокойна нощ от мене. че трябва на работа да се ходи...
06 Декември 2006 02:13
Хубава статия! Да допълня, руснаците наричаха моджахедините в Афганистан "духи" защото не ги виждаха. Стреляха от засада и не ги виждаха от къде идва огъня!
06 Декември 2006 02:17
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК/"Никулден"/ НА ГРАДА НИ, БУРГАЗЛИИ!!!
06 Декември 2006 02:17
Когато човек е закъснял пубер е добре да се въздържа от излишни изказвания, а да чете и мисли малко повече. На всяко нещо ще му дойде времето. Прибързаните плещения са си логорея.
Кво пише, Джимо, кво сте седнали да плещите ...
параграфа и той, великите новини пак атентата срещу папата.
Пара..., хунът твой приятел преди къде 2 седмици реши да изчезне (може би дори да се самоубива). Ти няма ли да решиш и ти нещо такова? Или си намерил своят отдушник с неадекватни включвания от тук от там.
06 Декември 2006 02:27
НАТО борави с множествени евентуалности (a wide range of contingencies).
да га ега у натото тъпо
06 Декември 2006 02:44
николай скаличански,
Със Самоубийството шега НЕ бива! Тъй да знаеш! А и склоняването към Самоубийство е Престъпление! И християнски ГРЯХ, също!!!
Значи, по-внимателно го давай!
Дори и със "самоубийството" на България/за което намеква Димитри тук/ НЕ бива шега!
А дали имат връзка препечатките, които съм пуснал тук, с материала на Димитри- това е въпрос с повишена интелектуална трудност! НЕ се напъвай-ВСУЕ!

Редактирано от - paragraph39 на 06/12/2006 г/ 02:46:47

06 Декември 2006 02:56
Параграф поздрави на теб и всички бургазлии
Тука шаран не се намира лесно па и децата ще се чудат ква е таз риба но виж една сьомга.
06 Декември 2006 03:26
Каква е тази дискусия
Просто тряба дружно да се гласува от от входа и без покана за подкрепа на другарите в блратския Афганистан и точка
Такива митинги ги наблюдавах през 1990-1007
Тогава поне бяха на сухо- перспективно
Сега - какви са тези "мнения" при над 10 убити
Или заплатите им изкупуват това людоедство
Срам
06 Декември 2006 04:15
Мани, мани. България ще стане една от най-агресивните страни по целото земно кълбе.
Ако 1600 войника заминат да опазват мира, това е 5 процента от армията. Не ми се верва друга страна, освен може би САЩ, да имат толку бойци зад граница...
06 Декември 2006 05:00
Апропо, наздраве, да отбележим на патерица края на "сухия" режим (5 дек). Предполагам това е бил поводът за този рядко добре сполучен пасквил. Само това към края - в знак на благодарност и ние да се осерем - не съм сигурен да го усещам точно, макар че не звучи съвсем зле.
06 Декември 2006 05:01
Най-много войници зад граница процентно праща от време оно наутрална Швеция, която държи всяка нейна бойна част да мине през мироопазващи (peacekeeping) и т.н. международни операции.
*
Кипърската криза 1974 беше предизвикана еднолично от гръцката военна (фашистка, както бат Джимо и колегите му от БТА я наричаха) хунта, която свали с преврат законния премиер арх. Макариос и искаше да анексира насила Кипър. НРБ тогава беше определено на страната на турците! Няколко дни по-късно Турция дебаркира на острова и отцепи североизточната му част - всъщност не без основание - иначе турското население (към 20%) на острова щеше да остане на милостта на гръцката хунта, а всички знаем дереджето на малцинствата в Гърция (вкл. българското) дори при демократичните й режими след 1974. Освен туй, ради Бога, о. Кипър се намира в Азия под носа на Сирия и е десет пъти по-близо до съседна му малоазийска Турция, отколкото до Гърция. Унизена и разгромена, гръцката хунта падна от власт, докараха от Париж Констандинос Караманлис, приятеля на Тато и виден антибългарин от Егейска Македония, вероятно по произход от Мала Азия - от деди, говорещи вкъщи на турски, а полковниците бяха съдени, някои екзекутирани, и които са живи са още в затвора.
*
След като наистина никой наш съсед, а най-вече Турция - на която сме най-добрия съсед и главен застъпник за ЕС - не иска части от територията ни, след като Кърджалийска област даже не граничи с Турция и няма там партия, издигаща лозунг за отделянето й от България, след като сме в НАТО и ЕС, спекулациите на бат Джимо дали НАТО щяло да ни защити, ако някол тръгнел да ни цепи, са пълна безсмислица. А дали Русия щяла ни защити в такъв случай? Както ни "защити" на Берлинския конгрес или след Балканските войни?
*
България е съюзник на САЩ, у нас ще има американски бази - следователно имаме най-солидната гаранция за сигурността си, която някога сме имали. За каквато могат само да мечтаят много страни. Гаранция срещу потенциалните амбиции на един възстановен агресивен мини-СССР или срещу потенциално мислими, но не много вероятни заплахи от ислямския свят.
*
Бат Джимо пише за пари, не от сърце - често пише лошо и понякога вредно и глупаво.
06 Декември 2006 05:04
Рових се като луд два дена и не бях сигурен, че руснаците са паднали толкова ниско да убиват предателите си по такъв начин, сега вече няма съмнение, че матушката стои зад всичко.
В затвора в Нижний Тагил на смъртно легло е човекът който е искал да се срещне с английските следователи, адвокатът Трепашкин. Ей така от жив и здрав - хоп в лазарета на затвора и то на смъртно легло. А боклукът Луговой се крие в болница и главен ПАРТНЬОР на британските следователи ще бъде руската прокуратура, най справедливата на света, почти като при Сталин..
Отпаднаха ми съмненията и за Политковская кой я е убил.
Значи враговете на Путин са се настанили и сред персонала на затвора в Нижний Тагил и му правят мръсно, та да очернят чистото му кагебистко лице....Ха ха ха
Следствие - НИКОЯ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА НЕ ПОСТАВЯ НА ВЪРЗА НА УПРАВЛЕНЧЕСКАТА ПИРАМИДА ПОЛИЦАЙ ВЪЗПИТАН В ДУХА НА НАЙ-МРАКОБЕСНАТА ИДЕОЛОГИЯ.РЕЗУЛТАТИТЕ СА НАЛИЦЕ.
*****

Редактирано от - bot на 06/12/2006 г/ 10:03:51

06 Декември 2006 05:20
Антибиотик,
Какъв "предател" е Литвиненко бе? Кого е предал? Той е пето поколение руски офицер, бил обикновен криминален полицай, борец с орг. престъпност. След като му заповядали устно (ген. Евгений Хохолков от ФСБ) да убие Б. Березовски (тогава секретар на съвета за сигурност на президента Елцин!) и той се ослушал и дори се оплакал на началството, почнал служебен тормоз с/у него - тогава Литвиненко заедно с шест души от отдела си дал пресконференция в Москва, на която разкрили работата с Березовски, както и други престъпления на ФСБ, за които знаели - като убийството (от някой си Гусак, офицер) на петима дагестанци, врагове по бизнес на сина на бившия шеф на КГБ Семичастний.
*
След пресконференцията бил уволнен, хвърлен в следствен изолатор (Бутирка) за цяла година, през което време викали всички престъпници, които той бил някога арестувал, да "свидетелстват", че ги бил бил и превишавал правата си. Оправдан бил от един нормален съдия, но веднага му завели второ и трето дело (и четвърто, след бягството му). Постоянни заплахи, демонстративно следене, статии по контролираните от ФБС вестници (Моск. комсомолец), че бил убивал, крал и т.н. Брат му бил арестуван и бит, тъст му викан на разпит и умрял от мозъчен удар на другия ден. Накрая Литвиненко избягал с фалшив паспорт на друга държава от ОНД през Турция, но заявил на британските власти, че не знае никакви държавни тайни и няма да помага на чужди служби срещу Русия.
*
Литвиненко, истински руски патриот, ни даваше първа ръка сведения за престъпленията на криминалната ФСБ-шайка в Кремъл. Това сега стана ясно на всички на запад. Чети НЙ Таймс, Уолстрийт джърнъл, Инт. херълд трибюн, гледай CNN. Вчерашната пресконференция на Меркел и Ширак.
06 Декември 2006 05:31
Сорри, грешка...

Редактирано от - Iezuit на 06/12/2006 г/ 05:33:35

06 Декември 2006 06:53
Абе Фичо, чети като хората стига си скачал като млада девица пред гол атлет..
Не виждаш ли, че съм изпозвал възвратно притежателно местоимение предателите СИ. Сиреч за тях той е предател - а какъв е иначе на мен не ми обяснявай...
Бреййй хаирсъз будала бе...
06 Декември 2006 07:02
Е, не се коси де - не е зле да повторим, да прочетат повече хора.
06 Декември 2006 07:16
"В натовския чадър зее дупка от 1974 насам, когато за Кипър се сбиха две натовски страни (Турция и Гърция). "
И Гьобелс така викаше - повтаряй до посиране...
06 Декември 2006 07:21
Те, хората, като четат тези дитираби се сещат за мисълта на Швейк : "Той беше толкова интелигентен, че всички в ротата го смятаха за идиот."
06 Декември 2006 09:26
Да, ние изпълняваме "интернационалния си дълг", безропотно и последователно, а дали другите ще го изпълнят, ако се наложи да ни помагат, зависи колко ще бъдат "политическите градуси" на нашта ширина... ?!
06 Декември 2006 10:03
Е, как няма да помогнат-може с "приятелски"огън да е , но "интернационалния дълг" ще се изпълни,
06 Декември 2006 10:10
Драги Джимо. НАТО ще преглътне разделението на България без проблеми. Още повече, че ще стане без военни действия. Е, ако влезе някоя и друга военна част за защита на някои райони от изтребване на малцинствата, Турция може и да си изкара някой упрек.
А Параграфа е прав. Кой е луд да позволява на европейците легализирането на екстази при такъв процъфтяващ американски бизнес с наркопроизводителите в Афганистан?
А Джимо трябва да внимава. По-рано беше по-осторожен. Така може да го понамразят български властвуващи и ЦРУ.
06 Декември 2006 10:19
"духи", не зная дали в смисъл на "парфюм" или "духове"

При ударение на "у" е духове, а на "и"-парфюм.
Апропо по телевизията сички говорат, че миротворчеството в Афганистан, Ирак и другаде може да успее само съвместно с мерки за техния икономически растеж. Инак остава на ниво "стражари и апаши"
06 Декември 2006 10:53
ЧФ,
"подтвердились сведения о том, что незадолго до смерти Литвиненко принял ислам. Отец покойного экс-агента, Вальтер Литвиненко сообщил британским СМИ, что тело его сына будет захоронено в запечатанном гробу на мусульманском кладбище в одном из пригородов Лондона." (gazeta.ru)
06 Декември 2006 11:06
США, похоже, считают своих союзников дураками
Вот сейчас, как известно, американцы собираются размешать в Польше средства слежения и перехвата в рамках системы ПРО. Знаете, какой ответ теперь они придумали? «А это происходит не в рамках НАТО, а в рамках двусторонних американо-польских, американо-чешских и американо-румынских отношений…, а НАТО тут вообще ни при чем». Обратите внимание, сначала принимают эти страны в НАТО, а потом на двусторонней основе развертывают здесь силы американской ПРО. Такое впечатление, что США считают своих союзников дураками. При том что размещение американской системы ПРО в этих странах, без сомнения, нарушает сложившийся геостратегический баланс сил в мире. Характерный пример - из структуры, которая отвечает за обеспечение национальной безопасности НАТО, все больше превращается в военно-политический блок, членство в котором представляет риск для его участников. Опасность быть вовлеченными во внешнеполитические авантюры США и, в частности, в их «разборки» с исламским миром. Кстати говоря, участие в Североатлантическом альянсе становится все более обременительным и с экономической точки зрения. Так, перед своим отлетом в Ригу на саммит НАТО Буш откровенно признался, что он едет за деньгами и будет настаивать на увеличении членами Альянса своих расходов на оборону (в настоящий момент они в среднем составляют 3, 7% от валового внутреннего продукта). Так вот мало того что входящие в блок НАТО страны являются исправными поставщиками «пушечного мяса» для США, они еще будут из кармана собственных налогоплательщиков оплачивать непомерные военно-политические амбиции США. Причем ладно бы эти средства шли на поддержку оборонно-промышленных комплексов этих стран. Известно, что все они пойдут на военный госзаказ в США, где расположено большинство военных производств НАТО. И это еще раз подтверждает ту мысль, что бесплатный «пикник на лужайке» давно закончился. К сожалению, элиты европейских стран за последние несколько десятилетий не научились мыслить стратегически


Натиснете тук


Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума

Редактирано от - bot на 06/12/2006 г/ 11:15:58

06 Декември 2006 11:22
Чичо Фичо,
Ако те слуша човек или чете, ще каже, че Джимо е написал куп глупости.
Пропуснал си едно обвинение към Джимо. Че статията му може би според теб е платена от наркобароните, щото да им се отпуши бизнеса с дрога.
Апропо не виждам от къде дедуцира иронията си за Русия, със сигурност не е от статията на Джимо обаче. Щото не виждам да е застъпвал тезата, че трябва да се откажем от НАТО и да се върнем в обятията на Русия. Но ... на щастливите от безплатното ползване от САЩ на нашите военни бази малоумници като теб, явно им е по-важно щастието от присъствието на "приятелите" им от колкото да се гледа обективно. Ливанците бяха много щастливи някога от (някои го наричат окупация) присъствието на Сирия, аз още преди 10 години знаех някой, който плюеше Сирия, макар бидейки ливанец, а днес вече и гласно ливанците обвиняват Сирия и искат да махнат президента си, щото май го имат за просирийско продажно ливанско чичофиче.
Това че Джимо е отправил критики към ефективността на НАТО не означава, нищо друго освен това, че НАТО има кусури и то големи.
Спекулациите му, дали ще ни защити за мен не са толкова дали ще ни защити, а колко ни струва всичко това. Мен ако питаш, ти и хора като теб унищожихте логиката в държавността в България и насадихте една нова "любов" към новия голям брат. Този път САЩ. Такива псевдоинтелектуалци като теб преди 50 години са били в основата на "брака" ни със СССР, а днес залитвате в другата крайност. Вие не можете да гледате нашите национални интереси, поради простата причина, че нямате никога собствено мнение и достойнство. Неслучайно си останал да живееш в САЩ след импотентната ти кариера на бг-дипломат. Хора като теб закопаваха и продължават да го правя - държавата ни. Вие не знаете стойността на парите, които подарявате на насадените от вас "големи братя" защото не ги изкарвате с ръце и пот, защото просто не можете и да се трудите, също като сегашния ни мин. пред. без трудова книжка. Аман от високомерни политикани като теб!
Я ни разкажи сега пак за евреите в САЩ или за фераритата по 5-то авеню.
Разбира се, че ще сме съюзник на тези, които са достойни за съюзничеството ни, но те трябва да си го заслужават, а не глупаци като теб да харизват данъците ни от неграмотността си.
06 Декември 2006 11:27
И още малко за бъдещето на НАТО и ЕС:
.........
Вы представляете себе смелого грузинского солдата, точно так же, как и румынского солдата? Когда был Советский Союз, НАТО представлялось, как железный кулак, направленный точно на цель. Когда появились новые члены, не самые лучшие, тут уже получилась пятерня, где каждый палец представляет себя кулаком. Поэтому с точки зрения военной я не вижу каких-то трагических моментов для нас, потому что качество вступающих в НАТО будет все хуже и хуже. Страны Восточной Европы и будущие республики Советского Союза просто проедят НАТО. Это так же, как и вступление в ЕС. Сначала принимают в ЕС, а потом за голову берутся, что с ними делать?.....

За пореден път в своята история България прави много груба грешка, която ако навреме не се поправи, сега се рискува да доведе до изчезването на страната-явно целта на управленците е тая........
[/b]
06 Декември 2006 11:30
Само за климатиците се е объркал Джимо, иначе всичко е ок
06 Декември 2006 11:39
Некой експертин мое ли да обясни що България требва да ходи там, където Гърция не ще?! Поради какви висши и непонятни причини требва да се случва такова нещо?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД