:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 556
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Спорът Гор-Буш във Върховния съд

Снимка: Ройтерс
Върховният съд на САЩ изслуша вчера аргументите на адвокатите на претендентите за президентския пост Джордж Буш-младши и Ал Гор в спора им за резултатите от вота, който забави избора на държавен глава на най-могъщата страна.

Адвокатът на Гор Лорънс Трайб прикани съдиите да вземат решение, с което да удължат крайния срок за обявяване на окончателните резултати, така че в тях да бъдат включени ръчно преброените бюлетини във Флорида. Трайб твърди също, че Върховният съд на Флорида е действал съобразно конституцията, като е удължил срока с 12 дни, и възраженията на Буш трябва да бъдат отхвърлени, тъй като обосновката им е слаба.

Ако в края на краищата Гор загуби изборите, демократите в Конгреса няма да тъгуват дълго, пише в. "Файненшъл таймс". При един републикански президент те ще видят възможности за нови политически придобивки в следващия изборен цикъл, чиято кулминация ще е при изборите през 2002 г., отбелязва изданието.

Основната цел на демократите за разлика от тази на Ал Гор е да увеличат спечелените тази година нови места в Сената и Камарата на представителите и - евентуално - да получат контрол над целия Конгрес. Те естествено биха предпочели Гор да е победителят в изборите, но далеч не са отчаяни от възможността да работят с Джордж Буш, ако той се настани в Белия дом. Очакванията им са той да има трудности да управлява с такъв Конгрес, в който силите са равностойни. А това прави тяхната задача значително по-лесна, посочва "Файненшъл таймс".
494
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД