:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 529
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Ширак и Шрьодер ще умуват днес в Хановер за Ница

Швеция е за еврокомисар от всяка членка

Липса на консенсус по реформите в ЕС
Шведският премиер Йоран Першон е против идеята броят на членовете на Европейската комисия да се ограничи и смята, че всяка новоприета държава има право на свой комисар - поне до разширяването на ЕС до 27 страни-членки, предаде АФП. Спорът около бройката на комисарите е основният проблем, за който се смята, че може да провали планираната от 7 до 9 декември среща на ЕС на върха в Ница по реформите в съюза.

"Нашата позиция е "по един комисар на държава", посочи Першон пред френския в. "Еко". "Дори онези, които искат комисия в съкратен състав, признават, че може да се изчака страните-членки да станат 27, за да го решат", смята премиерът на Швеция, която ще е следващата председателка на ЕС.

Настоящата председателка - Франция, държи броят на комисарите да бъде ограничен. На сондирането на мнения по въпроса бе посветена и обиколката на френския президент Жак Ширак из европейските страни. Той обаче така и не успя да убеди Португалия, която също държи всяка страна да има свой комисар, да промени позицията си. Проблемите пред форума в Ница ще са тема и на планираната за днес среща в Хановер между Ширак и германския канцлер Герхард Шрьодер.

Ако членките на ЕС не се споразумеят по реформите, това ще обезкуражи кандидатките за членство, тъй като съюзът няма да е готов да приеме най-напредналите на 1 януари 2003 г., както бе обещал, сочи Ройтерс.
588
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД