:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 296
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Къде изчезна политиката?

Ивайло Дичев
Най-удивителното развитие в процеса на интегрирането ни в ЕС беше разпадането на обществото на корпоративни интереси. Не че преди е имало особени национални цели, но поне на нивото на публичното говорене си даваха труда да политизират, т.е. да говорят от името на общото благо. И, разбира се, самият ЕС беше една мегацел, съчетал по един абсурден начин това, че ще ни "признаят" идентичността, с бюрократичното затваряне на глави и отчитане на напредък.

Няма нищо по-нормално от това в демокрацията всяка корпорация да се бори за себе си, макар че тоталната липса на визия за цялото - която обикновено задават политическите лидери - идва малко в повече. Така исканията да се вдигнат пенсиите ескалираха от процент и половина (защото пенсионерите умирали и трябвало държавата да действа бързо) докъм една трета от националния доход, което пък скоро предизвика една контракорпоративна реакция: първо да направите нещо с недвижимостите си, защото не само вие нямате полза, но и блокирате икономиката. Такситата тръгнаха от смъртта на своя колега и практически веднага стигнаха до искания за повишаване на тарифите и дори до отмяна на предпазните колани. Срещу тяхното самоволно блокиране на столицата някои граждани обявиха ден на бойкот на такситата.

Но най-удивителната проява на корпоративизма със сигурност е



нашето хиперактивно участие във военни мисии зад граница:



според военния експерт Димитър Йончев един от основните мотиви е, че те са добре заплатени и корпорацията натиска държавата да се ангажира в повече такива участия. Ние си мислим, че Симеон ни е набутал в престъпната иракска война, че БСП предава предизборните си ангажименти, като продължава мисията ни там, обсъждаме драматичните последици за нашите отношения с ислямския свят и континентална Европа, за стабилността на Близкия изток и международното право - а то какво било, просто едни военни гастарбайтери гледат да заработят по няколко хиляди долара!

Някак този начин на съществуване се вписва чудесно в Живковата традиция - защото социализмът, колкото и да се пънеше на идеологически теми, беше едно дълбоко аполитично общество. Има едни очевидни неща, които сякаш са ясни на всички, и който много се прави на интересен, общественото мнение го наказва. Аполитичната политика включва, разбира се, първо борбата с корупцията, която никога не може да бъде спечелена, защото, второ, всичките политици са лоши и следователно политиката трябва да е антиполитическа, да отхвърля партии и идеи, с една дума, да следва здравия народен - разбирай - таблоиден - разум.

Наместо да пробва някакви цялостни баланси на обществените интереси, тя обещава на парче, като идеята за цялост се задава единствено от националните фантасмагории. (Учудвате ли се, че все по-безумни неща научаваме за потентността си, за хановете, за кирилицата?) Идентичността все повече заменя политиката, понеже консенсусът е заменил алтернативите. Впрочем за малкия човек има един избор, който обикновено изразява така: "Накрая ще взема да гласувам за "Атака", пък каквото ще да става". Не че ще го направят толкова много хора - но поне могат да дадат израз на отчаянието си, когато им стане тежко - тая мисъл, че има едно червено копче, едно най-страшно оръжие, което ще прати по дяволите закони, приличие, европейска интеграция, здрав разум. При липса на рационални алтернативи очевидно алтернатива става колективното самоубийство.



Няма ли вече национални политически дилеми,



които да надхвърлят корпоративния хоризонт, от една страна, и националната чест, от друга? И все пак дилеми има - нека припомним някои на политиците, ако им липсват идеи. Какво точно правим в ЕС (отвъд отварянето на 3-и и 4-и блок, което пак влиза в безкрайните, идентичностно-строителни начинания)? Искаме ли Турция или не, искаме ли конституция или не, със или без социални измерения, искаме ли европейска отбрана, или ни стига НАТО, задълбочаване или разширяване на Съюза?

Или вземете икономиката - имаме един от най-ниските данъци общ доход в Европа, който е практически плосък (в горните нива той расте съвсем малко). Няма ли да стане това предмет на дебат, повод за зараждане на някакви леви и десни етатистки критики? Какво ще изберем: екологията или икономическото развитие, туризма или високите технологии, централизиране или децентрализация, частно спонсорство на публичните политики или фискализъм?

Случаят с Либия днес също се превърна в



консенсусен и аполитичен фокус на националното единство:



но той трябва да стане сблъсък на визии за човешки права, отношения с диктаторски режими за начина, по който ще функционира нацията в глобалния свят.

Имам усещането, че липсата на сериозни политически алтернативи е свързана със самозатварянето на политическия елит. Съществуват алтернативи, докато има асансьори за навлизане в обществените дела - заемаш позиция, за да победиш опонента, да те издигнат. Само че е все по-трудно да се влезе днес в политиката отдолу - дори новите формации обикновено рециклират стари муцуни.

Оттук - всеки си кротува на позициите, евентуално спуснати от някоя европартия, лидерите си инсценират медийни изяви, апаратите тихо цъкат на фона. Май всяка смяна на поколенията в тази патриархална страна трябва да е катастрофа. За съжаление и европейските, и местните избори, които се задават през тази година, ще засилват деполитизиращите тенденции: ще гледаме лайфстайл политика, примесена с национални символи и много корпоративен лобизъм. И хората все така ще се суетят около червеното копче.
 18 ноември 1989 г. Протест на пл. "Св.Александър Невски" срещу режима на Тодор Живков - първият голям протестен политически митинг.
Снимки: Борислав Николов
Февруари 2007 г. Пенсионери протестират на площад Св. "Ал. Невски" за по-високи пенсии.
31
3333
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
31
 Видими 
28 Март 2007 01:05
г.н дичев поздравления, безпощадно точно сте показал политиците, стига публична тайна, че няма да променят живота ни
28 Март 2007 02:05
Браво, показал политиците, но най вече е показа ХОРАТА и Манталитета На БЪлгарите СЕГА. Много точно!!!!! Стягайте гащите че ще ви надупчат Г***вете!!!!

hubavo momce ama turce

Редактирано от - pakturcin на 28/3/2007 г/ 05:00:37

28 Март 2007 02:48
/:/ "...защото социализмът, колкото и да се пънеше на идеологически теми, беше едно дълбоко аполитично общество..."
......................................... ......................................... .....................................
Дичев, язък за ученските ти титли!
Политиката, Дичев, е рожба на Идеологията! А Идеологията е рожба на социално-икономически- сиреч, КЛАСОВИ!- интереси!
Значи, естествено е, при наличието на САМО ЕДНИ класови/социално-икономически/ интереси при Социализма, да има САМО една Идеология и САМО една Политика при Социализма! ТОЛКОЗ!
РАЗЛИЧНИ Идеологии и Политики може да има / и има!/ само там, където има различни КЛАСОВИ/социално-икономически /интереси- т.е., при Капитализма!
Друг е въпросът, че днешният ИЗМИСЛЕН български Капитализъм го строят ИЗМИСЛЕНИ български "капиталисти"- поради което и НЯМА Политика, а има политиканстване и има Идеолигии, но са само за КАМУФЛАЖ на ДемоОГРАБВАцията и ДемоОСРАцията днес в България! КАЗАХ!
28 Март 2007 04:59
Там, където политиката е рожба на идеологията, прогреса е временно изключение. На други по-добри места е рожба на икономиката и на интереса на гражданите. На трети - на интереса на корпорациите.
*
При социализма има 3 класи - комуняги, поданици и врагове. Комунягите се разпореждат със средствата за производство, държавните ресурси /без формално да ги притежават/ и с известни условности и с личното имущество на останалите. Властта и наглостта се предават по наследство. Поданиците се делят на 2 - едните се надяват да станат комуняги поради което са силно политизирани. Другите се правят на аполитични, защото ги е страх да се обадят и същевременно не са загубили човешкото у себе си да застанат явно на страната на лъжата и лицемерието. Измежду тях комунягите определят враговете. Наличието на врагове е решителен елемент от структурата, без което системата е нестабилна поради незадоволени страсти на политизираната част от поданиците.
*
След разпадането, от комунягите и политизираните слоеве се пръкват демосратите, бандитите и всякаква измет. Останалите след кратка еуфория се връщат в обичайното си аполитично състояние или формират Атака с цел да мъстят. Не че нямат основания, но рискуват ако победят измежду тях да се пръкнат комунягите от следващия цикъл който вече наднича зад ъгъла.
28 Март 2007 05:34
Пара , много бързо забрави " Всяка кокошка - бомбардировач, всяко яйце - бомба върху главата на империализма ". То и секс нямаше при комунизма , както се изцепи навремето една съветска другарка на телемоста Москва - Ню Йорк. Аз туй за секса мога да го потвърдя : Никакъв секс нямаше , ами си беше живо е.ане. Без грам идеология.
28 Март 2007 06:06
Няма политика и няма политици, щото всички ходят на спявка в американското посолство.А ако някой не знае кой управлява в Америка, да прочете топ-листата на Форбс.
И не дай си Боже някой да се опъне като Сидеров, лайнометите почват канонада, случки по магистралите, граждански дела и пр.целия арсенал от демократични средства.
Спомних си едно изказване на Берон, когато беще председател на СДС и кандидат за премиер, не се вслушал в съветат на това посолство и набързо отиде зад кулисите.Та за това става дума.
Затова и токова години няма референдум за каквото и да е.
28 Март 2007 07:14
Политика имаше до 2001г., когато комунягите решиха че, "двуполюсния модел е вреден за страната", а "прехода е свършил, а с него и политическото противопоставяне" и я унищожиха чрез медиите си, "царя" и чрез разбиване на СДС, която беше станала истинска заплаха за тях. Хората забиха напълно и още не са се оправили. Създадоха си мноого удобна(и вредна за обществото) аполитична среда за крадене и изпълняване на руски интереси.
28 Март 2007 07:15
Най-удивителното развитие в процеса на интегрирането ни в ЕС беше разпадането на обществото на корпоративни интересибе...
Абе, как може да се пише така некадърно. Може да се е разпаднало едно облщество под влияние на някакви фактори, в случая корпоративни интереси, но да се разпадне на интереси, не виждам как става.
Прожсто предлагам този Дичев ли Гичев ли повече да не драска тук.
28 Март 2007 07:50
Това, че не виждаш, се дължи най-малко на две групи причини. И едната от тях със сигурност не е в Дичев.
Статията е за президенти. Особено за такива, които непосредствено след преизбирането си, са заявили, че ще насочат действията си към динамично развитие на цялото. Авторът е задал и темите, и дилемите на обещаните национални дискусии, в които освен учени би трябвало да участват и политическите партии. Така, поне за следващите избори хората ще имат ясен поглед върху вариантите си за политически избор.
ПП Мисля, че заглавието на материала би могло да звучи и по-провокативно. Например - "Къде се скри политиката?"
28 Март 2007 07:59
Бива, бива, на първо четене ми хареса.
После ше прочета пак и все ше се намери някой кусур до края на деня.
28 Март 2007 09:12
Прочетох снимката на фотографина Борислав.^Групов портрет на пенсионери^.Ачколсун.Какво неовяхващо интелектуално излъчване, какви само душевни висини.Какво швейцарско бъдеще ни се задава.Браво на Борислав!Великолепно!
28 Март 2007 09:13
javascript:emoticon(' ')
javascript:emoticon(' ')

28 Март 2007 09:56
Един от ефектите на Представителната "Демокрация" в реалният й съществуващ вид е разпада на обществото на ГРУПИ по интереси. Всяка група брани според ресурсите които владее, интереса си. Този ефект - тенденция е доведен ДО КРАЙНОСТ в САЩ там чудесно може да се наблюдава ...
.
Затова и "поповете" наричат съвременната "Демо-Крацията" -->> ДЕМОНО-КРАЦИЯ --- тоест "Управление на Демоните" ( извинявам се ако някой се чувства подценен )
.
Ако някой направи забележка за патриотизма на "Американската Нация" бих отговорил следното: Това е ФАЛШИВА ФАСАДА изградена и крепена чрез-
Пропагандата, Размахване на "ЗАПЛАХИ" за националната сигурност на САЩ, Дрънкането на Оръжие, и РЕАЛНИ ВОЙНИТЕ за Икономически и Геополитически Интереси. При първата пукнатина на военната мощ ИЛИ финансова мощ ( да не се бърка с икономическа ) ще се разбере че е ФАСАДА ...
28 Март 2007 09:57
Поздравления на автора! Само изводът накрая е непълен. И. Дичев намира причината за аполитичността в т.нар. политическа класа. А главната причина е в т.нар. народ. Българинът е социален олигофрен, казваше един познат емигрант преди време. И беше много прав. Българите, поне на този етап от развитието/падението си, не могат да се самоорганизират. Не могат да живеят заедно, в социум. Виждат проблемите (само не и проблемите в себе си, естествено..), но са пасивни сеирджии. Голяма част от свестните хора са или емигрирали, или са се отдръпнали в отвращение, т.е. виртуално емигрирали. Останалите са или динозаври комунисти, или таблоидо-чалгаджии, демек атакаджии.
.
Всеки народ си заслужава съдбата, това е добре известно. Печалната съдба на БГ не е нещо, дошло от петото измерение или от световния заговор срещу БГ или от политическата класа, а идва непосредствено от невежеството и социалната олигофрения на широките народни маси.
28 Март 2007 10:39
Мерзавска статийка. Както обикновено. Никаква политика по отношение на Бг и българите не се формира тук. Не ни управляват българи, а предатели, главно йодеи и потурнаци. Нищо не зависи от избирателите, нищо не зависи от членската партийна маса. На USrael са му нужни именно такива колониални администратори, които са мразени от населението и затова максимално изпълнителни. Който все пак реши да ходи да гласува, той реално разполага само с протостен вот в полза на Атака. Ако не бяха подставили за неин водач Пиздеров, а начело стоеше читав националист, продажната антибългарска сган щеше да бъде пометена от властта.
Целите, които са поставени в мерзкото четиво, са лъжовни, вредни или само безполезни за нацията и нейната разгромена държава.
28 Март 2007 10:43
Аполитичността на хората се дължи на НЕВЪЗМОЖНОСТТА да се решат проблемите им в рамките на системата, Както е видно всеки ден демосрацията е начин на управление на управляващата класа единствено в неин интерес и против интереса и желанията на масите, Но тъй като са мнозинство/масите/при това бедно, то е опасно да не се превърне както се казва в политологията на побеснялото СТАДО, Е, затова пък е измислена т, н, манипулация та на челяка да му стане правилно обяснено, , Както се казва -дръж го в мъгла , та да му е ясно, Ще го излъжат няколко пъти , но не могат вечно, И той става аполитичен, Не му пука , пък ако и целия свят да се затрие, Но така той също е опасен, Защото е съчката , която се прибавя към кладата , която може да изпепели всичко, Затова и отношението е като към потенциална съчка-най-добре е да я няма, Няма го човека-няма го проблема/проблемите/, И затова е такова отношението към стари, млади, болни, сакати и въобще безпомощни, А серсеми да им работят винаги ще намерят-ако ще и от Бангладеш, Ама няма да я има родната , мила България-че тя им я последния кахър,
Харесаха ми снимките, Алюзията е ясна-ако я нямаше първата , нямаше да я има и втората, Изводът-ако кучето ти не знае за какво да лае и хапе, само вкарва вълка в кошарата,
28 Март 2007 11:18
Нашата така наречена демокрация се "управлява" единствено с плач по медиите. Институциите се спотайват и скатават от работа, за която им плащаме, и спъват всяка работа докато не им се бутне рушвет. Това е моделът за работа. А гражданското ни общество се проявява, пак тихичко скатано, като не си плаща парното (само 12% плащали), чакайки някакво чудо да се случи с Вальо Топлото. Но вече се видя, че и с плач по медиите, проблемът с боклука не може да се реши. Толкова си можем.
28 Март 2007 11:21
Не знам дали е изчезнала политиката, но икономиката никаква я няма. Докато българското общество (не без помощта на журналистите и медиите) се е заело с безкрайни самоанализи на груповата си психика и безплодни спорове, чеше си езика с второстепенни и маловажни въпроси, другите държави действат. Чужди компании инвестират в Румъния, вече и маргаринът "Калиакра" ще се произвежда там.
Вместо обществените дискусии да се насочат към привличане на инвестиции и осигуряване на квалифицирани работници и специалисти, медиите дни наред се занимават със заплати в държавния сектор, надбавки, пенсии и др., все неща, които са следствие на икономиката, т.е. отново слагаме каруцата пред коня.
28 Март 2007 12:19
Има –няма 200 години , най много увеличени със 100 , това е периода на новото развитие , на новите общества.
Какъв мъничък исторически период и какви грандиозни промени.
14 милиона коне , 24 милиона вола , още няколко по толкова роби , това представляват , , живите бактерии” на енергията в ЕвропаТА , на едно вмирисано и разкапано общество просъществувало 19 века.Общество на касти и класи , на тъпа и гадна аристокрация , духовенство , войни , илоти , крепостни селяни , роби , коне и волове.Това е състава на казана в който се угоявали кастите.
Поглеждаш и виждаш , какво е сътворил интелекта освободен от скотският интелект вилнял 19 века?
----
Дори и това е ръст-в мисленето , на скотският интелект?
Цяли корпорации го правят велик и неповторим , от пенсионери , таксаджии , корпорации които ще натиснат червеният бутон, опасни корпорации на натискателите на бутончето , някакви олигофрени.Нищо ново.Имитация на интелекта в рамките на макроманията и метаманията, на душевно болните мании.Днешните атомни социални инженери вече са надскочили машинките , винчетата, гайките.До нивото на верижната реакция са се издигнали.Човекът е някакво атомче.Те го избъзикват и то започва да се влива в улейчета , хранопроводи и тръбопроводи на политиката, охранващи елитите , първо- хората , свръх хората , божествата.Но виждате ли има и критични ситуации , критични маси , от корпорации от пенсионери , алчни безморални???Получава се критична маса и автоматично червеното бутонче щтраква.И какво се получава.Помита целият този скотски интелект.Колко хубаво ще бъде , този път бълнуванията им да се сбъднат , за да разберат какво значи корпорация на гладни пенсионери излез нали на припек , от които са им затлъстели-най малко мозъците?

Редактирано от - хунвейбин на 28/3/2007 г/ 12:48:21

28 Март 2007 13:15
Още малко търпение за господата т.н.политици - измрат ли пенсионерите, ще настъпи и окончателния край на политиката. Няма кой да гласува, няма да има партийни членове, на младите отдавна не им пука ни за партии, ни за идеологии /като заслугата за това е на самите партии/. При тази вече 18 годишна мизерия стигнахме само до там да си осигурим оцеляването, т.е. да не пукнем. И това се случи въпреки партиите и демокрацията. Сега следва да си осигурим някакво що годе прилично съществуване, но отново в борба с партиите, които всячески се опитват да задържат съществуването ни до безропотно оцеляване. При тези обстоятелства политиката в България ще заприличва все повече на Тайно общество за избрани.
28 Март 2007 13:30
Авторе ,
Твоите "тенденции на деполитизиране" , са проявите на разпад в Структурата на политическата ни система ... А "колективните самоубийства" , изразяват реакцията към този процес , като "обществено поведение" на разединените части ... Обществото ни , като губи "идентичност" , допуска групите в него само да имитират "неговото" разбиране за единение ...

* * *
По-важното е , че политиката не "изчезва" ... Тя се връща в "състояние на преформиране" , за да придобие реалното си съответствие с вече "преформираното" общество ... Дичев , като стигне реалната си идентичност , едва тогава многострадалното ни общество ще добие статуса си на "оцеляващ" Суверен , ще рече , съхранявайки своята цялостност , да формулира и постига политически цели в себе си ... Ха сега , ти обясни Целта на "колективните ни самоубийства" днес ...

28 Март 2007 15:05
ако държавата ни е кораб обещано плуващ към щастландия политиците визионери го виждат най.първи, в мъгла и без вятър в платната развиват собствен артистизъм, общуваме си, изкуството да водиш е под....естетичен контрол, а политиката.... изчезна, като щастландията
28 Март 2007 15:28
Националистите ще имат най-голямо представителство в шотландския парламент, сочи проучване
28 март 2007 | Агенция "Фокус"
...................
Натиснете тук
28 Март 2007 15:41
Къде изчезна това, къде изчезна онова, за това пита и тая голема банда:
Натиснете тук

28 Март 2007 17:41
Мисля, че статията като проблематика има общо с друга публикация от събота - за представителността и прозрачността, но погледната от противоположната страна- на партиите.Автора добре е посочил приоритетите, които биха раздвижили партиите и преодоляли аполитичността на българина.От друга страна същите са и доста трудни и непопулярни за партиите, предвид времето за разрешаване и мъглявия положителен изход.
Партиите предпочитат да "яхат"и правят политика с проблеми даващи бърз и видим резултат, с което се печелят повече избирателни гласове.Това води до аполитичност на хората, защото не виждат нищо да "мърда"от статуквото в момента.И затова и мечтаното добро, ако че не е реално, обещавано от дадена партия се вижда като спасение.
И за голямо съжаление на политическия хоризонт в скоро време няма да има слънце , както за партии, така и за избиратели.
28 Март 2007 17:41
Умен, по- умен, най- умен -Иваили Дичев.
"Така исканията да се вдигнат пенсиите ескалираха от процент и половина (защото пенсионерите УМИРАЛИ и трябвало държавата да действа бързо) докъм една трета от националния доход, което пък скоро предизвика една контракорпоративна реакция: първо да НАПРАВИТЕ нещо с недвижимостите си, защото не само вие нямате полза, но и БЛОКИРАТЕ икономиката. "
МНОГО СИ УМЕН БЕ ИВАИЛО, ВСЯКА ТВОЯ ДУМА Е ИСТИНСКИ ШЕДЬОВЪР, АБСОЛЮТЕН БИСЕР. Трябваше само да добавиш тези пенсионери да си ПОДАРЯТ имотите на държавата и да умират още по бързо. Нали се навъди цяла армия от мръсници. Един си внася двадесет годишна мръвка, друг отровни фъстъци, трети ти предлага ракийка силно отровна. Министърът на земеделието раздава народни пари на свои хора и НЯМА, АМА НЯМА никаква адекватна реакция. Тръгнали да съдят потърпевшия, кандидата за президент. Какви времена. какво падение. Само ние останахме в " коалицията на доброволците" ЗА СРАМ И ПОЗОР НА ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА.

28 Март 2007 18:28
Този път Дичев ми се понрави. Е, не е идеално, но проблемът е много точно поставен. А именно - защо изчезна политиката от живота ни? И остана едната икономика на оцеляването. Политика не е само дъвченето на пртии и политикани, политика означава начин на действие. Има политика в любовта, има в икономиката, има фирмена политика.
А отговорът е именно в хората. Които изведнъж изтрезняха и разбраха, че играта на думи не е политика. И че у нас такава няма. Не, не са виновни пенсионерите за това. те просто се събудиха и поискаха своето, отработеното. На което им се отговаря пак икономически - ами няма пък! Пари няма. Политика е перспектива, политиката е план, политиката е приложение на програма в реалността. У нас подобни няма.
Иначе щеше да има политика на приоритетите. Кое е по-важно - нови чиновници, безплатен софтуер за домашните им компютри, PR акции или децата на България, възрастните и болните, младите хора?
Затова няма вече политика. Има жестока реалност. В която на политиците е отредено място нейде на деветата дупка. Макар скоро да може да ги заврат и в миша такава.
28 Март 2007 19:06
Western е обобщил много точно, и за съжаление е напълно прав.
28 Март 2007 20:02
Засъжаление, е пълен идиот
28 Март 2007 20:18
Фабиан,
28 Март 2007 21:07

Политиката е функция на жизнения стандарт - единственото нещо, което интересува широките народни маси.
Политиката е право, привилегия и занимание на богатите, заможните, на управляващите, на онази малка част от африканското ни общество, което тъне в разкош, чалга и простащина.
Политиката е нещо, което в Швейцария е почти непознато, защото когато имаш сносен, европейски, цивилизован начин на живот, когато държавата ти се ръководи от национално отговорни люде, тогава проблемите ти са други, имат човешко измерение - къща за децата ти, автомобил, култура, красив бит, екзотични почивки, състрадание и грижа за ближния.
Политика в България - вече 129 години - значи омраза, прекършени човешки съдби, неправда, тихи граждански войни, разгул на лумпените, средство за далавера, магарешки инат, агресия и смърт за опонентите.
Стига толкова! Искаме стандарта на живот, който да сложи край на този кошмар!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД