:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 229
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Касата призна, че талоните за изследвания не стигат

Сривове с лимитите за безплатни медицински изследвания има, защото броят на лабораториите и лекарските кабинети расте главоломно, обяви доц. Евгения Делчева, шеф на отдел "Финансови анализи и прогнози" в здравната каса. Тя призна, че през април и май в София хората можели само през няколко дни в месеца да се доредят до безплатни услуги.

За няколко месеца се появили 25 нови лаборатории, като всички от тях договаряли с РЗОК безплатни изследвания. Така на всяка лаборатория се падали по-малко талони и те свършвали за дни, оправда се доц. Делчева.

Ситуацията сега е чрезвичайна, но през следващите месеци нещата ще се оправят, обеща Делчева. Ако кризата продължава, касата щяла да отпусне още пари за изследвания от резерва си.

Близо 6 млн. талона за направление към специалист ще отпусне тази година касата, каза още Делчева. Пациенти и лекари твърдят, че джипитата разполагат с твърде малко направления и затова отказват да пращат пациентите на специалист.

Талоните са 2 вида - за първични и за вторични прегледи. За първичните касата дава на специалистите по 8 лв., а за вторичните - 4 лв.
618
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД