:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 229
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Осигуровките по професии ще са различни по региони

Минималните осигуровки по професии, които правителството иска да въведе от догодина, ще са различни за отделните региони в страната, научи в. "Сега". Прагът за всеки регион ще бъде умножават по определен коефициент в зависимост от средните доходи там. Експертите на Националния осигурителен институт подготвиха праговете до 10 май, както поиска социалната министърка Лидия Шулева, но по нейна молба те ще бъдат представени първо на работодателите и синдикатите и чак тогава оповестени. Това ще стане след завръщането на министърката от САЩ и Испания.

Очаква се до края на този месец НОИ да е готов и с бележките за вноските на всички българи, които са осигурявани през последните 2 г., и да им ги прати по пощата. Те трябваше да бъдат разпратени още през март, но фирмите-изпълнители на поръчката са имали проблеми с техниката и затова процедурата се е забавила. Такива писма НОИ ще изпрати до около 5 млн. души. Ще бъдат обхванати и хора, които са били осигурявани за 2000 и 2001 г., дори и само по 1-2 месеца.

От бележката всеки ще разбере дали работодателят му въобще го осигурява и върху каква сума. Според експертите от НОИ много българи ще бъдат неприятно изненадани от информацията.
580
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД