:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 528
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Болни от фенилкетонурия деца гладуват

От 14 дни над 50 деца, болни от фенилкетонурия, гладуват, съобщи Томислав Дуцов, председател на сдружението на родителите на болни деца. От 1 май аптеката, която досега ги снабдявала с диетичните храни, е затворена. Новата аптека, която трябва да ги снабдява, е в инвентаризация.

Фенилкетонурията е наследствено заболяване на обмяната на веществата, при което приетите белтъчини не се разграждат. Единствената храна за болните деца е синтетично мляко и брашно. Вече 8 години водим борби. В началото се борехме с Министерството на здравеопазването, сега със здравната каса, но няма никакъв отговор, каза още Дуцов.

В момента здравната каса поема изцяло 4 от деветте броя лечебни храни. Два от тези продукта са нови на пазара. Изписването им обаче налага клиничен опит, който лекарите още не притежават. При смяна на храните може да има както вкусова непоносимост, така и алергии, е мнението на лекарите.
2230
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД