:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 436,964,931
Активни 123
Страници 10,589
За един ден 1,302,066

Ега ти ремонтът...

Въпреки двумесечното мотаене тройната коалиция не събра смелост за по-значими промени в кабинета, нито роди свежи идеи за управлението. Затова и ефект от последното разместване на пешките няма да има
Петьо Цеков
Какъв друг коментар на одобрените от политическия съвет на тройната коалиция промени в правителството може да има освен: "Е, това ли ви бяха промените"?

Веднага след първите евроизбори премиерът Станишев сам заговори за необходимостта от смени в персоналния състав на кабинета, които да дойдат след здрав анализ на управлението и формулиране на нови цели и политики. Сега, близо 2 месеца по-късно, разбираме, че промените се затварят в личностите на двама министри, които на всичкото отгоре сами и отдавна подадоха оставки. Овчаров - под лек натиск, Петканов - по желание. Както и да гледаме на промените, това не са идеи на тройната коалиция за промени в правителството - това са идеи на двама души да напуснат правителството. След два месеца мислене планината роди Петър Димитров и Миглена Тачева.

Това са промените, други няма.Другите министри ще спят спокойнопоне до края на годината, когато някой ще се присети да формулира нови цели и политики на базата на резултатите от местните избори. Те очевидно засега получават изключително висок кредит на доверие от началниците си - и Даниел Вълчев, когото царят нашамароса по партийному, и Джевдет Чакъров, който не можа да опази една планина, и Радослав Гайдарски, който очевидно не може да се справи с една болница...

Очакванията бяха други. Не само медийните. След изборите имаше доста широк обществен дебат, който ясно формулира необходимостта от структурни и персонални промени в кабинета. Станишев се съгласи с тази оценка. Той е човекът, който обяснява през последните седмици, че е съвсем нормално да се сменят играчите по средата на мандата. Доган пък казваше, че оставките на Петканов и Овчаров са само "едно сравнително добро начало", че "това не са окончателните промени" и че "волята е реална,промените няма да са камуфлажни".Обществената оценка бе ясна. Никой не очакваше поголовна сеч - коалицията наистина спечели доста гласове на изборите, но сериозни промени трябваше да има. По въпроса се изказаха и висшите партийни форуми - конгресите на БСП и НДСВ. И накрая - нищо. Който подал оставка - подал, останалите са окей.

Ясно е как ще продължи реформата и на ниво зам.-министри - ще има 5 нови - на местата на разкараните от премиера Корнелия Нинова и Делян Пеевски и на подалите оставки - Георги Кадиев, Ана Караиванова, Ина Килева.

Освен повърхностните промени и мудността, с която бяха предприети те, прави впечатлениетоталното отсъствие на ДПС от реформата на кабинета.Очевидно е, че Доган схваща министрите си като изключително успешни. На какво се базира тази оценка не е много ясно. Едва ли е резултат от общественото доверие - всичките му пратеници в кабинета са в дъното на всички възможни рейтинги, а няма ден, в който медиите да не опишат подробно пробойните в работата им. Едва ли е и резултат от евроизборите - успехът там бе плод на ниската избирателна активност. Може би критерият е личната преданост на министрите към Сокола, която широката публика може само да гадае как се измерва.

Интересен бе и начинът, по който СимеонСакскобургготски финализира конгресната кризав НДСВ. Без да броим Петканов, в края на краищата царят не отстрани нито един жълт министър, въпреки че всички те бяха борци срещу опита му да наложи Милен Велчев за вицецар. Симеон ги нахока, унижи ги, но не ги смени. От цялото упражнение изгоря единствено Антон Станков, който напусна съда, за да стане партиен лидер, но не стана такъв и не се върна в съдебното министерство. Падна от няколко стола на земята.

Странният начин за управление на държавата - важните решения се взимат не от премиера, а от трима души - докараха нещата дотам, че Сергей Станишев ще назначи на важния пост - министър на правосъдието,човек, когото въобще не познава -бившия зам.-министър и председател на съвета на директорите на "Слънчев бряг" АД Меглена Тачева.

Странните личностни отношения, които царят в БСП напоследък, пък докараха нещата дотам, че за министър на икономиката и енергетиката ще бъде назначен виден теоретик, който няма никакво отношение към реалния бизнес - Петър Димитров. Безкомпромисен партиец, депутат с 4 мандата, автор на последните икономически идеи, които БСП лансира преди месец. Той е човекът, който поиска да се въведе плосък данък, той застъпваше идеята държавните болници да останат само 33 и целият ресурс да се насочи към тях, за да станат "златни". Той предложи да се въведе данък "богатство" - идея, която отстрани изглежда тежко популистка, но изречена от другаря Димитров звучи нормално като изгрева и залеза. Човекът винаги така е мислел - по социалистически. Интересно ще бъдекак новият министър ще се бори за идеите сиВ края на краищата май няма да се въведе десятък, въпреки че Петър Димитров нагледно обясняваше, че при намаляване на данъците, но запазване на скалата държавната хазна ще загуби.

Двумесечните напъни на Съвета на коалицията да реши и други кардинални въпроси не родиха нищо. Станишев, Доган и царят дори не разглеждаха актуалния въпрос за борбата срещу престъпността. Вярно е, че този въпрос винаги е актуален, но около покушението срещу Манол Велев тримата можеха да излязат с конкретни инициативи. Станишев се скара на бандитите от телевизора, като провидя, че мафията му давала знаци като клатела кабинета. Другите двама лидери въобще не коментираха стрелбите. МВР шефът, както винаги, се измъкна по терлици.

Тройката не коментира кризата в НСО. Тя изобщо не се занимава с проблеми като избирателния закон, който е на път да взриви за пореден път отношенията в коалицията. Вълната от протести също не бе обсъдена детайлно, по сектори, а генерално бе взето решението, че заплатите просто няма да бъдат увеличавани извън заложения 10-процентен ръст в бюджетния сектор от 1 юли. Въпреки това категорично и крайно решение, тримата лидери очевидно са си дали сметка, че обсадата на стачниците става все по-плътна и по-организирана, затова приеха и допълнително решение - за провеждането на оперативно заседание на Министерския съвет съвместно с политическите ръководства на БСП, НДСВ и ДПС (боже, какъв формат!), на което ще се бистри бюджета за 2008 г. Вероятно тогава ще бъде обещано ново, несимволично покачване на доходите.

Срещата на председателския съвет отново напомни за тежките отношения не само между трите партии във властта, но и вътре в самите партии.Нежеланието на Румен Петковда се раздели с Националната служба "Сигурност", която заедно с Финансовото и Военното вътрешно разузнаване би трябвало да влезе в новата национална агенция "Сигурност", очевидно е доста по-голямо от партийната дисциплина, след като МВР шефът е решил да поспори с премиера по темата пред очите на Доган и Сакскобургготски. Стартът на агенцията ще бъде отложен (пирова победа за Петков), но до края на годината все пак ще бъде реализиран във вида, предложен от премиера.

По последната идея на премиера - да се създаде държавна агенция за горите, очевидно има решение на тройната коалиция, но какво е то ще научим друг път. Такава агенция ще има, тя ще бъде дадена за стопанисване на БСП, но кой точно ще я ръководи не се знае. А и изглежда не е толкова важно. Важното е в случая, че въпреки двумесечното мотаене управляващата коалиция не можа да отговори на нито едно от очакванията на обществото - ремонтът е разочароващ, идеи за нови политики липсват, а волята за промяна остава в плен на вечното 8:5:3. Затова и ефект няма да има.Други статии от автора -

http://petyotsekov.dir.bg
СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Станишев очевидно е обречен да ръководи хора, които въобще не познава (Миглена Тачева), и да спори с хора, които би трябвало да са му приятели (Румен Петков).
Снимка: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Петър Кънев и Петър Димитров бяха двамата кандидати за икономическото министерство. Станишев предпочете теоретика, което също е знак към БСП.
50
4947
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
50
 Видими 
16 Юли 2007 00:40
Ефекта трябва да се появи в главите на българите, дори ако ги разглеждаме и като избиратели.

България на българите-европейци!
Виделина Вам!
16 Юли 2007 00:52
От зората на времето (което беше наше), групи мъдреци търсят отговора на въпроса "Защо престъпници с по няколко висящи дела се разхождат на свобода, и защо тези които си строят хотели и банки с пари спестени от банички още ги притежават". Някой казвали че това се решава за +- един мандат. Други казвали, не, няколко мандата трябвали. Известен мъдрец, след дълги изчисления, стигнал до отговора, че въпроса се решава за 800 дни.
Всички останали доволни че най-после са научили отговора на въпроса, и си отдъхнали.
Аз имам лично мнение, обаче, че тоя въпрос трябва да се реши за 10 дена.
16 Юли 2007 01:32
Джевдет Чакъров дори и не се опитва да спаси планината, поради простия факт, че интересите му са в точно обратното. Комисионните вече са раздадени и прибрани на топло, отказване няма или е с краката напред. Залогът е по-голям от живота, както имаше един полски филм навремето...

Хак ви е, че бяхте за гъби. Аз гласувах, но всуе, за жалост.


16 Юли 2007 01:53
Промените в кабинето си бяха съвсем очакваните. Никой от триумвирата не разполагаше със скрити зайчета за нови министри в ръкава и нямаше от къде да ги извади. Още повече, че в държавата на мафията, съвсем не е сигурно от чии ръкави под масата изкачат зайчетата за министри.
*
Ха някой е извадил зайче от ръкава и изхвърлил от цилиндъра зайчето-министър на другия клан, ха е нарушил баланса в кражбите и са го гръмнали по сред бял ден. Колко му е, след като гърмят мъжете на министърки, да гръмнат и самите министри или министър-председатели. Натам вървим и с парадокса, че дори това няма да бъде политическо убийство, а единствено мафиотско разчистване на сметки.
16 Юли 2007 04:43
Егати ремонтА, а не ремонтът!
16 Юли 2007 08:30
Значи, големия проблем на "обществото", журнализма пак го опрости до падането на министерски глави, значи ремонт му е майката, а не монтаж и не демонтаж на политики..., а мен ми се струва, че истинското българско общество, а не партийните котерии иска точно сериозна промяна в социалната ориентираност на правителството...Пфу-у...
16 Юли 2007 08:30
Напънала се планината и родила мишка
16 Юли 2007 08:47
Както писах на друго място - За четири часа трима лидери решиха??? два въпроса за първи път...
16 Юли 2007 09:18
Проблемът не е, че няма министри, които плачат за смяна, а че има само няколко от сегашното правителство, които не са пълен провал....Освен това - когато видях кои са избрани за заместници на Овчаров и Петканов -
16 Юли 2007 09:25
Първо, коалицията е като сладобед, трябва да бъде държан непрекъснато на студено и ледено защото ще се разтопи. Тя беше произведена като матрица от три топки - червен, бимбян и жълт сладолед. Така, че споко. Така ще изкарат и 4 годишния си мандат, интересите на партиите хем са общи както за страната, така и за получаваните пари от Европа.
Второ, кой е насреща им? Един бат Бойко, който ту ще става кмет, ту няма да става. Всичко друго е кафе и пряпорци.
Трето, отдавна е известно че всички течения в коалицията са свързани с едрия бизнес, който диктува положението. Защо тогава трябва да се създават проблеми на високо ниво. Полека, по благо итн. ..........
16 Юли 2007 09:39
Пустите му членове, още ги бъркам кога кой да употребявам.
Подлогът много ми се извърта понякога и на мен.
16 Юли 2007 10:27
Смениха два уплътнителя.
16 Юли 2007 10:31
реалното управление е тоталитарно, опозицията е безсилна, коалицията е заета с присвояване, представлява и защитава интереса на групировките собственици на българия, турците имат назначен велможа потънал в блага за да ги държи кротки и реално в дебат за бъдащото не участват, оставаме многото други, лишени от представителство, но с много водачи е, загиват ни, некога имало еничари, сега етничари
16 Юли 2007 11:04
Петьо Цеков,
Нима сте имал някакви надежди г-н Цеков?
16 Юли 2007 11:24
Виолета, щом се чудиш чий член кога да употребиш, няма от какво да се оплакваш. Познавам жени, които са къде-къде по-зле. За съществуването на членове само са чували. А че подлогата се извъртала - и това не е болка за умиране - хвърли я на пода.
16 Юли 2007 12:16
пейчо добре го е казал.
16 Юли 2007 12:37
станишев е безпорно умен, но и сърце трябва, щото по делата се познава, как така ще бият миньор блъскал десет часа а охранените ляха кръвта му по трибагреника, пирогов го загиват, какво искат пироговци, цените скачат, трудно се живей, пари за заплати няма, за излишък може, е, така кой ще верва
16 Юли 2007 12:46
Хм, как разбра за Станишев, че бил умен?
Да не го казаха по новините по ББТ?
16 Юли 2007 13:16
личи му, има излъчване и мисъл, такъв софтуер Господ дава, така ги различавам
16 Юли 2007 14:00
***** Какво отчайващо разочарование струи от всеки ред на списователя! Защо неумния Станишев (според дъртия реалист) не взе да трампи всички министри, а се задоволи само с вечно махмурлията Петканов и черната овца Овчаров? Жалко. И с кого ги замени? С някаква непозната съдийка и със страшилището на богаташите П. Димитров. Какъв ужас! Ако кехаята успее да прокара 5000 лв докторска заплата, те ще получават само 3800, щото ще ги удари 24% данък. Абе, най-добре беше да се разтури тая тъпа коалиция, да се намери един бял ат за ББ и да видиш какви 800-дневни реки с мед и масло ще потекат по улиците на нещастна България (ако не са задръстени от автомобилите на изнемогващите й граждани разбира се).

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума (т.1.1)


Редактирано от - bot на 16/7/2007 г/ 14:05:29

16 Юли 2007 14:20
Пълния член трябва да го махнат. Започнеш едно изречение, после мисълта ти се извърти и току виж си объркал членовете. Което за форумните пуристи е недопустим грях и издава пълна неграмотност (илитератщина).
16 Юли 2007 14:21
предлагам на сериозния финансист орешарски, ами все суров, неусмихнат стои, та с данък хазарта да обложи, а учебниците да освободи
16 Юли 2007 14:31
Ама не, аз по темата за члена, ...
Точно тъй!
Излишна политизация се получава, почват да се делят, таковата , на "членове" и нечленове.
И на - членуващи и нечленуващи.
Излиза, че...
някои от нас могат и употребяват правилно членовете, други - не умеем...
Други - се възмущават на пълния член,
а трети - побесняват, когато е непълен...
16 Юли 2007 14:32
Ега ти управлението ... Крадат , вардят си властта и друго не сторват ... Но все недоволни , че хората не били информирани за далаверата им ... Общия ни живот , в перманентно следствие искат да обърнем ...

16 Юли 2007 14:51
"Ега ти" какво всъщност означава?
16 Юли 2007 14:59
Абе то думата е друга, но това е за благозвучие.
Така и англоезичните казват "feck" ...
16 Юли 2007 15:21
Сибила и Cruella de Vil, с риск бота да ме тривне, я па че се изцепим и че кажем думата - "еба ти" е искал да каже уважаемия автор. тъй като е човек на перото и трябва да е културен... а па я сам си прозт комбайнер и те зат'ва че я рекнем како си требе
16 Юли 2007 15:43
Крю, Ступидо, всъщност, и аз имах подозрения, , но никога не съм се замисляла сериозно върху семантиката на израза, той върви като възклицание без определен смисъл, инерционно.

Ако не може да се приеме, че е глагол, а е нещо като въх, въй, ай, уууу, по дяволите , а, стига бе, , въобще - по-скоро междуметие, изразяваща неудоволствие, презрение, прнебрежение, отколкото словосъчетание с определено лексикално значение, то - пълният член си е съвсем на място.

Ако цялото изречение е издържано в диалектен или разговорен стил, то пълният член си е пак съвсем на място, а чувството за хумор у читателя също трябва да е.

Редактирано от - Сибила на 16/7/2007 г/ 15:46:32

16 Юли 2007 17:14
Министър на икономиката, чиито познания на чужди езици се свежда само до руски. Коментариите са излишни.
16 Юли 2007 17:22
*****

Натиснете тук, за да се запознаете с Правилата на форума (т.2.3)

Редактирано от - bot на 16/7/2007 г/ 18:18:36

16 Юли 2007 17:37
По повод питанката за етимологията на "егати" (аз си го пиша слято), според мен има връзка с гръцкото "агатон" - добро, благо, щастие. Срещала съм някъде - установяваха връзка между "агатон" и нашето "готин"(божествен). Та тъй като божественото предизвиква възклицание, може би има връзка.Друг е въпросът, че нашите възклицания са все по повод отвратителните неща.
16 Юли 2007 17:47
що са му други чужди езици; ще черпи от богатия руски опит
щото руската экономика е самая лучшая в мире
16 Юли 2007 17:55
Сибила, я... май и ти си чадо на перото... много така се изразяваш - писмено...

незнам ама според мене члена требе да си е на место и да е пълен, иначе работа не върши...
16 Юли 2007 18:26
Kruelka na Vilka
Пълния член трябва да го махнат.
Сакън Круелке кък шъ махаш на хората членовете. Ти не обичаш ли членове-пълни или вече празни?
16 Юли 2007 18:27
Сибила, "ега ти", е приличният изказ на "еби му мамата". Какво да прави Петьо Цеков, няма да говори нецензурно, я. Даже, струва ми се, че като се изразява по този начин, акцентът върху "мамата" се засилва. Умно момче е г-н Цеков. Винаги съм го харесвал. И е казал каквото трябва.
16 Юли 2007 18:30
калинке - Малинке
Откъде го измисли това.
Навремето в "Студенстка трибуна" се подвиаваше един поет - Ясен Акациев ли беше, какъв беше?
Тогава той написа едно стихотворение:
"Едно дърво се тихо клати
И ний го гледаме с бати
Егати"
От там тръгна. Егати е ефеминизъм на е..ти.
16 Юли 2007 19:01
slogan of the French Revolution was
Liberté , é galité , fraternité , ou la mort!
Freedom, equality, brotherhood, or death!
ега ти елита
16 Юли 2007 19:57
Уффф, Mrx++. Ама и ти задаваш едни въпроси - от къде, та от къде. Нали съм обяснила как. На мен ми е ясно, че българите все до еВфемизми прибягваме, ама рекох да насоча към блогороден произход думичката. И стига си съветвал Круела по членския въпрос, щото като нищо ще ти смъкне скалпа на класик и ще се превърнеш за нула време в шапка за палтото й.

Редактирано от - Calina Malina на 16/7/2007 г/ 20:02:34

16 Юли 2007 20:21
Вчера във Фокус , Пламен Димитров, президент на Дружеството на психолозите в България , обяви резултати от проучване за МАНИПУЛАЦИЯТА върху българите.
20% се считат в момента за обект на активна манипулация и 80 % че са били манипулирани до момента.
Защо са такива резултатите.
На първо място това е сгрешеният масов интелект, пробутваният сбъркан интелект , както някой казват , сгрешеният чип в главата.
КОЙ , КОГА, КАК , КАКВО-това са първите стъпки на съвсем елементарното мислене , наричат ги още ДЕТСКИТЕ въпроси.
ДАЛИ нещо да се прави , ЗАЩО да се прави , КАКЪВ е резултата и кой носи отговорност и каква отговорност понася-това са вече сериозните въпроси.
Ако дори тази елементарна логика , известна от преди много векове се прилага , няма да има клюки , няма да има доноси и най важното няма да има хляб за интриганстване.
А не се спазва точно по тази причина.Решенията , отношенията в обществото , становищата са точно на тези нива-клюки , доноси , интриги.
До къде се стига по този път , това е излишно да се посочва.
Сменяли министри , едни падали , други се качвали -на трона на властта.Това са краставици на търкалета , позволяващи дори енергетиката и икономиката да се ръководи от човек-този Петър Димитров , който нито знае какво е енергетика , нито какво икономика.
Поне да бяха сложили някой литературен бърборко , да се радваме на качествени доноси , клюки и интриги.


16 Юли 2007 20:54
Момци и девойки ,
Както я подкарахме , иде ми и под пес да душа ... Знаете какво се случва , като е сериозен въпросЪТ ...

16 Юли 2007 21:01
Един истински случай, разказан от приятел, преди мнооого, мнооого години, когато тези думи все още се смятаха за скандал на добрия тон.
Като се изразил веднъж бащата по някакъв повод с Егати, чул забележката на петгодишния си син:
Татко, не го казваш правилно. Литературното е: Ебати.
16 Юли 2007 21:05
Още няколко думи.
При управлението , има управляващи , има и управлявани.
Дали сте си вота , това са управляващите.Какво толкова ви интересува, те вътре в себе си , как си разделят властта..Това е техен проблем , това е второстепенен въпрос , това е тема с която не трябва да ви баламосват.Да си слага ако ще баджанаци , шуранайки , братовчеди-НО ДА СЕ ЗНАЕ , каква отговорност носи , истинска , а не клюкарска.Като им уйдисате на акъла , отговорността става клюкарска , пардон политическа.

Затова?
КОЙ , КОГА, КАК , КАКВО- са ДЕТСКИТЕ въпроси, защото с детски хватки могат да ви преметат до второ и трето пришествие.
А това е съществено.
ДАЛИ нещо да се прави , ЗАЩО да се прави , КАКЪВ е резултата и кой носи отговорност и каква отговорност понася-това са вече сериозните въпроси.
То дава отговора за вас , които сте приели в името на някаква програма и резултат , да сте подчинени , да сте управлявани , да жертвате от себе си и от свободата си , дава смисъла от участието в обществото.
Каква е ползата като си кълчим езика , кой властелин ще си мести задника в стола на енергетиката и икономиката , когато обещаните тавани на цените вече са неколкократно надхвърлени и когато предстои истински , а не театрален режим на тока , при това със заплащане поне на десет пъти по високи нива.
Каква?Луканов от високо да гледа сеир?
А колко голяма щеше да е ползата , ако тези който предизвикаха тези резултати , поне бяха в пандиза и техните приемници да знаят , какво ги чака при подобни измами.

Уви.Това не са клюки , не са доноси , не са интриги , не е манипулация.По всичко личи , че на манипулируемите най сладкото усещане е да бъдат манипулирани и да бърборят , за ланския сняг и да търкалят аспиринчета, като Сизиф , по баирите на интелекта .
Търкаляйте ги тези аспиринчета , но и ток много по скъп ще плащате , а и дискотека отново ще стане блатото България-блатна дискотека, за алигатори и балъци.
16 Юли 2007 21:19
Какъв кабинет, другари!?! Вие наричате тази престъпна глутница кабинет???
16 Юли 2007 21:26
Вчера К.Маричков каза един виц , много подходящ за случая.
Пиян в рейса повръща върху елегантен пътник.
-Какво правиш , как е възможно , кой си ти , възмущава се елегантният пътник.
Пияницата му отговаря?
-Я се виж какво представляваш БЕ?

Същото като отговора , какъвто народа , такива управляващите.
Има да ви питат и да искат да се видите-КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТЕ , след като се …….. , да казвам ли какво .???
16 Юли 2007 22:22
Петьо Цеков ,
Имаш добрината ми ... Едно Управление , като не прави Развитие , е лайно във вадата на еволюцията ... За Сергей , Мохамед и Симеон си говорим ... Ега ти ...

16 Юли 2007 22:32
Марксе,
Абе ти нещо еГаваш ли се?
Казах, че искам да махам на съществителните имена от мъжки род пълните членове. Ти какво си разбрал, не знам...
16 Юли 2007 22:43
След като посочих , това е ВТОРОРАЗРЯДЕН , второстепенен , баламосващ въпрос , трябва да кажа и кой е ПЪРВОСТЕПЕНЕН
На г-н Цеков е редно да се каже и припомни , библейската истина , за думите и делата.
Какви плоски данъци , когато те са хълмисти , планински и скалисти.
Основните хранителни стоки са поскъпнала за последните няколко месеца с над 50 %.Когато тези разходи , разходите за храна , за бедните са 50% от доходите , това е инфлация за тях над 25-30 %.За т.н. богати пък инфлацията от това е 0, 0001% и по малко.Няма такива общи аршини , мерки и теглилки.Нещата са КОНКРЕТНИ.Да не се увлича толкова в плоски интерпретации данък лукс и данък богати..Те имат да плащат данък пандис.
Пред българите и България стоят за търсене и намиране на отговор няколко ГЕНЕРАЛНИ ВЪПРОСА.Решаващи въпроси -чакащи решаващи отговори.
Това е ГЕНОЦИДА , ГРАБЕЖА , ПРЕСТЪПНОСТА , СТАНДАРТА, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО , ОБРАЗОВАНИЕТО.

Чия е България-това е ГЕНЕРАЛНИЯТ ВЪПРОС.Какво става в България.Възможно ли е България да се развива като феодално накъсана , подвластна на кланове и олигарси .Това ли е моралната и културна среда.Това ли е икономическата среда.Докъде ще я докараме по пътя на примитивизма и простащината.Ще останели България блатото на алигаторите и бълъците

Всичко друго е игра на шикалки СЪС САТАНАТА.

За съжаление няма разум , който да прекрати тази зловеща игра .

А да си подаваш ръката в блатото , означава да я откъснат , да те вкарат в него и да те разкъсат.

Няма смисъл господа от диалог , диалог при който някой е решил да приложи древни хватки , да измисли козел , да натовари на рогата му земните грехове и да го прати на поход в пустинята.Козелските истории са били на мода преди 2000 и повече години.По живо по здраво и кой от където е.Явно е , в блатото управия НЯМА.
16 Юли 2007 23:29
Мило Китайче ,
Безупречен си ... Знаеш , че подобното твърдя ... Обаче , файда по тази метода , йок ... Нещата отиват към юруш ... Неудобство за Континента , но въпреки всичкия ни театър , ще се наложи да му го стоварим ... А НП Г-н Байърли да внесе корекции в досегашните свои дописки до Департамента ...


16 Юли 2007 23:41
Само ще добавя ,
Четиридесетте години на Моисей и еврейския народ , в днешно време и в четири седмици се побират ...

16 Юли 2007 23:49
Лъжа е ако някой твърди, че е манипулиран. Щом го знае, значи не е така.
*
Иначе 99% от българите смятат че ДРУГИТЕ са манипулирани. Те са умни, с тях е невъзможно, но виж горките други...
*
Такива ми ти комплексарщини се ширят, но и по-преди не беше различно.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД