:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕК сви квотата ни за парникови газове с 1/3

България ще може да разпределя до 42.3 млн. тона въглероден двуокис годишно. Това реши вчера Европейската комисия, след като разгледа българския план за разпределение на емисиите за 2007 г. и за търговия за следващите 5 години. Количеството, определено от ЕК, е с 37.4 % по-малко от предвиденото в националния план.

Това би се отразило много негативно върху развитието на бизнеса и след обсъждане от правителството ще бъдат предприети всички възможни действия за постигане на справедливо за България решение, коментира екоминистърът Джевдет Чакъров. Той обяви, че в краен случай спорът може да стигне и до съдебна процедура.

Сега България, която е сред страните с най-много свободни квоти в Европа, може да се наложи дори да купува квоти. "Няма да допуснем страната ни от потенциален продавач да се превърне в купувач на емисионни единици", увери Чакъров. Според него решението на комисията не е свързано с неспазването от наша страна на процедурата за изготвяне на такива планове.

На Румъния пък бяха отпуснати квоти с 20.7% по-малко от предложеното.
5
1713
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
27 Октомври 2007 03:08

Аве що ни приеха при тях като продължават да ни третират като втора ръка хора?

27 Октомври 2007 03:22
Според него решението на комисията не е свързано с неспазването от наша страна на процедурата за изготвяне на такива планове.

Сигурно е свързано с нивото на река Дунав в сантиметри?!? Г-н Чакъров и неговото министерство не са си свършили работата. Като няма план, ЕС ще наложи служебни квоти.
На крив (некадърен) министър, ЕК му пречи.

Редактирано от - haralambi на 27/10/2007 г/ 03:25:21

27 Октомври 2007 03:26
СИРЕНА,
Много е просто и логично защо: ние сме Пазар за европейските Производители! При нас тук те продават Излишъка от свръхпроизводство там- който Излишък НЕ могат да продадат на своите си там пазари и трябва да го изхвърлят! А така, даже и да продават тук на по-ниски от тамошните цени, пак ще са на кяр, защото ще задържат високи цени там, тъй като НЯМА да има там Свръхпредлагане, а и НЯМА да изхвърлят свръхпроизводството си- и ще продължават да произвеждат/ "Пари-Стока-Пазар-Пари Прим"/!
Това се отнася и за европейските банки- разширявт си Пазара на клиенти на банкови услуги/при това, изкупувайки банките в новите страни-членки на ЕС/ в България само БНБ остана българска, май/?!!
Трябва да е ясно, че ЕС е, преди всичко Общ /КАПИТАЛИСТИЧЕСКИ!!!/ Пазар-както, впрочем, се наричаше някога ЕС! И всичко, което става предкулисно и задкулисно в ЕС и в ЕК е за ПЕЧАЛБИ и ПАРИ- за много Пари!

Редактирано от - paragraph39 на 27/10/2007 г/ 03:27:46

28 Октомври 2007 18:00
ЕК сви квотата ни за парникови газове с 1/3

Това е много лошо. Голяма издънка.
Казаха ли европейците какви са причините?
28 Октомври 2007 21:48
чудно на базата на какво - аз последния път като четох по темата протокол от киото базата за определяне на емисиите беше брой население и площ ЕК‌ какви ги върши ???????????
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД