:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 343
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Готвят се глоби за злоупотреба с тел. 112

Емел Етем
Министерството на бедствията иска в новия закон за телефон 112 да се предвидят глоби за недобросъвестните обаждания, съобщиха от ведомството на Емел Етем. Законът е необходим, за да стартира системата за спешния повиквания. Деветмесечното й забавяне може да доведе до сериозни глоби от ЕС.

Все още експертите на Емел Етем умуват какъв да е размерът на наказанието и проучват чуждия опит. В някои държави от ЕС глобите се начисляват върху телефонната сметка на абоната, който напразно е звънял на спешния телефон.

Всеки ден на тел. 112, който засега работи само в София, се обаждат между 3000 и 4000 души, 850 от тях са недобросъвестни, обясниха още от министерството. Обикновено звънят граждани, за да ругаят държавата, общината или конкретен чиновник, деца, които са останали сами вкъщи. Те се оплаквали, че ги е страх да остават без надзор, разказаха оператори. Имало и психично болно момиче, което атакувало линията от различни СИМ карти. Този е един от малкото дадени на полицията случаи за по-строго предупреждение. Фалшивите сигнали обикновено се хващат още по време на разговора, твърдят от министерството. Ето защо досега техника и дежурни екипи не са се разхождали напразно.

Телефонът за спешни повиквания стартира в средата на юни. Според решение на правителството до края на 2008 г. ще бъде задействан и в Русенска област. За да заработи системата обаче, е нужно да има центрове за спешни повиквания в четирите района за планиране плюс софийския. Необходими са над 60 млн. лв., които не е ясно дали ще бъдат заделени в бюджета.
3
1691
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
27 Октомври 2007 05:34
Законът е необходим, за да стартира системата за спешния повиквания.
27 Октомври 2007 09:41
Необходими са над 60 млн. лв.,

В това министерство не може ли без искания за пари??
28 Октомври 2007 18:37
Защо 60 млн. а не 600. Дайте разбивка на разходите.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД