:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 342
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Стависки се сдоби със свидетел в своя полза

Очевидец твърди, че колата, с която се сблъска джипът на Максим, се е движела с несъобразена скорост
Снимка: Борислав Николов
Свидетелят, който ще даде показания в полза на Максим Стависки, се разчувствал от изповедта на фигуриста.
Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки внезапно се е сдобил с нов свидетел, който се е съгласил да даде показания в негова полза, обяви Бургаската окръжна прокуратура. Човекът твърдял, че е очевидец на жестоката катастрофа в началото на август, при която джипът на Стависки се блъсна в "Хонда" и уби момче, а момиче е още в кома. "Те извадиха този свидетел предпоследния ден на разследването. Този човек сам е потърсил Стависки след негова пресконференция. Обадил се е на него, а не нас", обясни зам. окръжният прокурор Светлозар Костов, който наблюдава делото. Свидетелят видял, че хондата на 4-мата младежи се движела с несъобразена скорост по завоите край р. Ропотамо. Така вероятно защитата ще се опита да помогне на фигуриста при предстоящото съдебно дело.

Въпросният свидетел обаче не е разпитан по време на досъдебното производство, тъй като не се е появил навреме, а и не се е обърнал сам към обвинението. Но няма пречка той да даде показания в съдебно заседание, обясни прокурор Костов.

По-рано през седмицата защитата на Стависки поиска споразумение с прокуратурата. Шампионът бе съгласен на 3-годишна условна присъда и 3 години без книжка. Обвинението обаче категорично отказа да внесе споразумение в съда, който единствен може да го одобри. Една от причините за това бе, че анализ на практиката на Бургаския апелативен съд показвал, че през последните 3 години за подобни престъпления са налагани предимно ефективни присъди. Освен това близките на пострадалите също са против споразумението.

Според прокурорските материали кръвната проба на Максим показва 1.29 промила алкохол в кръвта му, а автотехническата експертиза отчита, че при сблъсъка той е карал със 110 км/ч. За причиняване на смърт на пътя с над 0.5 промила алкохол в кръвта НК предвижда от 3 до 10 г. затвор.

Очаква се прокурорът да напише обвинителния акт до месец и да го внесе в съда. Ако съдиите не намерят пропуски и веднага насрочат делото, Стависки може да застане на подсъдимата скамейка още преди края на годината. Различни процесуални хватки могат да гарантират присъда под минимума или условно наказание.
57
4179
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
57
 Видими 
27 Октомври 2007 01:05
Ето какво правят находчивите хора! Малко късно , но все пак се е сетил някой как да си докара добри пари!Баламите да ходят с контингенти на мисии в Африка, Ирак или на майната си!
27 Октомври 2007 01:56
Ако този ОЧЕВИДЕЦ на катастрофата НЕ се е притекъл и НЕ е оказал помощ на пострадалите- той носи наказателна Отговорност! А ако НЕ е бил Очевидец на катастрофата, а само Очевидец на движението на хондата с "несъобразена скорост" ПРЕДИ катастрофата/ и затова НЕ се е притекъл и НЕ е оказал помощ на пострадалите!/, то това негово показание нищо НЕ доказва/защото, възможно е, в момента на катастрофата, хондата да се е движила със "съобразена скорост"!!! Впрочем, нали експерти са замерири и изчислили спирачния път на МПС-тата, участвали в катастрофота?! А свидетелски показания НЕ могат да оборват "от самосебе си" заключения на експерти и да ги квалифицират, като НЕверни/трябва да се направят НОВИ експертни замервания и/или заключения!
27 Октомври 2007 02:01
Параграфа малко преиграва понякога, но в случая е 100% ‌ прав.
27 Октомври 2007 02:20
Адресната регистрация на свидетеля да не е в с. Кошарево?
Освен това вероятно е имал джобен радар...
27 Октомври 2007 02:31
Още навремето зададох въпроса, а с каква скорост се е движел потърпевшия автомобил, но във жлъчното оплюване никой не обърна внимание и ако за лаиците това е простимо, за разследването престъпна небрежност или нещо друго..., а за спирачен път никой не е споменавал. Намери се един веднага да пише за "находчиви" хора, ами защо веднага не го извадиха този свидетел щом са толко находчиви?!, ами чак сега?! Писах и за злобата /наказвай но не унижавай/ и тя продължава...Пфу-у-у.
27 Октомври 2007 02:38
Параграфе, а сигурен ли си, че хондата изобщо е имала спирачен път? Само питам, не се заяждам.

Стависки не се ли обърна официално към евентуални свидетели на катастрофата с молба да се обадят с допълнителна информация? Ако свидетелят е фалшив, както се твърди по-горе, това ще излезе наяве много бързо. Между другото свидетелят трябва да обясни и докаже как се е оказал на местопризшествието, което не се е случило в град или село, където евентуалните свидетели са се разхождали наоколо.

Свидетелят може и да се е опитал да се притече на помощ, но други вече да са били преди него на местопроизшествието и да са оказвали първа помощ. Защо да се прави калабалък в такъв случай?

В подкрепа на това, което казвам, а именно, че е имало по-вече свидетели на катастрофата: аз гледах кадрите по телевизията още при първото излъчване на информация за инцидента и си спомням, че камерата показа 2 или 3 коли, паркирали встрани на пътя очевидно след сблъсъка в отсечката на пътя между хондата и джипа на Стависки. Струва ми се, че и двете/трите коли бяха с лице в посоката, по която се е движела хондата. Регистрационните номера на тези коли, както и на водачите им, сигурно са известни на прокуратурата.

Може и да бъркам, но картината ми се наби в очите докато слушах информацията за случилото се, защото само 2 месеца преди това бях свидетел на катастрофа, станала почти по същия начин и в първия момент помислих, че това са кадри от същата катастрофа.





Редактирано от - Svetlina на 27/10/2007 г/ 02:47:53

27 Октомври 2007 03:20
Светле, скъпо,
Ако няма спирачен път е още по-лесно да се определи скоростта по деформацията. Има обективни формулки за тази работа. А колко е обективен свидетеля... Като в оня виц за милиционера дето го засекъл с Лазар. Та за това ви дума параграфа, ама де некой да чете де...
Между другото повечето луксозни нови коли имат черна кутия, която записва скоростта на колата, някой да знае дали Хъмъра е имал такава?
27 Октомври 2007 03:32
Пиле шарено, думата беше за скоростта на хондата, а не на хамъра. И за спирачни пътища (цитирам нашия общ приятел), а не за начините да се изчисли скоростта на смачканата кола по степента на пораженията.


Мнението, което споделих, е напълно адекватно на темата и мненията под нея без да се отклонявам от посоката.


Ако свидетелят има информация, че хондата се е двжила с несъобразена скорост непосредствено преди катастрофата, то това, може да бъде прието от съда като смекчаващо вината обстятелство за Стависки. Безспорно няма да го оневини, но може да помогне да се създаде по-обективна картина на случилото се.


Май не Ви се ще това да стане, кажете си го направо без да усуквате.

27 Октомври 2007 03:41
К,
Законите са, за да се спазват!!!
А нарушителите на Закони да бъдат наказвани!!!
......................................... ......
НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
...
Чл. 139. (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г., изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който при непосредствена опасност за живота на другиго не се притече на помощ, която е могъл да му даде без опасност за себе си или за другиго, се наказва с пробация до шест месеца или с глоба от сто до триста лева.
......................................... ......
Сиреч, ако този е бил НЕПОСРЕДСТВЕН Свидетел на катстрофата, но НЕ се е притекъл и НЕ е оказал помощ на пострадалите- носи отговорност по члена от НК по-горе! А ако НЕ е бил непосредствен Свидетел, показанията му НЯМАТ по-голяма стойност/ а, може би, никаква?!/ от експертните замервания и заключения!
27 Октомври 2007 03:46
Който лъжесвидетелства-си навлича проклетия до 4 то коляно.Това не са празни приказки, а една от заповедите-НЕ ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВАЙ".Някой трябва да докаже, че е мъж, а не само балерина.Убит е човек-лошо
27 Октомври 2007 04:11
SVETLINA,
НЕ споря дали Хондата се е движила с НЕсъобразена или със съобразена Скорост! Отделно, че винаги споря и съм спорил за СПОРНОТО понятие "НЕсъобразена скорост"! За съжаление, това понятие съществува- и , което е още по за съжаление, дадено е ПРАВО само на служителите на КАТ да преценяват кой бил съобразил или НЕсъобразил/сякаш КАТаджиите могат да влизат в главата на човек и да му четат Съобразяванията на етап мисъл и невронни импулси?!/! За мен е АБСУРДНО да се твърди, че някой си вдач на МПС НЕ бил съобразил?! Да може да е съобразил ЛОШО, НЕправилно, НЕудачно и прочие, но той е съобразявал, докато е упрвлявал!
А този Свидетел, досущ като началник или обикновен от КАТ, твърди за "НЕсъобразена скорост", а НЕ за ПРЕВИШЕНА/ ако има ограничения!/- при това, "на око"/предполагам, че НЕ я е замервал с радар!/!
Да, може наистина този Свидетел да е преценил, че НЯМА нужда от него- за оказване помощ на пострадалите от катастрофата!- тъй като там вече имало и преди него помагащи! Но щом той е бил Свидетел, а те са били преди него на местопроизшествието, значи и помагащите са били Свидетели, нали?! А НЕ съм чел и чул досега те, като Свидетели, да са казвали, че са видели Хондата да се движи с "несъобразена скорост"?! Значи, има нещо "гнило" с този Свидетел и закъснелите му показания- които НЕ е дал пред служителите на КАТ по времето веднага след катастрофата и на мястото на катастрофата?!?
Всъщност, кое дава Право да се твърди, че Преценката/субективна, а НЕ с технически уред?!/ на този Свидетел за "несъобразена скорост" на Хондата е ВЯРНА?! Апропо, ако се докаже, че водъчът на Хондата НЕ е натиснал спирачките/ ако НЕ е имало спирачен път на Хондата/, това НЕ прави непременно водачът на Хондата "САМОпричинител" на катастрофата или ВИНОВЕН за катастрофата, ако се е движил в неговата пътна лента! Има т.нар. "необходимо време" за реакция/ в рамките на секунда, част от секундата или няколко секунди! А дали ги е имал на разположение в този случай?! Ако ги е нямал- НЕ може да му се вмени във вина, че НЕ е натиснал спирачките!
Но, пък, Стависки, при всички случаи, е ВИНОВЕН- заради навлизане на завой в насрещното платно и заради управление на МПС след употреба на алкохол в НЕпозволено количество! И НЕ може на Стависки да му се признава за "бонус", че се е притекъл и е оказл помощ на пострадалите, тъй като той е ДЛЪЖЕН, по закон/чл.139 от НК-виж по-горе в постинга ми!/ да окаже такава помощ! А изпълнението на Задължение е ЗАДЪЛЖЕНИЕ, а НЕ въпрос на "искам-НЕ искам" и на поощряване и "бонуси" при искане! Напротив, при НЕизпълнение на това задължение Стависки щеше/ и трябваше!/ да бъде ДОПЪЛНИТЕЛНО наказан! КАЗАХ!
27 Октомври 2007 04:16
Svetle, гълъбице, той параграфа ме е изпреварил. Само да ти напомня какво си писала:
"Параграфе, а сигурен ли си, че хондата изобщо е имала спирачен път?"
Та ти обяснявах защо това е без значение, дори да няма спирачен път пак е възможно ОБЕКТИВНО да се оцени скоростта и да се прецени дали и дват участника в произшествието носят вина (разбира се този който е пил е винаги по-виновен). Ако пък си имала пред вид че не е натиснал спирачки- прочети параграфа.
Хайде със здраве.
27 Октомври 2007 04:25
ТЪнка работа ей, тънка...Да не се окаже, че Хамърът бил спрял и те се ударили в него - за това няма спирачен път...Хамарът спрян а пък те карали с 220 км/ч...Явно момчето - Бог да го прости - не е спазило правилиника...Вижда, че идва кола (туй Хамърът кола ли е или камион? ) и най - нагло не спира...само си е виновно...



_________________________________________ _
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
27 Октомври 2007 04:32
Доколкото ми е известно катастрофата е станала в платното в което се е движела Хондата.Какво е търсел Стависки там?Карал е пиян, убил е човек а друг е пътник, какво повече търсите под вола теле.Трябва да си понесе наказанието!
27 Октомври 2007 04:53
Дано убитото момче оттърве пандиза.
27 Октомври 2007 05:16
Днес за малко незгазих един малумен.Добре че карах 25 мили понеже е завои без видимост от храстите.Тъкмо да влеза в магистралата и некакъв малумен изкочи от храстите пред мен.На това место никога не съм виждал хора да пресичат пеша магистралата с 55 мили в час каращи коли.Успеях да спра и идиота наи спокоино си продължи усмихнат.Но ми равали настроението за деня.
27 Октомври 2007 05:17
Някой да е казал, че Стависки е невинен?

Несъобразена скорост е точно това - несъобразена с пътната обстановка. Ограничената мах скорост е 60 км/ч, ти караш с 50, настилката е мокра и вали, колата се обръща. Какво ще напише полицията в акта ти? Каране с несъпбразена скорост

Стависки определено е карал с превишена скорост (110 км/ч). карал е по първокласен път (90 км/ч е маь опустима скорост), не на магистрала, където мах.доп. скорост е 120 км/ч) и за това пак никой не спори. Никой не спори, че е уптребил алкохол преди да се качи на колата си.

Само че като определи съда точното наказание на Стависки да не ревнете пак, че било несъобразено и т.н. щото и Законът дава право да се изяснят и , евентуално, вземат предвид всички обстоятелства за конктретния случай..

Хайде чао. Имам си и друга работа. Добре, че стачката свърши, та пак мога да забравя за форуна през следващите 6 месеца.

27 Октомври 2007 05:22
Той тоз с Хамъро , на педал мяса.....
27 Октомври 2007 05:47
Мяза на педал по простата причина че си е точно педал. А свидетелят , дето не се е обадил в полицията , а първо е отишъл да се разбере с педало - и той си е за панделата , ако питаш мене.
27 Октомври 2007 07:48
90 км/ч ограничение по тази отсечка? Светлина, сигурно бая ще ти светнат ченгетата които висят цяло лято там точно след знака за ограничение за 40 км/ч.
27 Октомври 2007 09:35
Щом се намеси гаспаринчо, значи минахме на русофобия...Нейсе.
27 Октомври 2007 09:36
Защо си мисля, че Хондата си беше в своята лента, а Хамъра - не! И какво значение има в случая с каква скорост се е движил лекият автомобил? Той си се е движил в лентата и не е ударил никого! А джипът, дори и с 10 км/ч би бил виновен, тъй като е в чужда лента и шофьорът му е пиян!
27 Октомври 2007 09:47
Абе milcho,
и с -2км/ч. да се движиш ако те налети хамър с 110км/ч. к'во мислиш ще стане? Само броните ще си издраскат?
И с несъобразена скорост да е карал другият автомобил факт е, че фигуристът е навлезнал в насрещното платно, а е бил и пиян!
Затова замислете се господа защитници на лигави мамини момченца, че в онази смачкана кола можеше да са вашите синове и дъщери!
Ако аз съм на мястото на роднините не бих разчитал на българското изчанчено "правосъдие", а бих...да не казвам какво.
27 Октомври 2007 09:48
не русофобия бе елементарен постсавецки дудук, а хомофобия....
27 Октомври 2007 09:56
Некои тука говорите по убедено и от свидетели!
Случилото се е трагедия.
Голямата картина извън този случай е:
В България 98% карат като на световно.
Почти всеки от младото поколение пие и кара.
А, иначе да не сте на мястото нито на родителите на жертвите, нито на Максим.
С други думи се молете да не ви идва на главата и си вземаите поука от ч уждите грешки.
Нито вервам на форумците дето се кинат от критика да са образцови шофьори.
27 Октомври 2007 10:04
В цял свят пияния автоматично се счита за виновен при катастрофа.

Само в страната на милчовците се започва тълкуване и лъготене на законите докато така милчасаш та сичко ти се види "ти ги фатиш , те ги пущат".....

Редактирано от - Gasparini на 27/10/2007 г/ 10:46:08

27 Октомври 2007 10:12
Съгласен съм Параграв !!!
Трябва да носи отговорност че не се е притекъл на помощ.
27 Октомври 2007 10:25
Пара39 е напълно точен. Но дори Хондичката с 4 човека да се е движела с 'несъобразена" скорост тя се е движила в СОБСТВЕНОТО платно. Ако беше в насрещното на Ставийски можеше и да има полза от този "свидетел"
27 Октомври 2007 10:49
Майката на убитото момче каза: в съда пак ще бъдем "хондите" срещу "хамърите" , и "милчовците"(бих добавил)......
27 Октомври 2007 11:40
...да не ви се случва да изпаднете в положението на най-слънчевото момче в БГ спорта...
...и не си навличайте волю или неволю гнева на ирационалното...
27 Октомври 2007 12:30
Сега би трябвало да очакваме адвокатите на Максим да изискат алкохолни проби и на загиналото момче. Така де, не се знае кой е бил по-пиян щом като и двамата са карали с несъобразена скорост.
27 Октомври 2007 12:59
Шампионът бе съгласен на 3-годишна условна присъда и 3 години без книжка.


"Пряко сили см съгласен на толкова максимум да ме осъдите"
27 Октомври 2007 13:11
Законите са за всички, но за съжаление не сме САЩ за да бъдат прилагани еднакво към всички!
27 Октомври 2007 13:52
Стависки е жертвата на инцидента! Оставете човека на мира !
27 Октомври 2007 14:03
А убитото момче и лежащото все още в кома момиче не са ли жертви на инцидента?! И всички тия пристисквания на Стависки тип" ама аз толкова исках да им помогна и съм толкова съпричастен" са дърта лъжа. Имаше интервю с майката на убитото момче в некой от вестниците-не я е потърсил даже Стависки, едно "много съжалявам" да каже. И воъбще не е вярно, че е направил, каквото и да било, за да помогне на родителите на пострадалото момиче. Дърти лъжи!
А този завой там е кошмарен - и на трезво трудно се взема. Мой приятел на същото място се блъсна в мантинелата, но за късмет нямаше насрещна кола. Движеше се с 60 км. в час. Движехме се след него за това съм толкова сигурна. Никой не пострада - само един натъртен крак имаше на девойката до шофьора. Слава богу нямаха "късмета" на Стависки.
27 Октомври 2007 14:07
"...Законите са за всички, но за съжаление не сме САЩ за да бъдат прилагани еднакво към всички!..."

Да ви припомня една американска история: жена на полицейски началник затри четирима наши граждани на магистралата, изгоряха си в колата, а оная май даже не видя къде е вратата на панделата.
Законът е легализирана дефиниция на правото на по-силния създадена от посредниците по предоставяне на услугата за прилагането.
Законът е и най-новата религия. Като всяка религия започва с безусловно приемане на догма в случая юрисдикцията. Съвременните религии прокламират и равенство на вярващите пред божественото. Жертвоприношения за укрепване на вярата и набиране на средства. Строеж на храмове и създаване на апарат. Жреци, инквизитори и прочие йерархия от служители със всичките им човешки недостатъци.
А нашенеца по принцип си е предразположен към инакомислие и атеизъм.
Да ме прощава форума ако горния паралел предизвика изригване на уважаемия Параграф
27 Октомври 2007 14:36
а з с ъ щ о с и м и с л я , ч е м л а д е ж и т е м о ж е б и с а к а р а л и с н е с ъ о б р а з е н а с к о р о с т . Ф а к т и :
1. х о н д а -т а е м о д е л с и в и к - м о д е л в к о и т о к а т о с е д н е ш и с и н а т и и й н е й д ж ъ р с к а в ъ з р а с т т и с е и с к а д а я "с к ъ с а ш" и п р и п о -г о л я м а с к о р о с т с е ч е ш з а в о й т е к а т о о н з и н а р о п о т а м о . С л е д с т в и е т о т р я б в а д а к а ж е с к а к в а с к о р о с т с е е д в и ж и л а к о л а т а и д а л и е н а в л я з л а в о т с р е с т н о т о п л а т н о . т о в а е д о к а з у е м о - в с и ч к и з н а е м , н а д я в а м с е и е к п с р т и т е с а с е п о г р и ж и л и д а г о у с т а н о в я т .
2. з а д х о н д а -т а п л ъ т н о е к а р а л а е д н а ж е н а - т я е и з б е г н а л а к а т а с т р о ф а т а - и м а л а е в р е м е д а р е а г и р а - с л е д о в а т е л н о е к а р а л а с ъ с с ъ о б р а з е н а с к о р о с т и е м о г л а д а р е а г и р а н а в р е м е .
27 Октомври 2007 14:38
аз също си мисля, че младежите може би са карали с несъобразена скорост. Факти:
1. хонда-та е модел сивик - модел в които като седнеш и си на тиийнейджърска възраст ти се иска да я "скъсаш" и при по-голяма скорост сечеш завойте като онзи на ропотамо. Следствието трябва да каже с каква скорост се е движила колата и дали е навлязла в отсрестното платно. това е доказуемо - всички знаем, надявам се и екпсртите са се погрижили да го установят.
2. зад хонда-та плътно е карала една жена - тя е избегнала катастрофата - имала е време да реагира - следователно е карала със съобразена скорост и е могла да реагира навреме.
27 Октомври 2007 15:13
Svetlina, пиле шарено, ограничението на магистрала в Българияне е 120 км/ч. А Максим Стависки е убиец. Бърза хондата, бавна хондата, пил, не пил - убиец! Да му дадат да чете Достоевски.
Може много да го е страх от ефективна присъда, ама би трябвало да му е ясно, че си я е заслужил. Ако приеме това и не се излага повече, и на нас ще ни направи услуга. Българите сме си кротък народ, да не почваме сега с линчуванията.
27 Октомври 2007 15:17
От това, което съм прочела по случая е, че убитото момче е дало отрицателна алкохолна проба. Тук някой спомена за кола, шофирана от жена - поне аз запомних от написаното, че тя е карала преди Хондата и виждайки пред себе си Хамъра е проявила изключителна реакция свивайки рязко в канавката и се е отървала само с одраскана врата. Момчето от Хондата не е имало никакъв шанс защото не е имало видимост (заради предната кола) и въобще не е могло да реагира. Какъв спирачен път, какви пет лева!
Някой тука каза, че дори Хондата да е била спряла на пътя пак удърът със 110-120 км/ч би бил достатъчен да я смачка напълно.
27 Октомври 2007 16:36
Svetlina, hick, не говорете наизуст, а си направете справка колко е максималната разрешена скорост на магистрала в България. Мааалко повече е отколкото си мислите (малко = 10 км/ч)
ДВ. бр.76 от 6 Август 2002г. . Не знам да е променяно досега.

Редактирано от - Recycler на 27/10/2007 г/ 16:46:09

27 Октомври 2007 17:29
Максим беше един от малкото спортисти с които българия и българите можеха да се гордеят пред цял свят. Той самият каза, че ще понесе наказанието наложено му от съда, но това не значи да не иска да се разбере цялата истина по инцидента. Мутрите, които карат по улиците и не им пука дали ще убият човек май не събуждат у вас същият хъс да плюете и злобеете. Страх ли ви е, или какво? Така че оставете човека на мира и си гледайте във вашия двор.
27 Октомври 2007 17:34
"Несъобразена скорост" е чисто катаджийски термин, който се употребява за обяснение на пътно-транспортни произшествия с участие на по-таквиз хора, дето са невинни по дефиниция. Свидетел, дори и кошаревски, до такава умност не може да го докара. Може да каже: "караше бързо, караше много бързо, караше като луд", или, ако е опитен шофьор - "караше с около Х км/час". Да допуснем, че Хондата се е движила с максималната възможна скорост за тоя модел, къде 180 км/час. Е, и? Чий го е търсило шампиончето в насрещното? Спряло да пишка?
Знаете ли, в началото ми беше жал. Помислих, че от младежка глупост ще опере пешкира за всички мутрешки изпълнения от последните петнайсетина години.
Ма напоследък се наблюдава позната наглост.
27 Октомври 2007 17:43
"plamen1
Максим беше един от малкото спортисти с които българия и българите можеха да се гордеят пред цял свят. Той самият каза, че ще понесе наказанието наложено му от съда, но това не значи да не иска да се разбере цялата истина по инцидента. Мутрите, които карат по улиците и не им пука дали ще убият човек май не събуждат у вас същият хъс да плюете и злобеете. Страх ли ви е, или какво? Така че оставете човека на мира и си гледайте във вашия двор."
Любезни, България се пише с главна буква. Преди Максим България е имала и други световни шампиони, както и олимпийски. Не са хич малко. Да ни посочиш някой от тях, дето да е размазал кола в насрещното? Можеш да почнеш от Дан Колов.
27 Октомври 2007 17:50
"янтра
Законите са за всички, но за съжаление не сме САЩ за да бъдат прилагани еднакво към всички!"
Аз обича САЩ. Ако се поровите в историята на правото, може да изровите интервю с пенсиониран дърпач на шалтер (екзекутор на електрически стол), който чистосърдечно си признава, че на милионер не е дърпал шалтера.
Аз обича и агитацията и пропагандата.
27 Октомври 2007 19:13
Кириак,

като гледам в тоя форум все светци са се събрали. Никога не пиете преди да карате, спирате на всеки стоп даже ако е и в гори тилилейски, повече от 80 км не вдигате... въобще Български граждани за пример на цял свят. Тия ги разправяй на някой който си няма хабер от Българския манталитет. Кво стана с Гунди и Котков като им дадоха Алфа-Ромеото? Добре е било, че е нямало коли по пътищата по онова време. И то става въпрос за 70 години, да не се връщам към времето на Дан Колов. Ти като голям Български патриот, кво искаш, да отрежат публично главата на Ставински ли та да може максимално да се накефиш?
27 Октомври 2007 19:27
Recycler, приемам забележката ти така - не справка ми трябва, ами да не си ям интервалите. Наистина е написано грешно и трудно четимо, но от доста време редакции правя само за да възстановя изтрито от модератор и затова ще го оставя така. Все пак благодаря за забележката, не си длъжен да се сещаш какво искам да кажа, когато не е направено както трябва.
27 Октомври 2007 19:31
Gasparini и VOCI, само един истински педераст, какъвто вероятно е всеки един от вас двама ви, може да знае кой още е пендел. Нали се сещате - лесно е да разпознаеш себеподобните.
27 Октомври 2007 20:57
таласъме,
А има ли тук други таласъми?...
28 Октомври 2007 02:36
Таласъмчо , я ела миличко да ми са материализираш на самолетоносачо , па после да споделяш впечатления.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД