:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,403
Активни 555
Страници 1,848
За един ден 1,302,066

Френски депутат: Не е плащан откуп на Либия за българките

Френската парламентарна комисия по освобождаването на българските медицински сестри в Либия приключи дейността си и вече подготвя своя заключителен доклад. Според председателя на комисията Пиер Московиси Париж не е плащал пряко за свободата на българките.

Комисията беше създадена през лятото по настояване на лявата опозиция, която искаше да се уточнят поетите от Франция ангажименти при освобождаването на българските медици и дали е имало сделка с полковник Кадафи.

Пиер Московиси, депутат социалист и председател на анкетната комисия заяви за радио "Франс ентернасионал", че не е плащан откуп за нашите сънародници.

"Имало ли е изплащане на откуп? Отначало смятах, че е било така. Вече съм доста по-скептичен в този аспект. Стана ясно, че не е имало пари, платени от ЕС, нито пари, пряко платени от Франция. Изплатените суми идват от либийска страна. Но имало ли е транзакция между Катар и Либия? Каква е била посредническата роля на Катар? Какви са били отношенията между Катар и Франция във връзка с това? Тъкмо това анкетната комисия не можа да установи", каза Московиси и добави: "Всеки път, когато разговарях с официални лица като Клод Геан, Жан-Давид Левит и други отговорни лица от Елисейския дворец и питах каква е връзката между Катар и Франция, отговорът беше, да не кажа неверен, но най-малкото доста повърхностен", заявява Московиси в интервюто, цитирано от БГНЕС.
11
2061
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
11
 Видими 
22 Декември 2007 08:47
"Според председателя на комисията Пиер Московиси Париж не е плащал пряко за свободата на българките" - Има си хас оз. г-жа Саркози да помъкне чували с пари...те за това са българските "шерпи".Пък и те днес не ходят с дисаги и мускали - оно големиот министъро нъл им купи лябтопи...джиткат си с кампютърът, шерват си пасуърди ...абе долче вита


_________________________________________ _
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
22 Декември 2007 09:25
"не е плащан откуп" и "Париж не е плащал пряко" са две противоположни твърдения. Второто означава, че е плащан откуп, но не пряко от Париж. Пряко или непряко, плащано е от някой друг. Сега вадят и терориста Меграхи от затвора.
Къде са викачите вярващи в невинността на сестрите?
22 Декември 2007 09:41
така е гозамбо но франсетата не ги е еня дали ние сме признали вина и платили откуп.позорът си е за нашите управници и за гоце дето се здрависа с кадафи все едно че нищо не е било

Редактирано от - pecheneg на 22/12/2007 г/ 09:43:49

22 Декември 2007 17:08
Печенег,
единственият позор е за гламавият българин, който се хвана на манипулацията и вместо да търси истината, натискаше правителството да прави всичко възможно да ги освобождава. Отвори форума от онова време, та си прочети и твоите изказвания.
На Кадафито никой не му се слага. Просто той ги излови по бели гащи и направи жест на добра воля да ги освободи. И затова сега няма проблеми където и да отиде в Европа.
Ти видял ли си поне една страница от делото? Няма и да видиш.
22 Декември 2007 17:15
КъФ откуп брей джанъм, има пазарна икономика: ти на нас/ в България това е на мене/ аз на вас, на България сестрите, на Франция парите...Това е толко стара история, като края на Османската империя...Ха Ха.
23 Декември 2007 00:02
Е, сега да не вземете да кажете, че сами са се били с кабели и ток???Извратени сте!
23 Декември 2007 08:51
За подобни престъпления няма държава, където да не бият здраво при разпитите. А в България бият и за крадени кокошки.
За съжаление е когато бият невинни. Когато са виновни, особено за въпросните нечовешки престъпления, малко е.
26 Декември 2007 11:30
Не, че знам , къде е истината , но е факт, че изтезания се извършват, и от най , , великата демокрация , , , справка Гуантанамо и Абу Гариб.Ми , к, во да кажем за Ботьо Ботев.Въобще айде с......р
27 Декември 2007 00:34
Верно , градски - навсякъде бият. НО за различни работи. На едни места за туй че си вариш ракия и ( или ) се чукаш с комшийката. На други за туй , че не си подмел алеята пред паметнико на Великио и любим ръководител. На други - че си играйкаш на бомбички в технио двор.
Аз понеже не обичам да се забавлявам с бомби , а виж - другите закачки много са ми присърце , та се заселих тука. Пътувам често из цяла Северна Америка и никой за нищо не ме закача. Панимайш?
28 Декември 2007 12:28
Жертвите в целия случай са децата, а не сестрите. Никой не е видял делото, но при първата присъда Здравко го пуснаха, другите осъдиха за ракията и курвалъка, а само Кристияна /ако не бъркам името/ + още една осъдиха. Едва ли е само от липса на любов към нашите...
29 Декември 2007 10:36
Понеже говориш за бомбите в задният двор, може ли да ти отговоря с една от апориите на Зенон-кое е първо тероризма, или империализма.Казано накратко да заграбиш ресурсите на по-слабата държавва?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД