:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,406
Активни 556
Страници 1,851
За един ден 1,302,066

Шийлдс се подложил на детектор на лъжата

Майкъл Шийлдс се е подложил на детектора на лъжата, съобщи Би Би Си. 21-годишният фен на английския футболен отбор "Ливърпул" бе осъден в България на 10 години затвор за побой на бармана Мартин Георгиев през 2005 г. Шийлдс бе върнат във Великобритания, където продължава да изтърпява наказанието си. Разпитът на Шийлдс пред детектора на лъжата продължил над 2 часа и се провел в затвора, където излежава присъдата си. Той твърди, че по време на нападението срещу Георгиев е спял.

Разпитът с детектор на лъжата е поредният опит на адвокатите на Шийлс и на лидера на лейбъристите в местния парламент на Ливърпул Джо Андерсън да докажат невинността на Шийлдс. "Убеден съм, че младежът е невинен и не трябва да бъде зад решетките. Повтарям това от две и половина години", заяви Андерсън.
27
2988
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
27
 Видими 
22 Декември 2007 01:37
Е , хубаво!Проведен е разпит, ами кажете какъв е резултата!?Пак нашите милиционери хванали не когото трябва, а съдиите го осъдили...
22 Декември 2007 10:01

Е какво пък толкоз че е невинен ! Най много да осъди България а тя вече СВИКНА да плаща.....
22 Декември 2007 12:48
Представяте ли си българин в Англия да беше извършил това престъпление...
Че щеше да лежи като нищо двойно по-голяма присъда, та и западните медии щяха до оплюят България, учейки я на демокрация - това ясно.
Виновни сме си ние , българите, защото допускаме да ни управляват наведени я пред Запада, я пред Русия. Чужди посланици ежедневно ни поучават кое е добро и кое лошо - всъщност това , което ще е от келепир за собствените им държави.
Нека някой български посланик се изцепи на Запад....А ? В кучи .. ще го заврат. Защото управниците ни са свикнали да се навеждат.А защо ли ?
22 Декември 2007 12:54
Ясно що. Щото са камуняки.
22 Декември 2007 13:53
Ми то малко , като със сестрите в Либия.Иначе съм напълно съгласен с оЛо, за всичко са вновни комунистите, империалистите и международното положение
22 Декември 2007 14:05
България е унизена и незачитано от света! Трябва нашите управляващи да проучат поне гръцкият маниер за водене на международна политика!
В никой случай българите не сме по тъпи и глупави от ромейте! Просто допускаме да ни набутват отвън на ръководни постове в държавата хора, които при други обстоятелства човек не би ги взел, за редови чиновници в една частна фирма!
Премиер, които започва трудовият си стаж като премиер! Каквото и да се говори по този въпрос за гениалността на Станишев, нещо не се връзва, ама хич!
Същата работа и с Гл.Прокурор! Никога не е бил Прокурор, ама ще управлява прокуроратурата на цялата държава!
Вижда се как я управлява. Ама, на олигарсите наши и чужди, този начин им харесва и те чрез медиите хвалят, ли хвалят Главният Прокурор!
Във Висшия административен съд назначиха за Председател лице, което никога не е бил съдия и не е осъдил, или оправдал до ден днешен човек!
Що за държава сме? Май станахме нов вид колония в условията на глобализма!
22 Декември 2007 14:32
Чекай сега, Гоце ли написа писмото на англичаните за Шийлдс. Гоце го написа! Камуняк ли е Парванката? Камуняк. И на туй отгоре доброволен доносник на комунистическата държавна сигурност. Е, що се оплаквате? Сърбайте супата до дъно.
22 Декември 2007 23:56
Е, кажете ми, до кога ще си патим от червените наши хора, дето слагувати ни закопават?После ще дойдат синове, внуци.....
Писна ми на кофата!!!!!!
22 Декември 2007 23:57
Исках да напиша ''гласувайки".Не знам как да редактирам.Някой да метне тагче!
23 Декември 2007 08:05
Beetroot, Българите не можело да са по-тъпи от гърците, нека да си прав.Не това обаче е от значение, а колко по-умни са или по-тъпи са тези на върха.
23 Декември 2007 10:09
Чакайте бе, ми той пъпчивия английски хулиган всъщност си е казал истината. Правилото за английските дрипльовци (знайно е , че у нас идват предимно английски дрипльовци !) е, стъпвайки на балгарска земя да метнат в гърлата си едно сериозно количество алкохол, на принципа "кило и канче". След това се събуждат чак на "Хийтроу"!
23 Декември 2007 13:12
аз не разбрах какво е показал детектора на лъжата.

Редактирано от - pecheneg на 23/12/2007 г/ 13:12:57

23 Декември 2007 19:35
Е, айде стига с това момче - напили се, сбили се. Да не е искал да стори зулума? Станалото -станало. Да си плати кръвнината на нашето момче и да го пускат. Кому носи полза да е в затвора? И колко още да страда? Със сигурност си е взел поука. Поне получи някакво наказание - за разлика от Максим и полицаите, които си стреляха и УБИХА хора!
23 Декември 2007 23:10
От тая статия излиза, че е осъден на 10 години затвор за ..... побой. Не беше ли за предумишлено убийствто?
24 Декември 2007 01:31
Не искам да ставам защитник на човек, когото не познавам, но за предумишлено убийство все пак се иска и мотив. Доколкото е известно - младежите не са се познавали, нито са имали сметки за разчистване - напили се, сбили се. Кой е бил там и как е станало? ОК - виновен е англичанинът - лежа в затвора, плати си - да го помилват. По-жалкото е, че при убити след пиянство на други не им се търси отговорност
24 Декември 2007 14:27
DAVIDOFF,
НЕ е нужно да имаш конкретен Мотив, за да е умишлено Престъплението!
Някои престъпници извършват УМИШЛЕНИ престъпления заради самото Престъпление- "мотивът" им е ПЕРВЕРЗНИЯТ им кеф да се наслаждават на умиращия, убит от тях!
За да е "умишлено Престъпление"/например, умишлено Убийство/, ДОСТАТЪЧНО е да е имало у убиеца Мисъл и Желание за Убийството и той да го е /из/вършил СЪЗНАТЕЛНО, искайки и търсейки точно този резултат- СМЪРТТА на жертвта!
24 Декември 2007 16:09
Кому носи полза да е в затвора
Давидоффффффффффффф

На обществото уважаеми.Та като се напие следващия път да не убие дете, щото после жив да го одера детето нема да се върне КРАТУНО ПРОСТА!
24 Декември 2007 18:42
Докато ни имат за ''втора ръка'' хора, а пък и ние да се държим така, ще си пускат инглиш педалчетата на свобода, ще се трошат кратуни по ''златните'' и ще затъваме все повече и повече!
Хуне!
24 Декември 2007 18:55
Поредната полуинформация.Подложен на детектор на лъжата ама какъв е резултата никой не казва На всички форумци Честита Коледа и Весели празници !!!
26 Декември 2007 22:09
Резултатът е ясен, пияндурника от Албиона се е провалил и на този тест! Машина, машина ма и тя иска да ти шават гънките в тиквата! А на говедото от пиене нищо не му шава! Затова е прав като твърди че е бспал, наистина е бил мъртво пиян! Ами не се намери един българин да му хвърли един як бой, там на място, та и като спи да помни къде и какво пие!
26 Декември 2007 23:39
SANTA CLAUS,
Щом НЕ съобщават за Резултата от пробването с Детектора на Лъжата- значи, най-вероятно/на 99% сигурно!?/ Резултатът НЕ е удобен за съобщаване от съобщаващите! Сега познай, до три пъти: кой резултат НЕ е удобен за съобщаване от НЕбългарските медии или НЕбългарските полицейски, прокурорски и съдебни институции в случая?!
26 Декември 2007 23:49
кой резултат НЕ е удобен за съобщаване от НЕбългарските медии или НЕбългарските полицейски, прокурорски и съдебни институции в случая?!
Излиза, че този:
THE International expert who carried out Michael Shields’s lie detector test today said the LFC fan “must be freed”.

British Polygraphers’ Association chairman Don Cargill said he was telling the “absolute truth” when he denied attacking waiter Martin Georgiev.

Mr Cargill, who has had talks with the government about using his techniques in criminal cases, said Justice Minister Jack Straw should personally see the results of the test and pardon Michael.

Mr Cargill said: “In my professional opinion Michael Shields did not assault Martin Georgiev, nor was he anywhere near the scene of the assault. Absolutely not.

_______________________
And if I spend somebody else’s money on somebody else, I’m not concerned about how much it is, and I’m not concerned about what I get. And that’s government.
Milton Friedman, Fox News interview (May 2004)
27 Декември 2007 00:00
MANRICO,
Имай своите НЕудържими "рекламации" към форумеца тук с ник "SANTA CLAUS", а НЕ към мен!!!
Негови, а НЕ на "Параграф39", са написаните в постинга му по-горе думи: "Подложен на детектор на лъжата ама какъв е резултата никой не казва.." ! А аз само коментирам Информацията, която намерих в тези негови думи!
Впрочем, във Великобритания ПРИЗНАВАТ ли се за Доказателство/НЕоспоримо ли?!/ в съдебен процес показанията на Детектор на Лъжата!?? А?!

Редактирано от - paragraph39 на 27/12/2007 г/ 00:00:59

27 Декември 2007 00:31
Ей-й, к'во го дъвчете т'ва английско пиянде?
Та чак го съжалявате, че е "жертва" на българската правосъдна система!
Аре, ако беше разбил главата на някой ваш близък или приятел щяхте да му искате кръвта!
27 Декември 2007 13:25
Доколкото съм чел за случая, присъдата на Шийлдс се основава на много силни веществени доказателства и свидетелски показания - Шийлдс е разпознат като извършител на само от потърпевшия, но и от куп още свидетели, вкл. чужди туристи. Има и биологичен материал от местопрестъплението, който е на разположение на всеки, който иска проверка - вкл. и в известната лаборатория в Бърмингам, която сега изследва материалите по нашумелия случай Маккан. Такава проверка никога не е била искана от британските власти.
Няма разумно съмнение за вината на Шийлдс. Присъдата на българския съд е валидна, както е валидно и намалението й от 15 на 10 години затвор.
Отново, пак доколкото познавам английските наказателни процедури, всеки осъден, признал вината си, може да бъде освободен след половината от тарифата, която му е отсъдена. Това се решава от т.н. "Парол Борд".
Шийлдс не признава вината си. При това обстоятелство вероятно адвокатите му го съветват, че единствения начин да убеди борда да го пусне, е да прави финтове като тоя тест с "детектор на лъжата". За да не сметне борда, че не се е покаял, а че може би е невинен.
Може би няма нужда от тоя напън - в момента в британските медии върви една ксенофобска кампания във връзка със случая Мадлин Маккан. Потърпевша е "некомпетентната португалска полиция", затова, че се е осмелила да подозира родителите на изчезналото дете.
Така че е много вероятно Шийлдс да бъде пуснат след като излежи половината от присъдата си. И лично аз нямам нищо против това - всеки млад човек прави грешки. Колкото и да са сериозни, всеки трябва да има право да ги поправи.
Това дето ме дразни е сляпото чуждопоклоничество, което смърди от коментари, като тоя на Манрико.

Редактирано от - Meto ot Interneto на 27/12/2007 г/ 13:28:33

31 Декември 2007 00:41
Австралиеца в София явно е тръгнал по пътя на Шийлдс.
31 Декември 2007 07:46
Преди време беше писано от мене:
След като сме овце и отчетът ще бъде като за овце. Утре като изкарат ножа да ни колят, заради някоя по продуктивна порода, блеенето по форумите няма да ни спаси. .....

Явно австралиеца подобно на Шийлдс знае че тука всичко може да остане ненаказано , хората му се привиждат като овце и най- естественото нещо е да извади ножа да си гътне някоя.

Редактирано от - овца последна на 31/12/2007 г/ 07:50:03

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД