:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,875,931
Активни 129
Страници 26,565
За един ден 1,302,066

Птичият грип достигна Швеция

Швеция регистрира първият случай на птичи грип, съобщиха информационните агенции. Специалисти от Националния ветеринарен институт са изследвали четири патици, намерени мъртви в петък източно от Стокхолм, в района на Ескилстюна. Тестовете са показали, че една от птиците е била заразена с птичи грип. Вирусът обаче, не е от опасния за хората Н5N1, показват последните изследвания.

Заболяването беше регистрирано и във Великобритания. Птичият грип е бил открит в папагал, внесен в страната от Суринам. Животното починало докато е било под карантина. Все още не е известно дали вирусът е от вида H5N1. Лондон смята, че за да се предотврати разпространението на опасната разновидност на грипа, е необходимо в целия свят да се забрани търговията с живи птици.

Хиляди домашни птици бяха избити в Хърватия като мярка срещу разпространението на вируса на птичия грип, който в петък бе открит в мъртви лебеди в източните части на страната. Акцията по избиване на птиците се осъществява около езерото Зденци, където бяха открити заразените лебеди.
627
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД