:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,876,001
Активни 137
Страници 26,635
За един ден 1,302,066

Блеър раздава титли на партийни спонсори

Съпругата му Чери се вози в блиндиран автомобил до фитнес залата
Снимка: РОЙТЕРС
Нов скандал за "шуробаджанащина" бе разпален вчера след публикация на в. "Индипендънт". Оказва се, че премиерът за втора поредна година предлага спонсори на Лейбъристката партия за членове на горната камара на британския парламент - Камарата на лордовете.

Редакцията на вестника се сдобила със списъка с предложенията на Тони Блеър. В него са включени някои от най-щедрите спонсори на Лейбъристката партия. Вестникът визира четирима бизнесмени, които вкупом са дарили близо половин милион лири стерлинги и са участвали със средства във финансирането на различни правителствени програми. Изданието напомня, че даването на званията минава през комисия и не съществуват съмнения за нередности. Миналата година срещу Тони Блеър също имаше сериозни критики за това, че беше включил спонсори в предложенията си за Камарата на лордовете. Така щедрият дарител д-р Пол Дрейсън се озова сред 23-та нови представители на лейбъристите в горната камара. Преди четири години д-р Пол Дрейсън предизвика доста спорове в английската преса, след като правителството подписа без обществена поръчка договор с представляваната от него компания за производството на ваксина против дребна шарка на стойност 32 милиона паунда.

Междувременно друга публикация уличи съпругата му Чери Блеър в разхищение на държавни средства. "Сънди Таймс" описа на първа страница как премиершата се вози в бронирана кола, за да отиде на пазар или до фитнес залата.

Чери Блеър е първата съпруга на британски премиер, получила правото да използва служебен блиндиран автомобил и шофьор за лични нужди, пише вестникът. Колата е Воксхол Омега и използването й струва на британските данъкоплатци над 50 000 британски лири годишно. Автомобилът бил отпуснат след атентатите срещу САЩ на 11 септември 2001 г.

Предшественичката на г-жа Блеър, премиершата Норма Мейджър имаше лична охрана, но не и собствена служебна кола. Не е имал право на служебен автомобил и съпругът на Маргарет Тачър, Денис, който пътувал с градския транспорт, отбелязва в. "Сънди Таймс".
3
736
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
23 Октомври 2005 23:46
...Мно-о-о-ого отдавна...Време беше и нашият вестник да го види! Критикуваното семейство Блеър прилича на всяко критикувано премиерско семество...Не по Толстой обаче..Критиките почнаха далеч преди Троянския иракски кон “оръжия за масово изтребление” да рухне...В началото беше Чери с нейната мания да продава и купува апартаменти. След бристолската афера, доде австралийската /един фокусник се опита да влезе под фустата на премиершата, но стигна само до фитнес упражненията й/ , а сега се задава хонконгска такава ...Но на госпожата шапката й не се накриви, а напротив – адвокатската й клиентела нарастна многократно, а котo похлупак тя издаде “бестселър”, за живота на Даунинг стриййт десет...Тони ряба да яде пред нея.
24 Октомври 2005 09:29
Във вестника упорито продължават да наричат съпругата на Блеър Чери. ШерИ, господа редактори...
И преди вестниците са раздухвали скандали (по-скоро преувеличени) за съпругата на Блеър. Досега не бяха доказани незаконни действия от нейна страна. Ставаше дума за купуването на някакъв апартамент, а този който го предлагал бил мошеник. Шери е нямало как да знае тази подробност, но въпреки това вестниците го раздухваха известно време, после млъкнаха. Заяждаха се с нея дори и затова, че не родила детето си в държавна болница(!?). Понякога заяжданията са толкова дребнави, че зад тях прозира чиста злоба и завист заради успешната й кариера на адвокат.
Засилените мерки за сигурност не са празна прюмица, а резултат от активността на терористите на британска територия. На когото му се виждат много тези пари да провери т. нар. "цивилна листа" за да види колко диши са включени в нея и колко струва на британските данъкоплатци издръжката на кралското семейство.
24 Октомври 2005 12:02
Старичка й е колата. Воксхол/Опел Омега е спряна от производство вече 4-5 години. Да й купят Signum.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД