:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР готви удар с нова смяна на автотабелите

Снимка: Пресфото БТА
Михаил Миков лично постави новите табели на колата на видинчанина Бисер Бойчев.
Обмисля се промяна на цената от 70 лева за новите регистрационни табели на автомобилите. Това призна вчера вътрешният министър Михаил Миков във Видин. Той успокои, че засега промяна няма да има, догодина ще се обмисля това да стане, защото от девет години цената не е актуализирана. Той пропусна да отбележи обаче, че покрай тоталната смяна на номерата през 2006 г., която бе задължителна, под страх от глоба гражданите си платиха по 60 лева за нови номера. И МВР събра ударно към 60 млн. лева

Първата европейска регистрационна табела бе монтирана вчера в двора на КАТ-Видин на видински "Опел". Разликата е в наличието на европейския флаг с 12-те звезди в левия край на табелата. Поставянето на новите табели не е задължително - то ще става поетапно след изчерпване количествата на старите номера. Подмяната на номерата на леките коли стартира пилотно във Видин, Габрово и Смолян и ще бъде въведена постепенно в цялата страна до месец.

Във вчерашния Европейски ден на безопасността Миков подписа поредните уволнения на служители, уронващи престижа на институцията с нарушения на етичните правила и закона. От шестима отстранени четирима си тръгват заради шофиране в пияно състояние.
76
5164
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
76
 Видими 
13 Октомври 2008 22:35
Разликата е в наличието на европейския флаг с 12-те звезди в левия край на табелата.

Още при появата на сегашните номера преди години ми демонстрираха"Европейска регистрация" с лепенка купена от Шел и залепена върху левия край на табелата върху нашия трикольор.Що трябва да сменяме номерата.Пак ни правят на идиоти.
13 Октомври 2008 22:40
хахахаха няма друга такава държава
13 Октомври 2008 23:05
12 петолъчки в левия край на табелата! Да ви... ... ! Мите-е-ев, жив ли си приятелю?
13 Октомври 2008 23:23
Добра идея е знамето на ЕС да е стикер и да се лепи под българския трикольор, а не върху него!...

Редактирано от - редник на 14/10/2008 г/ 00:38:57

13 Октомври 2008 23:26
А що се отнася за евентуални нови опити за смяна на новите номера с още по-нови, то дано този път път се намери адвокатска кантора, която да раздава формуляри-искове до съда...
13 Октомври 2008 23:53
Не че име вервам на комунетата ама на пет места пише че новите номера са само за новорегистрираните коли. Пазете сили га стане задължително-доброволно, любимото ми упражнение
14 Октомври 2008 00:31
"Ало-о-о, Топлофикация" ли е?!
НЕ, бе, тук е КАТ на МВР...
Нищо! И на вас да ви е.а майката!"
14 Октомври 2008 01:40
поставянето на новите табели не е задължително - то ще става поетапно след изчерпване количествата на старите номера.


с тва требеше да почне статията.
14 Октомври 2008 05:23
Що бе, този министър не е сменял номерата досега....
14 Октомври 2008 06:25
Митев,
дойдохме си на думата.
14 Октомври 2008 07:12
Този на снимката ми прилича на човек, който не може да прави нищо друго освен монтаж на табели (и последното не е много сигурно).
14 Октомври 2008 07:51
Тази година регистрационни номера, догодина нови паспорти, за по-догодина все ще измислят нещо друго.И те така.
14 Октомври 2008 07:59
12-те звезди демонстративно показват, кой кого?!
14 Октомври 2008 08:16
Така, така! Най-ме кефи как лекинко започват да подгряват стадото, като пускат уж невинно съобщение, след което започват да отпадат една по една части от текста, и накрая остане това което искат. Очакваме след 6 месеца да няма думи като "поетапно", "доброволно" и прочее, и остане само "задължително"-то

P.s. Преди месец бях в Атина. Имаше 2 вида номера- нови коли с GR вляво на номера, и по-старички с чисто бял номер с черни букви. Ама явно само ние сме уставни пред ЕС, щом толкова се натискаме да си сменяме памперсите всяка година с по-европейски
14 Октомври 2008 08:37
Като не може да се издържа с SMSси на МВР му останаха само едните табели, тескерета и фишове... Поне да им бяха "дали" билбордовете по магистралите.
14 Октомври 2008 08:47
Айде сега смяна на табелите заради европейския флаг Има лепенки с европейския флаг по 1.50, купуваш си я и си я залепваш отляво и готово.
14 Октомври 2008 08:49
Нов министър - нови табели! Сега е пусната подписка за желаещи лично министърът да им смени табелите - отстъпка 50 ст.
А сега по-сериозно: Нали, когато преди няма и две години, като ни побъркаха с окончателната смяна на тези тенекии, ни уверяваха, че това е по искане на ЕСи е за последно?! Е, ама как при надвисващата финансова криза МВР да се увеличи приходите, ако не с някой такъв номер. И ако сега гражданите пак се наредят покорно на няколкокилометрови опашки пред КАТ и в студа се карат помежду си кой пред кого е - заслужават си поредната подигравка и издевателство над тях. Между другото това много прилича на подготвяния друг БСП-арски номер - един вход - една сметка (за парното). По този въпрос няма никъде ясно разяснение какво се предлага, но вече комисията по енергетика в НС го "обсъжда" - отново по БСП-парски, разбира се. А народът спи ли спи (като луната в една популярна песен)!!! И изводът, че българският народ е превърнат в стадо, за съжаление, е верен!
14 Октомври 2008 08:54

Така и не стана ясно защо трябва да плащаме за тези табели, които ни карат задължително да поставяме на автомобилите си?! Има закон, че автомобила трябва да е с табели, има закон, който казва, че табелите се получават от МВР-КАТ, но няма закон, който да казва, че трябва да платим за това, което МВР е длъжно да направи по закон. Същото е и с документите са самоличност.
14 Октомври 2008 08:57
Ама Митев като ви казваше - бил досаден!
Сега ви чете и се подсмихва.
14 Октомври 2008 09:26
XYZxyz,
Като говориш за закона... Такъв закон имаше и при предишната смяна (по европейско настояване!?) на табелите. Тогава 4 правни субекта (2 физически и 2 юридически лица) се опитаха да спрат тази очевидно противозаконна гавра с шофьорите в дело във ВАС (АД 2829/2006 - за регистрираните в сайта ба ВАС Натиснете тук). Четох невероятното решение на върховните съдии... Не знаех да се смея ли да плача ли... Защото "пререгистрацията" беше извършена по наредба, противоречаща на материалния си закон (ЗДвП), както показаха в съдебната зала жалбоподателите в цитираното дело.
Аз нямам кола и мен няма да ме бъзикат и да плащам. Ако обаче и сега вие - шофьорите - вместо да оградите институциите се наредите кротко на опашките, никой няма да ви е виновен! Защото не мога да повярвам (след първата "пререгистрация по европейски", че "доброволното" няма да се превърне в "зорноволно". Става дума за много пари не за хазната, а за една известна фирма.
Един тук се гъбаркаше с Митев... Досаден бил... Простотията, казват не ходела по гората, а по хората! Май беше Brightmen?

Редактирано от - Пламен Пенев на 14/10/2008 г/ 09:29:23

14 Октомври 2008 09:31
не знам какво да кажа, наглост, представям си пак загуба на 2 дни и 1 нощ пред КАТ, по точно някъде в опашката пред КАТ която го обвива 3 пъти. И КАТджии, много мазни катаджии, местещи бариерки, но с неработеща система за 5 милиарда, дип блу ступид. 100 кинта дадени ей-така за излишека и джобни на политиците. Децата им, които взимат още 100 лева, за да не си на 3-ти винт на опашката. Нова ТВ, която "открива" проблема на 18-я ден и го заснима с ГСМ под прикритие. Банката на Цеца, която гушва 20 кинта защото се е намърдала в КАТ по случайност. И кафенцето с четворен оборот, от топъл чай с коняк и нещо кафяво =кафе... А сега да погледнем отново Миков с ментарския винтоверт- какво е искал да каже автора?
14 Октомври 2008 09:48
Нил,
Доколкото помня, Нова TV показа любителския репортаж от Европата, на който се виждаше, че там има автомобили с всякаква регистрация. Националната TV показа 30 (около) секунден репортаж от съдебната зала, от който не стана много ясно за какво се борят там гражданите (за 30 секунди какво ще разбереш?), а bTV показваше опашките пред КАТ (професионални камери!) и веднага и най-често една русокоса полицайка с красиво, но строго лице, която надълго и на широко обясняваше как щяли да си изпатят хората, които не са на опашките...
Почти никой не подкрепи гражданските ищци в съда. Не обвинявам за пасивността им шофьорите - кой да им каже? При тази наша "независима" журналистика...
Така беше! Така и ще бъде, когато му дойде времето..

Редактирано от - Пламен Пенев на 14/10/2008 г/ 09:52:45

14 Октомври 2008 09:48
Ами да си ги сменят без пари, като са толкова курназ. Нали при предишната смяна говореха, че нямало да се сменят след влизането в ЕС. А и аз не се чувствам европеец и не искам знака на ЕС в/у номера си. Не може да си европеец и да живееш в БГ. Мръсотията, дупките, циганията, заплатите, беднотията и т.н. - това не ме кара да се чувствам европеец, а по-скоро помияр.
14 Октомври 2008 10:09
Митев бил досаден, а ?
14 Октомври 2008 10:12
Гадове мръсни, брее!
Да дойде Михов да ги смени лично и на мен и ще платя.....дажи и 10 кинта бакшиш ще му дам.
14 Октомври 2008 10:14
Моля за извинение! Пропуснах да го спомена, а коректността го изисква..
Имаше и опит на народни представители (да ме прощават депутатите, ама не съм много в течение, кой да ти ги покаже, научих по-късно! Май е участвала Стела Банкова!) да спрат този цирк, но народните ни представители са били много сплотени... Като един юмрук!
Питам се - как ли е гласувала Атака по този казус? КОСТАДИНКЕ? Дай инфо, моля те!

Редактирано от - Пламен Пенев на 14/10/2008 г/ 10:17:59

14 Октомври 2008 10:16
Сега не е задължителна смяната, утре ще е.
И няма да се мине с лепенка за 1.50...с нея няма да се регистрира смяната в компютрите на МВР.
После ще се окаже, че и смяната на паспортите с нови, с биометрични данни, е като "доброволното осигуряване" - до изтичане на срока за валидност е по желание...ама на МВР.
После и личните карти; що не вземат да попроменят малко и дизайна на книжките?
14 Октомври 2008 10:31
Я по-весело! Другарите са го замислили много правилно - 3-4 млн. автомобила, 100 лева за смяна=300-400 млн. лева+регистрацията на новия внос=500 млн - наливаме ги в банковата система и я спасяваме от фалит. Гарантираме мизерните влогове на гражданството и се фукаме, че ни е стабилна банковата система. А ако съберем и някой лев от новите документи за самоличност - пей сърце!
14 Октомври 2008 10:39
Evasion, парите няма да отидат в хазната приятелю. Там ще отиде една нищожна част... За всеки случай - ето ти малка подсказка: Натиснете тук. в случай че не знаеш де...
14 Октомври 2008 10:41
Всички писачи тук, имате да черпите mitev!
И да посетите сайта му!
14 Октомври 2008 10:46
А ако съберем и някой лев от новите документи за самоличност - пей сърце

Много лев ще да е! Видях проекта за новите документи и там никъде не пише ЕС, няма ги звездичките. Първо ще ни дадът едни такива биометрични, но на вид като старите и после ще ни карат да ги сменяме с "европски"!
14 Октомври 2008 10:50
OLDMAD, ами дай линк де!
Аз ще го направя: Натиснете тук
Ще дам и още един на човек, който участва в съдебната битка по предишната "пререгистрация": Натиснете тук...
Сега не намирам сайтовете на другите участници, но линка към дело 2829/2006 съм го дал по-горе.
14 Октомври 2008 10:53
Поставянето на новите табели не е задължително - то ще става поетапно след изчерпване количествата на старите номера.

Подмяната на номерата на леките коли стартира пилотно във Видин, Габрово и Смолян и ще бъде въведена постепенно в цялата страна до месец.

Пак някой нищо не е разбрал. Не подмяна, , издаването на регистрационни табели с европейските символи е започнало. Това трябваше да започне още миналата година, ама нали правителството прави всичко възможно, за да отдалечи България от ЕС.
Няма никакво европейско изискване за смяна на регистрационните табели. Нито една страна-членка на ЕС (с изключение на Р.Петкова българия) не е и помисляла да прави тове. Нещо повече. В останалите страни такава акция се смята за безумие. И само БСП електоратът цвили от удоволствие ка ЕС ни "принуждава" да правим това или онова.
14 Октомври 2008 11:01
Абе Федя! Ти наистина ли ни смяташ за глупаци? Или за неграмотници дето могат да пишат, а не могат да четат? Чети официалните податки между редовете приятелю! Нали си чувал поговорката: "Парен каша духа"? Все пак живеем в България, а тук всичко е толкова примитивно... А това вече се е случвало и то не преди 20 години... "Който забравя миналото..." нали се сещаш?

Редактирано от - Пламен Пенев на 14/10/2008 г/ 11:05:09

14 Октомври 2008 11:32
Пламен Пенев,
Освен "Сега" има и други медии. Така че е добре да четеш, слушаш и гледаш малко повече.
Освен това България вече е в ЕС, и колкото и на някои това да не ми харесва, ще трябва да се съобразяват с този факт.
"Който забравя миналото..." нали се сещаш?

Не съм аз този, който го забравя.
А по-страшото е да живееш в миналото.
Жив и здрав!
14 Октомври 2008 11:37
в случай че не знаеш де...

Г-н Пенев, Вие вероятно се шегувате - "Фирма БМВ" - световно известната Bayerische Motoren Werke, ще слага табелките!? Цената от 70 лв. сигурно ще е заради лицензията за използване на марката BMW (някъде в долния край на табелката е изписано "Erzeugnis von BMW®"
Как гордо звучи: Всеки българин с продукт на БМВ!
14 Октомври 2008 11:55
Сократ-май:

Ама Митев като ви казваше - бил досаден!
Сега ви чете и се подсмихва.

Сократе-май,
тъжно ми е, не ми е до подсмихване. Аз обичам съгражданите си и мразя гаврите с тях. Публикуваният материал съдържа отново много неверни неща, на които ще реагирам след малко, защото досега бях зает с по-спешна задача.

14 Октомври 2008 11:59





МВР готви удар с нова смяна на автотабелите

Звучи ми като "БАНДАТА НА МИКИ БЕСЕПАРЧЕТО ГОТВИ УДАР ВЪРХУ НОВА БАНКА"!
14 Октомври 2008 12:24
Apolitichen, "БМВ" не е онова BMW и е абревиатура на"Български Мултиплексорни вериги", каквото и да означава това. Това е фирма, за която на времето Петканов като министър ма МВР бил казал "що щат в МВР фирми"... Прочети линка който съм дал... забавно е И се попитай какви ли заплати получават в директорския борд на тази "държавна фирма"...

Редактирано от - Пламен Пенев на 14/10/2008 г/ 12:27:06

14 Октомври 2008 12:40
Уважаеми колеги от форума,
Полезно ще е да си пропомним какво е писано във форума на 14 и 31 март 2006 г. под моите статии в Наблюдател - "Безсмислен тормоз по пътя към Европа" и "Старите табели - тормозът продължава" Тогава не умеех да пиша във форума и не можах да отговоря на постингите на Сосса, Сассос, Митничаръ, Федя, Пешо 58, Пикачу. Ако те се върнат в архива и прочетат какво са писали на въпросните дати, може да се почувстват неловко, разбира се ако някои от тях /като Сассос например/ не са хора на МВР, платени дезинформатори. Тук за илюстрация привеждам пример от Федя, който днес присъства във форума. Тогава той е написал:

Федя:

Тази статия е поредния пример за лоша журналистика. Ама ще кажете - Защо? Проблемът е актуален, притесненията за хората са реални.
А аз ще отговоря. Защото след дъжд качулка.
Що се отнася до проблема и притесненията, то си ги знаеме и без Митев.
Ако Митев беше истински журналист, трябваше да напише тази статия преди два месец. Т.е. статията е зъксняла. И друго - много слабо съдържание. Ако Митев си беше дал труда да прочете писанията във форума по този въпрос, можеше да напише много по-добър материал ( а дали всъщност може?)." Най-злобно реагира тогава Сассос.

Тук ще отговоря на Федя само това, че статията, която критикува бе написана през януари, но престоя един месец в Труд при Валерия Велева, която отказа да я публикува. После в Атака на 6-ти март излезе изопачен вариант, съдържащ и обратни твърдения на това, което съм написал. За щастие Веселин Стойнев, който от доста време е в друга редакция, пое отговорност и публикува посочените две статии.
Радвам се, че тези, които реагираха тогава отрицателно на тези две статии, са незначително малцинство от всички реагирали тогава с постинги.
Когато създавах блога http://www.mitev.eu се ръководех от мисълта, че това престъпление на властта следва да бъде санкционирано, а ако това не стане, исках поне да остане някакъв документ, от който хората ще получат информация за същността на мероприятието. Защото и до ден днешен болшинството от хората нямат точна представа за същността му и вярват на лъжите на правителството.
14 Октомври 2008 12:48
Федя, почитаеми, вземам си назад обръщението "приятелю"... Очевидно е вече, че си много добре запознат с "казуса пререгистрация". Защо шумиш тук във форума, всеки сам ще си отговори... аз вече си отговорих...
14 Октомври 2008 12:58
"Обмисля се промяна на цената от 70 лева за новите регистрационни табели на автомобилите. Това призна вчера вътрешният министър Михаил Миков във Видин. Той успокои, че засега промяна няма да има, догодина ще се обмисля това да стане, защото от девет години цената не е актуализирана"

Не е посочено в каква посока ще се променя цената от 70 лв., но предполагам със 101 % увереност, че ще е в посока нагоре.
Що се отнася до твърдението му, че от девет години цената не е актуализирана, това е нагла лъжа. Първо наредбата за смяна на номерата бе приета от правителството на Костов в 2000-та година и тогава цената доколкото си спомням бе малко над 20 лв. През 2006 г. е малко под 60 лв. Сега е обявена за 70 лв. Ха кажете ми хора мили, как да се гледа на този министър на вътрешните работи? Той или съзнателно лъже, или няма представа за какво говори.
Ето пример за неговата позиция по въпроса за подмяната на табелите като шеф на парламентарната група на КоКалиция за България /коментарите в скоби са мои/:
Натиснете тук
Ако линка не се отвори, изказването на М. Миков, репликите и дупликата може да намерите в http://www.mitev.eu - категория Политици.

Редактирано от - Mitev на 14/10/2008 г/ 13:08:43

14 Октомври 2008 13:02
какви ли заплати получават

Нарочно правя аналогията, защото какъвто ни е търговския регистър, такава ни е и автомобилната регистрация. Но в БМВ съм убеден, че правят искрена аналогия със заплатите в BMW на принципа "Ако едни германци не можем да бием ... по заплати, какво държава сме!"
Всъщност защо КАТ сменят табелите след като пътния данък на МПС се плаща към общината? И какво ги ползва КАТ тия табели - издирили са откраднат автомобил, проверили са изправността на автомобила, санкционирали са нарушител на движението, напр. неправилно паркирал до самия катаджия?
14 Октомври 2008 13:23
Според мен врътката този път ще е нещо от сорта:
За да не карат директно собствениците да си сменят номерата, ще ги накарат индиректно - напр. със "стар" номер не можеш да напуснеш страната. А пък застрахователите ти правят единствено и само гражданска, която важи и за ЕС. Но няма да ти я направят, ако нямаш "нов" номер, защото със "старият" не можеш да излезеш. А без гражданска не можеш да караш никъде. По този начин /или подобен/ пак ще ни накарат да си сменим табелите. Политиците ни са царе на подобни врътки.
14 Октомври 2008 13:27
" Поставянето на новите табели не е задължително - то ще става поетапно след изчерпване количествата на старите номера."


Регламент 2411 от 03.11.1998 г. на ЕС, в приложението към който е посочено как трябва да изглеждат регистрационните табели на автомобилите в страните членки на съюза е задължителен за всички страни. Задължително при първа регистрация в страните членки се дават табели с 12-те звезди, единствено в България от 1.1.1997 г. до този момент са регистрирани около 700 хиляди автомобила от внос с табели, които не отговарят на цитирания регламент. НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ, НО ПРИ ПЪРВА РЕГИСТРАЦИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ДАВАТ ТАБЕЛИТЕ СЪС СИМВОЛА НА СЪЮЗА - 12-ТЕ ЗВЕЗДИ! Регламента е публикуван в http://www.mitev.eu - категория уводна.
Този линк Натиснете тук


В интервю, публикувано във в-к 24 часа на 26 февруари 2008 г. замминистърът на вътрешните работи Камен Пенков публикува смехотворното твърдение, че въвеждането на новите табели изисква "технологично време". В-к 24 часа разбира се отказа да публикува статията ми "Отново дезинформация за табелите" - виж блога, категория Статии. Натиснете тук
По принцип е възможно да греша когато си мисля, че закъснялото въвеждане на табелите със звездите при първа регистрация целеше да се натрупат повече бройки автомобили за подмяна на табелите им.
14 Октомври 2008 13:34
Да не бързат да сменят табелите, че както върви може да ни изритат от ЕС-то!
Ако си спомняте имаше прогнози , когато сменяха табелите, че ще сложат малко звездички и хайде отново на пангара.
Табелите да си ги постават КАТ, безплатно и без да ми губят времето.Ако трябва пред блока или да определят точен час и като не го спазят поради технически субективни, социално-битови проблеми , на пропуска ми връщат поканата с печат че съм ходил. Поканата да е по ЕС образец и да важи Да ми се върнат парите за старите табели. Държавицата да сложи табели по границата , че влизащите чужденци също трябва да си сменят табелите когато пребивават тук. Да си закупят опознавателни знаци , като на войниците-хем и сувенир. Депутатските автомобили задължително с две различни табели- за да се знае , че возят извънземни.Да се поставят временни регистрационни табели на домашните животни и любимци, като се предвидят възможности за обхващане на дивеча и пернатите гадинки. Ще плащат горските стопанства. Относно домуващите птици, чайки, гларуси, гарги и др. който често навлизат в чужди територии, табели да се монтират и на двата крака със и без звездички за да не създаваме межународни прециденти.
14 Октомври 2008 13:35
"Поставянето на новите табели не е задължително - то ще става поетапно след изчерпване количествата на старите номера."


Поредната лъжа!
Вече посочих, че при първа регистрация поставянето на новите табели е задължително за страните от ЕС. А старите номера може да се изчерпват, да се изчерпват още много време, докато счетат че е дошло време за поредната пререгистрация.
14 Октомври 2008 14:11
Абе ЗИТО! Ти имаш ли акъл! Веднага да си изтриеш идеите преди да ги е прочел "който трябва", че току виж още утре се оказало че "европата" ги изисква от нас ...
Прочее Митев това с "изчерпването на старите табели" ми напомня онзи виц в който един (да не създаваме сега спорове по дискриминация!) казва: "Пениш се не пениш - че те ядем! Пари съм давал за тебе!"

Редактирано от - Пламен Пенев на 14/10/2008 г/ 14:13:00

14 Октомври 2008 14:22
Тук ще отговоря на Федя само това, че статията, която критикува бе написана през януари, но престоя един месец в Труд при Валерия Велева, която отказа да я публикува. После в Атака на 6-ти март излезе изопачен вариант, съдържащ и обратни твърдения на това, което съм написал. За щастие Веселин Стойнев, който от доста време е в друга редакция, пое отговорност и публикува посочените две статии.

Значи статията ти е била написана на време, но е публикувана със закъснение. Т.е. Длъжен съм да ти поднеса своите извинения.
Следиш нещата и знаеш моето мнение по въпроса.
НЯМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ПРЕРЕГИСТРАЦИЯ, НО ПРИ ПЪРВА РЕГИСТРАЦИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ДАВАТ ТАБЕЛИТЕ СЪС СИМВОЛА НА СЪЮЗА - 12-ТЕ ЗВЕЗДИ!

Това е точно така.
Това е наложено и от необходимостта да се унифицират и документите за регистрация в страните членки. въвежда се с Директива 1999/37 от 29 април 1999г.
Директивата трябва да се прилага от 1 юни 2004г във всички старни-членки.
Изрично е записано, че ПРИЛАГАНЕТО засяга само новорегистрираните автомобили. Така например във Франция можете да четири вида регистреционни табели. Нито един вид от издадените от държавата регистрационни табели не е обявен за невалиден. В Р.Петкова българия (тази, в която живеят Пламеновците ) на веднъж бяха обявени за НЕВАЛИДНИ четири типа регистрационни табели.
И понеже Пламеновците "не забравят" миналото, а живеят в него, догодина на изборите ще гласуват отново за Р.Петкова българия.
Е, В Р.Петкова българия, могат да ни сменяват колкото си искат не само табелите на автомобилите но и табелите на вратите на къщите ни ( имената ни).
14 Октомври 2008 14:26
"под страх от глоба гражданите си платиха по 60 лева за нови номера. И МВР
събра ударно към 60 млн. лева"

За целия период на действие на наредба І -45 от населението бяха отчуждени много повече от 60 милиона лева. А дали МВР е събрало ударно към 60 млн лева или парите отидоха другаде може да се направи извод като се прочете този линк Натиснете тук
Твърде често се лансираше идеята, че със смяната на номерата са искали да "понапълнят бюджета". Тази версия се опита да застъпи пред мен и формалният лидер на ГЕРБ Цв. Цветанов.
Не е вярно, че парите отидоха в бюджета на страната или в бюджета на МВР. Показателно е, че получих формален отговор с преразказване на наредбата за смяната на номерата както от Министерството на финансите, така и от Министерски съвет, а не отговор по същество на писмата ми до Пламен Орешарски и Сергей Станишев, в които посочвам огромните загуби, предизвикани за населението, бюджета и икономиката като цяло. Никой не се опита да докаже, че посочените от мен числа за загубите са принципно неверни. Прочетете този линк Натиснете тук
и този линк Натиснете тук
Може да се резюмира, че за сметка на загуби на населението, бюджета и цялата икономика бяха осигурени печалби на тесен кръг хора, дърпащи конците на властта.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД