:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Симеон II наистина ще се саможертва, ако не изгони Влахов

Лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски ще сгреши, ако не предложи на Камен Влахов да напусне жълтата парламентарна група. Със скандала, който направи на полицаите заради неправилно паркираната си и вдигната с паяк кола, депутатът задраска основното послание на царското движение - че новите управляващи не са като старите - поне в морала. С това послание НДСВ спечели властта и благодарение на него я задържа вече 1 година. Въпреки че не живеят по-добре, хората още се надяват, че царят няма да позволи депутатите и министрите да се самозабравят, ще ги накара да работят и да оправят държавата.

Влахов доказва точно обратното. Не просто с изразите, които използва. А с нещата, които извършва. Той ругае полицаите като фелдфебел и ги заплашва. Той настоява, че законът не важи за него. Той се обажда на кмета Софиянски, за да го накара да престъпи закона, за да го освободи от отговорност за неспазването му. Нещо повече, той е убеден, че депутатският имунитет му дава право да погазва законите. Даже твърди, че и колата му се ползва с имунитет, сиреч може да си я кара и спира, където си иска.

Всичко това не е резултат от афект, както се опитват да го представят шефовете на царската група. Когато обикновеният гражданин е ядосан, че са му вдигнали колата, псува държавата, че не е направила достатъчно паркинги. Или полицаите, че не пипат мерцедесите. Но си прибира катаджийския акт, защото такъв е законът. А Влахов дава блестящ пример за самозабравен властник, който е над всички и всичко.

За това царските депутати и техните шефове си затварят очите. Изглежда, те просто не разбират какво толкова е направил Влахов, защото за тях е естествено народен избраник да се държи така. Даже единственият възнегодувал - Коста Цонев, набляга не върху недопустимото поведение на колегата си, а върху подронването на авторитета на царя, "който се саможертва".

Всъщност Цонев е прав да жали царя - Влахов и мълчанието на "жълтите" наистина подронват и авторитета, и устоите на властта му. И Симеон II наистина ще се саможертва, ако отмине безмълвно скандала.
980
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД