:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 181
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Интервю

ДПС не се занимава с другите партии, те се занимават с нас

България не е Швейцария, за да се решават въпросите с референдуми, смята лидерът на МДПС Корман Исмаилов
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Корман Исмаилов
Корман Исмаилов е роден през 1972 г. в София. По образование е икономист. Повече от 10 години се занимава с младежка политика. Председател е на МДПС от 2006 г.- Г-н Исмаилов, като лидер на МДПС по право вие сте член на ЦОБ. Какво мисли най-младият член на ръководството на ДПС за възобновения дебат за етническия мир у нас?

- Етно-религиозният мир и разбирателство са едно от най-значимите постижения на нашата нацията. Но има хора, които не си дават ясна сметка за това. Компоненти от него са подложени на атака. Тези, които говорят срещу ДПС, изпускат факта, че има много близка връзка между партийното ръководство, членовете и избирателите ни. Това е в генезиса на нашата партия и е залог за бъдещето й развитие, ако щете и в европейски контекст.

- Но за сценарии за етническо напрежение се говори и от лидерите на ДПС.

- Вижте, нашето разбиране за толерантност е в смисъла на взаимната ни зависимост като български граждани с различни идентичности. Не искам и да си помисля дори, че на битово ниво това разбирателство би могло да се разклати. Не мисля, че има конфронтация между християни и мюсюлмани. Но провокациите и лъжите понякога са злобни, нагли, без мярка. Лидерите на някои партии прекаляват с нагнетяването на напрежение и ако структурите им по места подемат тази политика и говорене, е възможно да има проблеми. Всичко това се отразява върху хората, отчуждава ги. Но клеветите и злословието ще рефлектират срещу авторите им под формата на отрицание.

- Какъв е вашият коментар за внезапната смърт на началника на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Емин?

- Много се изговори по случая. За мен това е гръм от ясно небе. Как да коментирам гръм от ясно небе?! Изля се много помия, но истината ще излезе във времето. Жалкото е, че всякакви случайни хора правят и ще продължат да правят свободни съчинения и внушения във връзка с тази трагедия.

- Но все пак това безспорно е удар върху движението.

- Нямам достатъчно информация и не искам да правя спекулации. Искрено съчувствам на близките му.

- МДПС стана на 10 години. Каква е вашата членска маса и все още ли сте най-голямата младежка партийна формация?

- Наскоро ние отбелязахме 10 години от структурирането на младежката организация в национален мащаб. Преди това около и в партията по региони имаше академични дружества, клубове по интереси и др. Аз бях само един от многото учредители на МДПС като национална структура. В момента имаме общински организации в над 180 общини. Членската ни маса е около 22 хил. В кампаниите преди изборите тя нараства, а и идва време, когато някои минават възрастта от 35 години. Има и младежи, които са членове на ДПС, но не са регистрирани в нашата организация. Като членска маса сме и най-голямата младежка либерална организация в ЕС. В този мандат обаче наблягаме повече на качеството и подготовката на кадри.

- Известен факт е, че МДПС е извор на кадри на партията за изпълнителната и законодателната власт. Какъв процент от членовете ви са в управлението?

- В общинските и областните администрации, законодателната и изпълнителната власт около 70% от нашите кадри са млади хора. Това е изражение на политиката за смяна на поколенията в партията и въобще в страната, това е визията на ръководството и председателя.

- ДПС няма особено добър имидж в обществото, представата за него е като за партия, обрасла с обръчи от фирми. Как би могъл този имидж да бъде изчистен?

- Нищо, което е присъщо на другите партии, не ни е чуждо. Но ДПС не се занимава с другите партии, докато те обичат да се занимават с нас. Свидетели сме на поредната тежка негативна кампания срещу ДПС. Нашата работа винаги е била да имаме диалог с нашите избиратели и симпатизанти, да увеличаваме тяхното доверие, да увеличаваме услугите, които правим за тях.

- Услуга е дума, която навява неприятни асоциации в политиката.

- Става въпрос за служене, ние сме техни служители, техни слуги. Те ни гласуват доверие и ние носим отговорност към тях и обществото като цяло.

- Доколко обаче сте слуги на бай Хасан, който си бере тютюна в кърджалийско село и доколко - на разни мастити бизнесмени?

- Аз вярвам, че на следващите избори ние ще увеличим подкрепата като брой гласове за нашата партия, точно заради това, че сме в услуга на цялото ни общество. А това, че някои ни атакува, че се занимават с нас с цел да ни оклеветят, лично мен не ме тревожи толкова.

- Но все пак недобрият имидж на една партия е политически проблем.

- Аз не мисля, че имиджът на ДПС е лош. Аз гледам и виждам и отвътре нещата, виждам какво правим за хората и новото поколение политици. Ще се докажем на следващите избори, убеден съм.

- Въпреки всички усилия ДПС все още като че ли не успява да разчупи етническата рамка.

- Колкото повече ДПС се отваря и разширява, толкова по-големи са усилията на нашите опоненти да ни капсулират. Не казвам, че ние сме идеалната партия, нищо негативно и позитивно, което се случва на другите, не ни е чуждо. Трябва да бъдем обективни и колкото по-добре се справяме с проблемите си, толкова повече успехи ще имаме в дългосрочен план. Нас, младите, не ни притесняват внушенията, които са плод на омраза и негативизъм.

- ДПС като партия заема отрицателно отношение към важни обществени въпроси, като да речем даването на право на гражданите да свикват референдуми, мажоритарния елемент в изборите и др. Като млад политик не смятате ли че това е грешка?

- Това зависи от степента на информираност и зрялост на обществото, доколко е прозрачна средата, в която протича здравословна информация. Нашата представителна демокрация се различава от демокрацията в други страни като Швейцария, където референдумите са много чести.

- Но все отнякъде трябва да се почне.

- Не съм сигурен, че по много въпроси могат да се правят референдуми, от които да има полза за страната. Според мен референдумът не е за взимане на решение, а за одобряване или не на определено решение. Информацията често се изкривява, не навсякъде има достъп до нея, на много места и нивото на образованост на хората не е достатъчно високо.

- Всичко това не са ли просто удобни оправдания на политиците, за да не дадат истинска власт на хората?

- С всеки следващ избор обществото ни узрява, узряват и политиците, които донякъде са извадка на обществото.

- Но почти няма държава от ЕС, в която да не е направен нито един референдум, както при нас. Това означава, че политиците ни съвсем нямат никакво доверие в собствените си избиратели. Не е ли обидно това и за избирателите, и за политиците?

- Има такъв момент, че донякъде политическите елити узурпират информацията и компетенциите на взимане на решения. Това води до самовъзпроизвеждане на тези елити, които се капсулират. Нормално е активното гражданско общество да иска да участва по-активно във вземането на решения и мисля, че това все повече ще се случва. Неизбежно е, ние вървим в тази посока.

- Да разбираме, че ДПС някой ден може и да си промени позицията по този въпрос, защото сега е против?

- Разбира се, аз вярвам в това. Просто тази част на Европа, в която ние живеем, в много отношения е по-изостанала от западната. Нормално е да сме по-назад.

- Притеснява ли ви вас лично мажоритарният вот?

- Мажоритарният избор не е в полза на младите политици. Те са по-малко популярни, разполагат с по-малък ресурс като влияние. Ако те нямат подкрепата на ръководствата си, трудно биха пробили.

- Но, от друга страна, ако изборът е мажоритарен, ръководствата на партията ще са принудени да работят целенасочено за нови кадри, които да печелят избори. Защото бюлетината само няма да е достатъчна, трябва да има и читав кандидат.

- Това звучи добре. Но на преден план винаги е волята на по-старите и по-опитните играчи, които често се опитват да мачкат по-младите. Но може би една донякъде смесена система би била добър преход.

- Но в момента ДПС дори това не подкрепя...

- Това е въпрос на дебат.

- Какво мислите за скандалите, свързани с ДАНС и службите?

- Има дефицит на държавници, на хора с високи компетенции и отговорност. Няма как по друг начин да си обясним този тип скандали и поведение, които много често са провокирани от тесногръдо партийно мислене. Този тип конфронтации и борби не са здравословни за институциите и държавата като цяло.

- Възможно ли е според вас заради последните промени в ДАНС, които очевидно не бяха подкрепени от ръководството на ДПС, правителството предсрочно да не успее да си изкара мандата?

- Аз лично не вярвам, защото, когато се подписва едно споразумение за дългосрочна работа по определена програма, трябва да се следи изпълнението на тази програма. Мисля, че мандатът ще бъде приключен успешно, въпреки трудностите.
49
3741
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
10 Ноември 2008 02:35
Пишлеме. След още десет години подгъзуване като млад политик ще стане досущ Станишката.

К'во ли ще прави ДПС-то ако баш Апаша вземе, че се гътне или му писне и отиде да си кара яхатат в Мраморно море ?
10 Ноември 2008 03:33
"-Доколко обаче сте слуги на бай Хасан, който си бере тютюна в кърджалийско село и доколко - на разни мастити бизнесмени?"
Па ми се просълзиха очите...преди време Монката кръсти 50% от унучето си с мойто име, а днес и дургарите от веснико са се сетили за мене.
Верно, не берем тутун, а се борим с тенджури и казани в ресторанта на Хосе, ама е убаво чиляк да види, че и на него некой му е слугувал.
Я иначе забележки по интервюто немам...нормално интервю с нормалните му там клишета.
Ходът на Сокола с тези младежки организации наистина заслужава адмирации.Не, че другите партии си немат голобради мераклии за слава и каци с мед, ама сал наш Амет засега се е усетил, че кадрите решают всьо.
Ако и на г-н Исмаилов да му е малко късничко с тез 36 лазарника да се праи на младеж.

10 Ноември 2008 04:17
Те, тез слова на уважаемия Brightman секи нормален български гражданин требе да си ги набие у тиквата/и ако може-с ГЛАВНИ БУКВИ/:
"Проблема е не на малцинствата, а на мнозинството, което като калпав х.й се опитва да се оправдае с вълната. И най страшното е, че даже почва и да си вярва.

-

Проблема не е че 32-та депутати на ДПС са турци, еничари или корумпирани, а че останалите 208 за никъв х.й не стават, освен да крадат и поддържат кражбата."
Абсолютен си, Brightman

10 Ноември 2008 04:41
Brightman е прав , да.
Системата селектираща 208-те депутата Е проблемът на България.
Кога и Bay Hasan ще дорасте да каже че останалите 32 също не са стока ?
Нема логика системата да е сбрЪкана и мафиотска , а "най-добрият" и играч да е цвеке за мерисане.
10 Ноември 2008 04:55
У царството на слепите едноокият е Цар, Воцка.
Чаткаш ли кво ти каем?
Или искаш да ти обясним с думи прости, че не е луд тоа, де е набарал тавата с бюреко, ами...
10 Ноември 2008 05:24
Верно не е луд .Спор нема. Ама лаком гъз глава затрива , та.... по-полеко с тавата .
10 Ноември 2008 05:28
"Тези, които говорят срещу ДПС, изпускат факта, че има много близка връзка между партийното ръководство, членовете и избирателите ни."

Един вид - внимавай къде газиш , да не загазиш...
Бай Хасане , това младите задръжка нямат...Ама всъщност тоя не много млад - 36 лазаря... Опекъл се е вече... Жив и здрав - боклуци дал Бог...

10 Ноември 2008 05:30
ВОЦИ , другото е "дупе знае 2 и 200"
10 Ноември 2008 05:36
Поредният нищоправец в България , ... хубавец !
Гледайте го умника и ... коментари да има повече така ... за политиката в България и как ще се оправят нещата.
Обама да го оставим , там е ясно кой дърпа конците и не ни интересува ... защото това не засяга България ... Обаче тоя урод ... съм сигурен , че я засяга !
Цирк !

Редактирано от - San De Cannes на 10/11/2008 г/ 05:39:26

10 Ноември 2008 05:39
ivo kunchev точно е усетил главната мисъл в целото бла-бла-бла : "Тези, които говорят срещу ДПС, изпускат факта, че има много близка връзка между партийното ръководство, членовете и избирателите ни."
Демек Ахмед паша е целото турско народ. Кой посегне на Ньего - значи е против ВСИЧКИ турци в България с всички произтичащи от туй последствия.
Само че ние тоз филм сме го гледали 45 години ката ден. Който каже нещо за партийнио секретар значи е против Партията . От тук натаъка е ясно... Ама времената се менят другари кадесари. Замириса на пърлено напоследък.. .
10 Ноември 2008 06:12
Е тая пръдня наречена етническо напрежение се отмириса вече... Босна и Косово бяха последните жълти петна по гащите на Европа.Никой няма интерес да се напъва повече , щото едно е само да си жлътнеш гащите , друго е да ги напълниш...Няма ЕТНИЧЕСКО НАПРЕЖЕНИЕ И ВСЪЩНОСТ НИКОГА НЕ ГО ИМАЛО. ТО СЪЩЕСТВУВАШЕ ЕДИНСТВЕНО В ГЛАВИТЕ НА ТЕЗИ , КОИТО ПРАВЕХА ПАРИ ОТ ТОЗИ ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ.
Само че сума народ изгина за лудо...Защо?! Защото някакви си идиоти спорели кой е по-велик...
10 Ноември 2008 06:53
Компоненти от него са подложени на атака. Тези, които говорят срещу ДПС, изпускат факта, че има много близка връзка между партийното ръководство, членовете и избирателите ни.

Класика! Обаче, вижте това за "компонентите"! Демек - каквото и да кажем, каквото и да направим - това са компоненти от дейността ни и не смейте да обсъждате дори!
Ниво на елементарност колкото прословутия им племенен вожд! А бай Хасан още се кефи на дръндарското циганче!
10 Ноември 2008 07:17
Както ти казох и оня път, генек...ти все повеке и повеке замязваш на боец от четата на новийо Джингиби-гулем пует и писател, но не и читател.
Ти тогава се престори на утрепан, ама днеска па си грабнал тръбата.
Ако не друго, прочети поне кво е писал Брайтмена за уйовци кат тебе и вълната, дето все ви била виновна.
И нещо друго да та питам, приятелю:
Неква роднинска връзка с Круелка имаш ли?

10 Ноември 2008 07:24
Най добре ще е прокуратурата да се занимае с мафията ДПС.
10 Ноември 2008 07:28
За пръв път чувам за турчин, роден в София.
10 Ноември 2008 07:54
" Партиите файтони търсят политически сделки "на зелено"

Магдалена ТАШЕВА

Българското земеделие, или по-точно това, което е останало от него след разрухата, наречена "реформи", фалира. Зърнопроизводители протестират, млекопроизводители влизат в сблъсък с полицията, говедовъди колят животни, защото не могат да ги изхранят. Наоколо няма ни Мозер, ни Личев, ни Пинчев, ни някой друг от десетината индивиди, самообявили се за земеделски лидери. Те правят поредните БЗНС-та.
България се ислямизира, джамии, строени с мръсни саудитски или трафикантски долари, вирят минарета и там, където на километри няма мюсюлмани. "Националистическата" партия ВМРО обаче си трае. В този момент тя се сношава с човека на Доган - Христо Ковачки, който ще плати депутатското място на лидера Каракачанов. "
Натиснете тук

Редактирано от - Kotka на 10/11/2008 г/ 08:01:05

10 Ноември 2008 07:57
Големи сте чешити! Какво очаквате от това интервю?
10 Ноември 2008 08:16
"Соросовата завера "Избираеми губернатори"

През 2001 г. ДПС обяви пред "Свободна Европа" и БНР, че в конституцията трябва да се внесе промяна, указваща, че България е мултинационална държава, подобно на БЮР Македония и Босна. След като тестваха реакциите с това предложение (а реакции имаше), турците дадоха заден ход. "Промяната не стои на дневен ред, но ако един ден се вземе решение за промяна на други текстове от основния закон, може да се включи и този", обясни Кемал Еюп ("Монитор", 19 юли, 2001 г.)."
Натиснете тук
10 Ноември 2008 08:21
Когато си оправим политиката, ДПС по естествен път ще отиде при СДС.
Останалото са празни приказки.
10 Ноември 2008 08:31
И двете заедно в политическото небитие Сократе. Жалко за СДС.
Ако искаше да кажеш че електората на ДПС трябва да се диспергира по всички БГ политически партии - тогава да. Само дето нямам идея как ще стане в обозримо бъдеще. Политическият фекалий ДПС беше произведен от БСП/СДС навремето и сега ще е безкрайно трудно да го почистим. Все пак първата част от санирането е да ги пратим в опозиция.
10 Ноември 2008 08:50
Хлъзгав като мокра връв, лъжлив, нищонеказващ и наглеещ. Типичен ДеПеСар от върхушката.
10 Ноември 2008 08:55
Извинения за гусина от интервюто. Сигур не се е докопал още до пост, дето да е краднал достатъчно, за да стане от ДеПеСарската висша лига. Затуй толкоз се старае момчето - да додрапа дотам
10 Ноември 2008 09:12
Виж какво, Бай Хасане, казах ти вече, че при мене елементарният ти изпитан номер с провокацията няма да мине. Много си предвидим, ако да се мислиш за хитър.
А сега по темата: целият ни политически живот е мутризиран и затова има такова добро разбиране между мутрите от ДПС и останалите мутри. Затова всички така добре виреят в блатото, наречено български политически живот.
А ръководителите на ДПС няма как да ударят с искане за лустрация само ББ, без да засегнат коалиционния партньор. Затова ще пошумят, пошумят, пък ще млъкнат. Колкото и вечната "жертва" Бай Хасан все за конфронтация да драпа
10 Ноември 2008 09:17
A тоа КормОран Исмаилов е типичен селски комсомолски секретар.
Мноо приказва и нищо съществено не казва, само се измъква с клишета.
10 Ноември 2008 09:20
Числата 32 и 208 са условни. Много голяма част от 208-те се добавят в скоба към 32-те и обратното. И това се прави само от две групи избиратели, които гласуват с военна дисциплина.
10 Ноември 2008 09:54
Кой с кой се занимава е от минимално значение. От значение е , че следващото управление ще е без ДПС, защото са компрометирани , а математически управляващата партия няма да има нужда от тях.
10 Ноември 2008 10:04
Тъй-тъй Брайтмане! Ама кой да размишлява.
" Не слушай какво говори ходжата(попа, равина, шамана ит.н.) - гледай го какво прави" От "служенето" им народа е заврян под дъното.
10 Ноември 2008 10:27
Brightman: "Проблема е не на малцинствата, а на мнозинството, което като калпав х.й се опитва да се оправдае с вълната. И най страшното е, че даже почва и да си вярва."

E, как ще коментирате последното изречение?
Не питам закостенелите, които ще си отнесат чугунените мисли от другата страна на тревата. Моля, котки, мотки, коста-динки, пъпеши и от сорта, да не ми отговарят.
И още нещо. Може ли някой да каже не е ли вярно това, което казва младежа, че ДПС не се занимава с другите партии?
10 Ноември 2008 11:19
Nebole - питай Бай Асана. Ти не си ли сьщо чугунена глава като общо взето застьпваш тезата че само ДПС е единствената права партия в Б-я а останалите се занимават с нея?
10 Ноември 2008 11:31
Нептуне,
ако това стане с електората на ДПС, аз ще си одрежа оная работа.
10 Ноември 2008 11:34
Iezuit
Хлъзгав като мокра връв, лъжлив, нищонеказващ и наглеещ. Типичен ДеПеСар от върхушката. "
10 Ноември 2008 11:43
депесе не е "партия" бе, сурат гнусен
10 Ноември 2008 12:20
Движението за Пари и Служби е подразделение на БСП.
ДуПи Се пред мечтаещия за летяща чиния и ще ти сипят в чинията.
10 Ноември 2008 12:25
Ще ти повярвам кога почнеш уверено с твои мисли да говориш а не със заучени думи.Сега когато прочетох това интервю др.Исмаилов имах чуството че пред мен е в-к"Народна Младеж"."Яапма яху аркадаш дин кардешиш"от 20 години ги слушаме тези приказки, на властващите коремите се надуват а на раята дупките на колана се увеличават.Кога минавам по край ДПС ари я на виски ми замирисва я на пура, това дето едно време А.К писа "Пази боже сляпо да прогледа"най пасва за ръководителите на МДПС по районите и горе.
10 Ноември 2008 13:49
Nebol
Може ли някой да каже не е ли вярно това, което казва младежа, че ДПС не се занимава с другите партии?

И какво от това? Важното е, че се занимава с други работи-обръчовидни, корупционнообогатителни, резервоизточващи...Я да те питам аз - вие , дето гласувате за тях, виждате ли ги тия ДПС-занимания или не.
Ако не ги виждате- слепи ли сте? Ако ги виждате- акъл имате ли?
10 Ноември 2008 16:11
"... изпускат факта, че има много близка връзка между партийното ръководство, членовете и избирателите ни." - казва младото партийно функционерче.
През лятото бях по планината... Там срещнах случайно едни хора - по физиономията турци, не помаци, говорещи доста сносно български - гледат крави... Избиратели на Доган и фунционерчето... Като го слушах мъжа (бабата не говореше...) нещо хич не ми се стори да имат "близна връзка" с "партийното ръководство"... Нито по дрехите, нито по имането, нито по каруцата, нито по думите им!
Не рипай сега Nebol и недей да започваш с "Пламенчо" защото пак ще изкажа само СВОЕТО ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ! Ако не ги принуждават ДПС-арите чрез разни форми на заплахи, от най-грубите до префинените, ако не ги водят зорлен до урните, казвам, едва ли противоконституционната партия ДПС ще прескочи бариерата на входа на Българския Парламент, а "обръчите им от фирми" ще се разпаднат като чембери на суха бъчва...

Редактирано от - Пламен Пенев на 10/11/2008 г/ 16:13:46

10 Ноември 2008 16:20
Личи си, че пичлемето се е учило от Доган. Не се стърпя и то да отправи зле прикрита заплаха към "етническия мир". Време е тези палячовци да разберат, че номерата им вървят вече само пред зомбирания им електорат.
10 Ноември 2008 17:40
Заваллъ Ал Капоне ! Да се беше сетил да направи едно ДПС на италианците и католиците, па да фърли пушки и пищови , па да стане депутатче(конгресменче) -държавни поръчки, горички -да тъпче гуша. А да смее някой да протестира -цялата пропаганда го е изяла с парцалите -ще му обяснат и за верска търпимост и за етно модела.
Защо си бил будала бе , Бай Капоне -Бай Капоне!!!!!!!!!!!!!!!!!!
10 Ноември 2008 17:48
ДЗП - Доганова Зомби Партия
10 Ноември 2008 17:59
- Много се изговори по случая. За мен това е гръм от ясно небе. Как да коментирам гръм от ясно небе?! Изля се много помия, но истината ще излезе във времето. Жалкото е, че всякакви случайни хора правят и ще продължат да правят свободни съчинения и внушения във връзка с тази трагедия.

И понеже всички знаеме кой прави Гръмотевици, то тогава излиза че виновника е ЗЕВС РАЗПНИ‌ ГО.
10 Ноември 2008 19:10
Ех че хубаво интервю се е получило. Ето го BGTR, вече си има лице и име. Вижте го всички, безделник на средна възраст, представящ се за млад и занимаващ се с политика. Разбира ги нещата, за разлика от нас: Тези, които говорят срещу ДПС, изпускат факта, че има много близка връзка между партийното ръководство, членовете и избирателите ни. Това е в генезиса на нашата партия и е залог за бъдещето й развитие, ако щете и в европейски контекст. Но не иска да коментира нелицеприятните неща в ДПС: За мен това е гръм от ясно небе. Как да коментирам гръм от ясно небе?!
Бир парче либерал, че и на европейско ниво: Като членска маса сме и най-голямата младежка либерална организация в ЕС. Не само либерал, но и демократ. Той е за референдумите, но за съжаление ние не сме узрели за тях:Това зависи от степента на информираност и зрялост на обществото, пък и как да приемеш решението на този незрял народ, когато Бащицата е взел друго решение: Според мен референдумът не е за взимане на решение, а за одобряване или не на определено решение. Прав е бай Аасан да се гордее с това момче. Щом той им е най-личният млад депесар какви ли ще са другите. Ашколсун, бай Аасане, и евалла.

Редактирано от - Бай Вълчан на 10/11/2008 г/ 19:12:51

10 Ноември 2008 19:39
Бай Вълчан


Ех че хубаво интервю се е получило. Ето го BGTR, вече си има лице и име. Вижте го всички, безделник на средна възраст, представящ се за млад и занимаващ се с политика. Разбира ги нещата, за разлика от нас: Тези, които говорят срещу ДПС, изпускат факта, че има много близка връзка между партийното ръководство, членовете и избирателите ни. Това е в генезиса на нашата партия и е залог за бъдещето й развитие, ако щете и в европейски контекст. Но не иска да коментира нелицеприятните неща в ДПС: За мен това е гръм от ясно небе. Как да коментирам гръм от ясно небе?!
Бир парче либерал, че и на европейско ниво: Като членска маса сме и най-голямата младежка либерална организация в ЕС. Не само либерал, но и демократ. Той е за референдумите, но за съжаление ние не сме узрели за тях:Това зависи от степента на информираност и зрялост на обществото, пък и как да приемеш решението на този незрял народ, когато Бащицата е взел друго решение: Според мен референдумът не е за взимане на решение, а за одобряване или не на определено решение. Прав е бай Аасан да се гордее с това момче. Щом той им е най-личният млад депесар какви ли ще са другите. Ашколсун, бай Аасане, и евалла.

Бай Вълчане,
10 Ноември 2008 19:54
Момчето говори , според стратегията на ДПС в системата на политическото ни общуване ... Същата теза чух от бригадир на строители в моя град ... Сега и повече бивам в здравото си убеждение за особения характер на връзката между ДПС и неговия електорат ... Това е връзка на откровена корпоративност , обяснима не само по смисъла на "общата идентичност" , но и по взаимността на общо "имперско чувство" , но също така и от прозата на "личния материален интерес" по всички етажи на далаверата ... Мотивите в "моето интервю" със строителя , бяха прости - да прихвана нещо от темата "ДПС-строителен бранш, тил на строителството у нас и пр..."
А стратегията на ДПС в политическия ни процес , никога не е била , да се занимава с други политически партии ... Приоритетът на тази етнополитическа формация е , Политически да блокира демократичното развитие на СИСТЕМАТА на нашето общуване в национално/гражданско Общество /прочетете още веднаж интервюто с този млад деец на ДПС/ и в реалните обстоятелства на общия ни живот , да се стигат и текущите , "социални" цели на стратегическото корпоративно действие ... Всичко това , в рамките на доктрина , в която общата ни родина съществува само като Булгаристан ...

10 Ноември 2008 20:40
Виждам всенародното веселие.
Разбирам напълно душичките ви - добронамерени, пърхащи, толерантни.
Усещам балканската ви всеотдайност - като някаква непреодолима крайност.
И разбира се, очаквате от мен - благодарност...
10 Ноември 2008 21:00
Plamene, след изцепката „...зорлен до урните” спрях да те чета. И това в 21 век!?! Лошото е, че май си веруеш.
*
Benedicta: “Я да те питам аз - вие , дето гласувате за тях, виждате ли ги тия ДПС-занимания или не.
Ако не ги виждате- слепи ли сте? Ако ги виждате- акъл имате ли?”

Същите въпроси аз задавам на теб и сие като заменям ДПС с БСП, НДСВ, ДСБ...
И вземи пак да прочетеш Brightman. Дано ти присветне в тая тъма дето си се натресъл.

Колкото до младежа – въобще не му се възхищавам. Той е плод на същото общество което е създало и вас, негови далновидни, проспериращи европейци съотечественици. За разлика от вас обаче, аз си казвам, е, добре, той е млад, дано е добър човек и професионалист, има време, ще се учи. Толкоз. Та, това е тънката разлика между нас. От една страна злобата и негативността, а от другата – добронамереността и позитивността.

Suhar, koга бе братчет ша си „одрежеш” онуй?
10 Ноември 2008 21:42
Неболе ,
Не мой тъй , Брате мили , общото ни жизнено пространство , на перманентна маса за пазарлъци , да обръщаме ... И от Анкара дори , биха ти казали , че така държава не се сторва ... Разбира се , Анкара знае това за своята държава , докато тук силна държавност ни не требе ... Нали ?

10 Ноември 2008 21:51
"Та, това е тънката разлика между нас. От една страна злобата и негативността, а от другата – добронамереността и позитивността."
Nebol, теб кой те храни-сам ли си вадиш хляба или гребеш от партийна копанка? Питам за да разбера какво разбираш под "нас"?
10 Ноември 2008 22:21
Другарю Исмаилов, Швейцария не е като България, защото провежда референдуми.
10 Ноември 2008 23:40
Ного секретарка , ногу нещо, мъжка до мъжка и искат само Бойко да ги тръшка.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД