:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 210
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Новият военен закон реже 70 офицери от Генералния щаб

Николай Цонев
Новият закон за отбрана ще изгони 70 висши офицери от Генералния щаб на армията, научи "Сега". Една от целите на проектозакона е да въведе т.нар. интеграционен модел, който трябва да доведе до рязане на дублиращите се структури в ГЩ и МО.

Въпросните офицери няма да бъдат съкратени, а първо ще им бъде предложена работа по поделенията в София. Ако обаче длъжностите и чинът не отговарят на свободните места, ще са на разпореждане към специалния щат на министъра на отбраната за шест месеца. След това ще бъдат освободени от армията.

Правителството одобри в четвъртък новия законопроект за отбраната. В него бяха върнати правомощията на президента и главнокомандващ на армията, орязани в първия вариант на документа. "Това е най-обсъжданият законопроект и той се приема с пълен консенсус от всички политически партии и неправителствени организации", обяви още министърът. Преди месец проектът бе качен на интернет страницата на МО. Същият ден Цонев призна, че не го е чел, но проектът бил много добър.

На кръгла маса преди двадесетина дни с участието на експерти по национална сигурност, представители на президентството и депутати единодушно бе признато, че самата философия на закона е сбъркана.

--- НА ТЕЗГЯХА---

Николай Цонев обяви, че има намерение да продаде Националния армейски комплекс, който в момента се достроява в центъра на София. Преди месец "Сега" изнесе информация, подадена от МО, че до момента за изграждането на луксозната сграда са похарчени 20 410 594 лв., а за нейното пълното завършване ще отидат още 3 765 510 лв. Тепърва Цонев трябва да внесе предложение в МС за деактуване на обекта от публична в частна държавна собственост. По предложение на предишния военен министър Николай Свинаров, който започна строежа, кабинетът забрани имотът да бъде продаван.
8
4070
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
8
 Видими 
07 Декември 2008 22:53
А на България трябва ли и армия въобще?!
Срещу кого ще се бие и от кого ще отбранява територията й, когато вече няма граници, а с Турция сме в изключително добър комшулук?!

08 Декември 2008 07:16
Г-н Моркин, висшите офицери в БА са не повече от 30.Как ще бъдат съкратени 70?
08 Декември 2008 07:34
При положение, че НАТО ни управлява и даже му плащаме за това, не виждам изобщо смисъл от наличието на фуражки на държавната хранилка.
08 Декември 2008 10:02
Турция има 70 милиона жители.Има 1.2 мил.армия.Ние сме 7 мил -от тях 1.2 мил цигани и 850 хил турски етнос....И 20 самолетоносача с по 100 самолета няма да ни оправят. /за самалетоносачите трябват 100 хил персонал-обучен и не затлъстял./..
08 Декември 2008 17:29
Ще дойде време , когато всички участвали в унищожението на армията ще бъдат съдени за предателство и вкарани в затвора!
08 Декември 2008 18:55
"При положение, че НАТО ни управлява и даже му плащаме за това, не виждам изобщо смисъл от наличието на фуражки на държавната хранилка."
Мака Мими, ами не стопляш ли, че си в НАТО именно заради наличието на малкото останали фуражки, а не за черните ти очи. Все пак на НАТО трябва и пушечно месо за мисиии, за това ни приемат и коткат, а не заради баба ти с чирпака в кухнята.
08 Декември 2008 20:48
КУРО (ама и ник си избрал), преди време висшите офицери бяха 63-64. После щяха да ги намаляват до към 46, но дали го направиха не съм сигурен. Все пак обясни на г-н Моркин първо какво е това висш офицер и после задавай "провокационни" въпроси, за да не те обвинят, че си "нискоинтелигентна фураШка" (правописът е на г-н Моркин), която подкопава имиджа на БА. Просто приятелски съвет.
08 Декември 2008 21:07
Ето как трябва да се постъпва другаре! Не съм казал, но пак повтарям Не съм го чел, но ви уверявам, че е готин
"Това е най-обсъжданият законопроект и той се приема с пълен консенсус от всички политически партии и неправителствени организации", обяви още министърът. Преди месец проектът бе качен на интернет страницата на МО. Същият ден Цонев призна, че не го е чел, но проектът бил много добър. "
Това ме развесели окончателно, но евала на откровенният министър!
НАТО има много да учат от нашите висши военни, дорде достигнат нивото - "ще метеш от ей онова другото дърво до мен, разбра ли бе дневалният!"
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД