:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,367,127
Активни 174
Страници 10,895
За един ден 1,302,066

Съдия-изпълнител запорира сметки на Столичната община

Съдия-изпълнител е блокирал сметки на Столична община заради отказа й да изплати рекордно обезщетение за отчуждаване на имоти. Това съобщи кметът на София Бойко Борисов, като уточни, че заповедта за запорирането е дошла още в петък. Според решение на Софийския градски съд общината трябва да плати 732 800 лв. за 129 кв. м земя в кв. "Младост" 1 или 5680 лв. за квадратен метър. С лихвите сумата надхвърля 1 млн. лв.

"Няма да ги платя, ще ги блокирам, докато общественото мнение не се произнесе трябва ли да се платят 38-39 пъти по-високи цени от тези, които оценителите са дали. Всички софиянци сега трябва да платим 5 млн. на една група рекетьори. Защото теренът от 129 кв. м е само стълбището на метрото. Целият им терен става златен, защото от метрото излизаш на терена им", възмути се кметът.

Запорирането на сметките нямало да се отрази на работата на общината. Борисов призова Висшият съдебен съвет да се произнесе за правилността на съдебното решение, което е окончателно и не подлежи на обжалване. "Вижте колко бързо действат институциите в тази ситуация - още петък ми запорират сметките, искат да ме плашат", допълни Бойко Борисов.
20
2589
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
20
 Видими 
08 Декември 2008 06:20
"Борисов призова Висшият съдебен съвет да се произнесе за правилността на съдебното решение, което е окончателно и не подлежи на обжалване."
Мдаам, ако знаеше и с какво точно се занимава ВСС...
08 Декември 2008 06:41
Това ни е държавата една бивша мутра /бивша мутра и бивша проститутка няма/ заявява, че няма да спази решение на съда! За това нещо в нормална държава се влиза в ЗАТВОРА!
08 Декември 2008 08:40
То па един съд.... Цела Европа не го признава...
08 Декември 2008 08:47
За такова нещо в нормална държава съда влиза в затвора, барабар с клиентелата и "вещите' лица защото е тежко престъпление. В случая бат Бойко заслужава само поздрави, че отрязва бандитите-рекетьори с бели якички.
08 Декември 2008 09:14
Ганю
08 Декември 2008 10:35
Остава само да "скърбим", че не живеем в БЯЛА държава.....
08 Декември 2008 12:02
Ако вещите лица, са дали нереални оценки те следва да отговарят - отговорността е наказателна, като в случай, че са нанесли някому вреди - в случая на осъдения, той има право на обезщетение. Ако вещите лица са имали и съучастник, той също следва да отговаря. Ако съдията е постановил решението, защото е получил подкуп и по този начин е нанесъл на общината вреди, той ще отговаря за престъплението си, както и ще дължи на общината обезщетение. В НИТО ЕДНА ОТ ХИПОТЕЗИТЕ обаче, не съществува вариант да откажеш изпълнението на едно съдебно решение, просто защото то не ти е изгодно ИЛИ ЗАЩОТО се наричащ БОЙКО БОРИСОВ.....
08 Декември 2008 12:59
Ако вещите лица, са дали нереални оценки...

Заинтересованата страна (юристите на столична община) е следвало да ги обжалват. Вещите лица не могат да имат съучастник! Назначени са от съда/съдията по делото и тяхната работа (експертизата) може да бъде приета или да бъде отхвърлена, по искане на всяка една от страните по делото.
Има и друга хипотеза, че "вещото лице" не е вещо. Ако Общината имаше кадърни юристи, а не телевизионери, можеше да събере "професионалните" експертизи на вещото лица, да се иска заличаването на вещото лице от Списъка на съда, да се иска от ВСС санкция за администратора, изготвил списък от некъдърници и да се иска от ВСС санкция за съдиите, ползвали "преднамерено" въпросното вещо лице (Процес в България с неясен изход и безкрайно време).
А най-вероятното е, че експертизата на вещото лице не е оспорена пред нито една инстанция - ако беше оспорена, въпросното вещо лице не може да влезе в състава на тройната експертиза.
08 Декември 2008 13:14
„несериозен”, по принцип си прав, но погледнато по-сериозно пропуснал си единствено хипотезата „АКО става дума за нормална държава”. Навярно си чул, че всеки момент ЕС е готов да спре да признава решенията на български съдилища по презумпцията, че те са в нарушение на закона и изтъргувани със престъпността. Вярваш ли, че в Брюксел са напълно боси в областта на правото, за да подготвят такова решение?
В случая се ощетяват със стотици хиляди голям брой хора(данъкоплатците) с почти очевидно престъпление и почти очевидната хипотеза за организирана престъпна група. Размножи тази "сделка" стотици пъти, както очевидно е на практика и щетата става зашеметяваща като милиони присвоени от джоба на населението.
08 Декември 2008 13:17
Navaha:

"Това ни е държавата една бивша мутра /бивша мутра и бивша проститутка няма/ заявява, че няма да спази решение на съда! За това нещо в нормална държава се влиза в ЗАТВОРА! "


Navaha,
а как намираш решението на съда за величината на сумата, ти умнико? Или си от тия, заинтересованите да лапнат тази сума за сметка на софиянци? ББ ми се качва в очите, независимо от плюенето срещу него. Българският съд ако беше много свестен нямаше да има санкции от ЕС. Пък и ББ не се е обърнал за помощ към филанкишията, а към ВСС и главния прокурор!
ПП.
Като имам предвид качеството на българското правораздаване може да се окаже че е по-реално да се очаква законност от филанкишията!
08 Декември 2008 13:19

Gan(ю)гоТрий:

"За такова нещо в нормална държава съда влиза в затвора, барабар с клиентелата и "вещите' лица защото е тежко престъпление. В случая бат Бойко заслужава само поздрави, че отрязва бандитите-рекетьори с бели якички."


Ганю,


08 Декември 2008 13:26
несериозен:
"В НИТО ЕДНА ОТ ХИПОТЕЗИТЕ обаче, не съществува вариант да откажеш изпълнението на едно съдебно решение, просто защото то не ти е изгодно ИЛИ ЗАЩОТО се наричащ БОЙКО БОРИСОВ....."


несериозни,
за сметка на това пък съществува съвсем реално възможността ако ББ /общината/ плати исканата сума после да не може да я получи обратно. Като бързаш да обвиниш Борисов, защо забравяш че той търси законни възможности чрез ВСС и главния прокурор да оспори това позорно, но окончателно решение на съда? Аман от защитници на позорни съдебни решения!

08 Декември 2008 14:49
"Като бързаш да обвиниш Борисов, защо забравяш че той търси законни възможности чрез ВСС и главния прокурор да оспори това позорно, но окончателно решение на съда? Аман от защитници на позорни съдебни решения!"
Защото, г-н Митев, трябва да си абсолютно неграмотен правно, за да търсиш от ВСС правилност на решението. http://www.econ.bg/law86422/enactments/ar ticle122055.html Ето тук може да се види какви са компетенциите на ВСС. И не е необходим много акъл, за да се схване, че юристите на ББ са изтървали всичките правни влакове , за да възстановят справедливостта за столичани. И не е редно некадърността да се прикрива с неуместни писма и ТВ изхвърляния. А драгият зрител или читател да ръкопляска на очевадно неадекватните заплахи и глупости на ББ.
08 Декември 2008 15:08
Calina Malina Действията на кмета на София по нищо не се различават от действията на министър-председателя след негативния доклад на ЕК.
И двамата се оплакват като нещастни просяци, че били останали с "празни ръце" вместо да си зададат въпроси като как фирмата-собственик на терена се регистрира в съда шест месеца преди да придобие собствеността от Столична община (а какви данъци е платила при придобиването на част от земята от реститутите, съдружници във фирмата?); как терените за метрото, отчуждени през 1984-1989 г. се реституираха, частично, и теперва отново ще се отчуждават (да не би планът на метрото да е изготвен 2001 г.?!).
08 Декември 2008 15:26
В случая се ощетяват със стотици хиляди голям брой хора(данъкоплатците)
Вместо да рИве като пеленаче кметът по медиите, да праща общинските данъчни служители, които на базата на това съдебно решение да променят данъчната оценка на останалия имот на тарикатите, начисляват такса смет барабар с лихвите от 2002 г.; от 1.1.2009 г. с промяната на ЗМДТ вдигат с още 50% данъчната оценка и ако фирмата още не е изчезнала от правния мир, след пускане на метрото, данъчната оценка се вдига с още 50%, специално за тарикатите (в преругативите на общината е)! Като за всяко едно забавяне на фирмата, се иска запор на активите и сметките на фирмата.
08 Декември 2008 19:19
Защото, г-н Митев, трябва да си абсолютно неграмотен правно, за да търсиш от ВСС правилност

Calina Malina, въпреки, че правите впечетление на разумна и стояща на земята, т.е. на умна дама, допускате системна грешка представяйки „правната неграмотност” на бат Бойко и на г-н Митев като основание за омаловажаване на едно(от безбройните) безобразие, недопустимо за нормални хора.
В джунглата е съвсем ‘законно” големите животни да изяждат малките животни, а зайците бягащи от „задължението” да бъдат изядени, естествено се явяват „престъпници” или поне „правно неграмотни”. Фаталният въпрос е дали искаме да живеем в джунгла и „по законите” на джунглата или искаме да живеем в цивилизация и равностойно на другите. Впрочем незнам дали Ви прави впечетление, че упоритостта и ината на г-н Митев касателно „табелките” много прилича на „ината” на ЕК „ЗАБРАВЕТЕ – няма да има прошка за вашата корупция, престъпност и шмекерлъци”.
08 Декември 2008 20:33
Gan(ю)гоТрий, да не би да ме упрекваш, че не съзирам цивилизованост в описаното действие на ББ?! Кое е цивилизованото - да проспиш всички съдебни процедури и накрая да пишеш лично на Б.Велчев и Л.Груев и да се репчиш по НТВ - няма пък да им платя. Да искаш от ВСС да решава правилността на съдебните решения на съдиите? Ивини ме, най-цивилизовано! Но когато един претендиращ за управленец в демократическа политическа система върши подобни "цивилизовани" маневри, аз за нищо друго не се сещам, освен за Т.Живков.
08 Декември 2008 22:10
Calina Malina - проблемът е, че съдебните процедури не са проспани, напротив, само че всеки път оценката се вдига и то в пъти?????? Всъщност няма логика, даже и да са проспани процедурите, съдията да приема за верни различните оценките на един и същ оценител. Всеки път цените са се увеличавали в пъти!?? Какъв е тоя съдия, той акъл има ли? Все едно един свидетел всеки път да си променя показанията и всеки път съдията да му вярва.

08 Декември 2008 22:20
Calina, постоянно забравяш, че най-големият злодей е Костов. Но щом Партията ти казва, че сега ВРАГА е буБойко значи е той. Спете спокойно бандити - враговете са обезвредени!
08 Декември 2008 22:33
само че всеки път оценката се вдига и то в пъти??????
А данъци върху по-високата оценка събрани ли са? Къде е насрещният иск за довнасяне на данъците?
Ако не са плащани данъци може да следва и конфискация, ама къде отчетност в тая община!?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД