:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 307
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

47 млн. лв. за стипендии



на студенти и награди за научни постижения ни отпуска ЕС по програма "Човешки ресурси". Предвижда се еврофинансиране и за създаване на интернет платформа, където науката и бизнесът да установят по-добра връзка. 10 млн. лв. пък ще отидат за квалификация на джипитата. Преди ден бяха одобрени също и мерки, които целят повишаване ефективността на социални и здравни услуги, Държавната агенция за закрила на детето, Главната инспекция по труда и Агенцията за хора с увреждания. Отделни 15 млн. лв ще отидат в програмите "Социален асистент" и "Домашен помощник".



23 август да стане неработен



и да се обяви за ден на почит към жертвите на комунистическите и националсоциалистическите режими, реши социалната комисия вчера при първото четене на промени в Кодекса на труда. Предложението е на Георги Пинчев (ОДС). От Министерството на финансите не подкрепиха увеличаването на неработните дни заради кризата. Депутатите приеха и текстове, които уреждат статута на агенциите по временна заетост и изравняват социалните и трудови права на временно и постоянно наетите работници. До 24% от младежите и между 60 и 82% от хората в предпенсионна възраст намират работа чрез агенциите за временна заетост, а много от тези отношения са в сивия сектор, бяха сред мотивите за законопроекта на зам. социалния министър Лазар Лазаров.



И Първанов не хареса стратегията



за научни изследвания. По време на заключителната сесия на форума за науката, който се проведе в рамките на президентската инициатива "Български дебати", държавният глава заяви, че в този си вид "документът не може да бъде разглеждан във висшия законодателен орган". Първанов дори се пошегува, че се опасява проектът да не бъде приет в съседната сграда, докато той говори на форума и препоръча документът да се доусъвършенства. Не може да има стратегия за науката без стратегия за икономиката, без ясна представа за нуждите на трудовия пазар, има нужда от единна стратегия за науката, висшето образование и развитието на научните кадри във връзка с развитието на бизнеса, отбеляза Първанов. Стратегията се оказа без нито един поддръжник, след като дори вносителят й Даниел Вълчев заяви в понеделник, че не би я написал в този вариант. Сред идеите в нея са бюджетното финансиране да се замени с проектно, а младите учени и преподаватели да са на срочен трудов договор.
728
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД